Не дека не сакам да земе МВП или дека не заслужува ама реално МВП ниту се дава на играчот со најголемо IQ ниту на најдобриот играч во лигата (општо земено), него на најкорисниот за тековната сезона.А да и како што пиша погоре @Partizanen banditen ако не добие Јокич мвп и сезонава ќе е трагедија. Каков само IQ има момакот не е хумано како си ги вози независно против кого и да игра
Па кој е најкорисен во регуларнава сезона според тебе?Не дека не сакам да земе МВП или дека не заслужува ама реално МВП ниту се дава на играчот со најголемо IQ ниту на најдобриот играч во лигата (општо земено), него на најкорисниот за тековната сезона.
Фала богу друже. Мене ме боли таквото за дали ќе земе или не. Ниту сум негов фан нити ништо ама и тоа како заслужува и сезонава да си земе МВП. И те како најкорисен играч. Тоа што го игра Јокич е едноставно уметност. Единствено нешто што малку му фали е да подобри одбраната иако и тоа е за нијанса подобар. Ама во напад нема играч што може да го сопре. Најважното нешто во сето тоа е што не брка ни трипл-дабл нити ништо буквално игра за тимот и никогаш не форсира тоа. Едноставно бројките сами си се билдаат и мислам дека ние како фанови на НБА повеќе сакаме и сме за тоа да земе МВП отколку самиот тој. Штета ќе е ако не си отиде од Денвер и проба да освои прстен во некоја подобра екипа затоа што во Денвер тешко дека ќе му склопат екипа за да дојде до тоа иако мислам дека тоа нема да се случи и додека е во НБА нема да игра за ниту еден друг тим.Не дека не сакам да земе МВП или дека не заслужува ама реално МВП ниту се дава на играчот со најголемо IQ ниту на најдобриот играч во лигата (општо земено), него на најкорисниот за тековната сезона.