НБА сезона 2020/2021

Кои тимови ке изборат плеј ин или плеј оф, покрај овие сигурните (ЛАЛ, ЛАК, ЈЏ, ДН, МБ, БС, МХ, БН)

• Вкупно гласачи
    101
Статус
Затворена за нови мислења.

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
"I dream about being in the playoffs guarding the best player in the world. ... I'll die out there. I'm living my dream. ... I love guarding him. I enjoy it. He's the best scorer I've ever seen in my life."

P.J. Tucker has nothing but respect for Kevin Durant

FB_IMG_1624701592888.jpg

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.695
Поени од реакции
8.338
Па не знам искрено... Кид до сега не се покажа како тренер, јест да је млад ама што знам. Во секој случај чекор назад во однос на лани, сепак Карлајл е врвен тренер. Да видиме и тој како ќе се снајде во Индијана, имаат талентирана екипа тие.

Него, Милвоки прилично убедливо ги истреска Атланта ноќеска, очекувано до негде.
Остај јас сум навивач на Кид па може и не сум реален!
Второ има што да каже по прашање организација на игра, шут, движење во напад.... Успеа да го научи дрвото грчко, што останува за таленти. Е сега како Џејсон ќе ја сложи и ќе ја води целата екипа е прашање. Штета ќе биде да не му се сложат коцките, не толку ради Кид колку ради Дончич.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.502
Поени од реакции
8.065
Па не знам искрено... Кид до сега не се покажа како тренер, јест да је млад ама што знам. Во секој случај чекор назад во однос на лани, сепак Карлајл е врвен тренер. Да видиме и тој како ќе се снајде во Индијана, имаат талентирана екипа тие.

Него, Милвоки прилично убедливо ги истреска Атланта ноќеска, очекувано до негде.
Под негово водство Јанис од полупроизвод стана ол-стар. Бељата е што Јанис уште се развиваше тогаш a и Крис Мидлтон беше исто играч во развој. Па немаше што понатаму да направи со целиот тим.
Лука од друга страна веќе има освоено Евролига и одлично се снаоѓа во НБА. Да видиме што тим ќе се склопи околу него и колку ќе напредуваат тие околу него.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.502
Поени од реакции
8.065
Одличен старт на Феникс.
ЦП3 ги пронаоѓа соиграчите во позиции од кои не можат да промашат.
Ејтон и дружината скокаат добро во напад или крадат топки на противничка половина :)
Само да продолжат вака :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.075
Поени од реакции
74.794
Ја шитна пак Џорџ во последна четвртина :D Треба да го вадат од игра во последни 12 минути.
Општо, прелоша утакмица, не знам дали се случило волку неефикасен меч да има во плејоф досега :D

5/31 и 4/20 за тројка, шут од поле 32% и 36%. Што беше овој натпревар на ранг на македонска лига? :D
Готова е серијава, решавачки пораз.

Последно уредено:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.502
Поени од реакции
8.065
Old school basketball :)
Многу физичка игра, многу јака одбрана на двете страни, ама Крис Пол најдобар кога е најбитно.
Буги Казнс со почетничка грешка во најбитните моменти, не е само Пандемик Пи крив ;)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.075
Поени од реакции
74.794
Казнс не би го викнал ни за баскет во маало во моментов :D
Не знам дали се случило цела прва постава да заврши со негативен индекс...

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.379
Поени од реакции
4.924
Општо ми се одбивни Клиперси. Можеби време е за она што Неш и Амари не го направија, ЦП3 и Букер да го направат. Се сеќавате на оние тезгаџиски дресови, онај на Санс го имав јас од Стадемајр, портокалово со сиво, колку грд дрес беше тоа. Со отпаѓање на Клиперс ќе можам во мир да го гледам финалето, па кој добил, добил.

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Shteta samo za Kawhi Leonard, se vrati od teska povreda i odma osvoi titula so Raptorsi. Koj kur mu trebase posle osvojuvanje na titulata odma da si odi od Raptorsi? namesto da si ostane barem uste edna sezona tamu toj uste od odma si odi i i pravi ekipa so pandemijata. Ne sfakjam koj kur mu trebase toa, vo Raptorsi gi imase za soigraci Siakam,Lowry,Vanvleet,Ibaka,Gasol,Powell.
Paul George e definitivno eden od najumrenite igraci vo ligata, videte kakov shut vadi vo serijava protiv Feniks
Prvata utakmica 10 od 26
Vtorata 10 od 23
Tretata 9 od 26
I cetvrtata 5 od 20.
SKAPANICA.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.695
Поени од реакции
8.338
Shteta samo za Kawhi Leonard, se vrati od teska povreda i odma osvoi titula so Raptorsi. Koj kur mu trebase posle osvojuvanje na titulata odma da si odi od Raptorsi? namesto da si ostane barem uste edna sezona tamu toj uste od odma si odi i i pravi ekipa so pandemijata. Ne sfakjam koj kur mu trebase toa, vo Raptorsi gi imase za soigraci Siakam,Lowry,Vanvleet,Ibaka,Gasol,Powell.
Paul George e definitivno eden od najumrenite igraci vo ligata, videte kakov shut vadi vo serijava protiv Feniks
Prvata utakmica 10 od 26
Vtorata 10 od 23
Tretata 9 od 26
I cetvrtata 5 od 20.
SKAPANICA.
Онака брат брату, фрли некое денарче на Клиперс и Каваи? По муабетот така изгледа :cautious:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom