Навала од Македонци во Грција

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
БРЗО МАКЕДОНЦИ, ПОМАГАЈТЕ НА БРАЌА ГРЦИ

Над 100 хотели во Грција пред затворање

Над 100 средни и големи хотелски комплекси во Грција се пред затворање, пишува денеска грчкиот весник „Елефтеротипија“.
Како што пренесува Макфакс, проблемот настанал поради недостаток на кредити од страна на банките, иако хотелските комплекси потпишале договори со туроператорите.
Според „Елефтеротипија“, овогодинешната туристичка сезона во Грција започнала со 18,2% намалување на приходите и намалување од 7,3% на движењето на странски туристи. Тоа доведе илјадници бизнисмени во незавидна ситуација заради задолжувањата кон банките.
Владата од своја страна ја следи ситуацијата без да се меша. Европските туроператори продолжуваат да не потпишуваат со грчките колеги обврзувачки договори, што од страна на банките се користи како аргумент да не им се издаваат кредити.

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=109652

Ајде сите бугарофили,србомани,Албанци и смрдени цинцароидни власишта во поход за спас на братската грчка економија.
Ајде копилиња племето да ви го ебам ајде мамата ваша смрдена одселете се веќе еднаш како шо знаеше пола Струмица да се исели во милата Грција пред 70 години,нема да ни фалите нема ни да ве осетиме.

Бугарче мрш во Софија или на шопинг во Ќустендил... :vozbud:
Полека бе пиле, кај се залетуваш.

За србите - бугараши, за бугарите - србомани, за грците - славофони, а за нас и за сите други Македонци.

Полека бе пиле, кај се залетуваш.

За србите - бугараши, за бугарите - србомани, за грците - славофони, а за нас и за сите други Македонци.

Во право си пиле... Немам обичај некого да оквалификувам што е или каков е, ама овде јас бев прв нападнат и оквалификуван за србоман, само заради мојот поинаков став во врска со летување во Грчка... :toe:
Па така според мене оној кој ме нарекува србоман, мора да е блгарче... :toe:...

Иначе јас сум за да се вратиме на темава... Пак ќе кажам... немам ништо против да се летува во Грчка... А зошто да не...???????

СЕКОЕ ЛЕТО ИСТА ПРИКАЗНА, КАРВАНОТ Е СЕ ПОГОЛЕМ, БРАВО!. ЗА ДЕЛИЈАТА, МАКЕДОНСКИ ПРАВИЛНО Е грција а грчка велат во србија.:vozbud:

Во право си пиле... Немам обичај некого да оквалификувам што е или каков е, ама овде јас бев прв нападнат и оквалификуван за србоман, само заради мојот поинаков став во врска со летување во Грчка... :toe:
Па така според мене оној кој ме нарекува србоман, мора да е блгарче... :toe:...

Иначе јас сум за да се вратиме на темава... Пак ќе кажам... немам ништо против да се летува во Грчка... А зошто да не...???????

Ти смета да те ословуваат со Скопјанос/Фиромија и остали неандерталски надимаци ?

Ти смета да се иживљаваат со тебе на граница , да те запира полиција зашто имаш МК на кола и остали срања ?

Ти смета да седиш на места каде што ке те гледаат луѓето као да си им опцул мајка и ке чекаат најмал кикс (да речеш Македонија де ) за да те дупнат од ќотек ?

Ти смета на секој втор да му објаснуваш/дебатираш дека Македонија е Македонија и нема ништо со Гејција ?

Ако не ти смета ништо од ова ... алал ти вера ...

Поздрав за сите кои беа во посета на нашите јужни соседи.

Јас верувам лани и оваа година да имаше комплетен бојкот на Грција ќе беше друга приказна. Голем дел од нивните приливи се од нас. Вака само им долеваме од ионака одвратното самозадоволство што го покажуваат...

Пошто сме овци по убедување (барем наведените примероци), треба фантомите една тура плакати да залепат за да им се каже инаку не им текнува!

Od takvi patrioti kako tebe sigurno Aleksandar i Filip zaedno so Bukefal i Olimpija se prevrtuvaat vo grobot.

Самоубицо седи мирна ма .... Ако имаш нешто корисно за темава (а немаш ...зашто ни од штаб немаат) ке постнеш ... вака само паламудиш ...:zlo::zlo:

Od takvi patrioti kako tebe sigurno Aleksandar i Filip zaedno so Bukefal i Olimpija se prevrtuvaat vo grobot.

со такви како тебе што се браќа со србите и ја носат Србија во срцето не разговарам воопшто за патриотизам не си достоен Рубинчо
ај терај сега

Dosta eftino bilo vo Grcka. Letovo se ocekuva preku 80 000 turisti od Makedonija. Izgleda nikoj ne se pali na nacionalizmot na saka jada luzeri.

со такви како тебе што се браќа со србите и ја носат Србија во срцето не разговарам воопшто за патриотизам не си достоен Рубинчо
ај терај сега

Podobro sozhivot so brakjata Srbi odkolku so probugarski i bugarski orientirani Makedonci.

Dosta eftino bilo vo Grcka. Letovo se ocekuva preku 80 000 turisti od Makedonija. Izgleda nikoj ne se pali na nacionalizmot na saka jada luzeri.

Neznam kolku bilo eftino ama znaam deka 60.000 od navedenata brojka se od patriotite na dpmne vkluchuvakji i nekolku ministri.

Ти смета да те ословуваат со Скопјанос/Фиромија и остали неандерталски надимаци ?

Ти смета да се иживљаваат со тебе на граница , да те запира полиција зашто имаш МК на кола и остали срања ?

Ти смета да седиш на места каде што ке те гледаат луѓето као да си им опцул мајка и ке чекаат најмал кикс (да речеш Македонија де ) за да те дупнат од ќотек ?

Ти смета на секој втор да му објаснуваш/дебатираш дека Македонија е Македонија и нема ништо со Гејција ?

Ако не ти смета ништо од ова ... алал ти вера ...

Чув дека гњавеле нашите царинарници, Грчките не. МК, ако немаш никој не ти правел проблем. Чув и дека не се противеле на спомнување на Македонија, само прашувале дали од Грчкиот дел Македонија или државата Македонија. И чув дека малите местенца околу Солун биле преполни со Македонци. Пред 2-3 дена, во 24 часа 5000 луѓе ја преминале Македонско-Грчката граница преку преминот Меџитлија :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom