НБА Сезона 2017-2018

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?


  • Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2010
Мислења
38.170
Поени од реакции
107.688
Ваљда ќе искочи со смол бол постава Кер, Дурант на 4-ка и Грин на 5-ка, затоа што ако некој добро брани пик и добро презема играчи тоа е Дрејмонд, т.е. он е најдобар во лигата од овој аспект, а основата на играта на Хјустон е пикот на Харден и Капела. Друга работа, со Дурант на 4-ка ќе можат исто така било кој пик да го преземаат затоа што КД може да ги чува сите ради својата градба и распон на рацете. Не гледам како Хјустон може да ја добие серијава освен ако ГСВ не доживеат некое тимско фијаско што не ми се верува со оглед на тоа дека се влезени во страшна форма во плеј офов.
 
Член од
11 септември 2012
Мислења
7
Поени од реакции
1
Мора Тристан да го стави на Хорфорд го изеде Лав
Само тренер што никад у живот не го гледал Хорфорд како игра би го турил Тристан на него. Причината е едноставна, Хорфорд го вади надвор Тристан, каде овој делува изгубено и премногу споро. Лав може да го прати Хорфорд и кога овој бега надвор. али па у таа ситуација ја користи слабата одбрана во рекет на Лав. Ако го ставиш Тристан рекетот ќе ти биде празен и лесно проодлив за Тејтум, Браун, Розиер и Морис башка Бред го става во истот момент Бејнс, а верувај никој не би го оставил Леброн да се троши во рекет со Бејнс бидејки уште посмешно е да му го ставиш Лав на Бејнс. Плус Хорфорд пуца тројки. Филаделфиа го ставија Ембид на Ал и видоа што ги снајде, затоа после првите 2 го ставија Илијасова, што беше доста паметен потег.
 
Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Клошар беше клошар остана Дрејмонд. Џабе ирачиште е. Требаше втора техничка да јаде и да влезе у историјата ко најбрзо исклучен играч. За каков фаул се бунеше еј :pos:
 
Член од
23 август 2010
Мислења
38.170
Поени од реакции
107.688
Ова веројатно и метла ќе биде.
 
Член од
19 март 2011
Мислења
12.770
Поени од реакции
14.051
Многу исфрустрирано копиле е овој Крис Пол, не му е првпат да мава кога не го гледаат судиите.
Грин треба да јаде суспензија само затоа што на секоја ебана одлука скокаше ко мајмун, аман веќе. Ко жена у пмс се понаша. Ради негови глупости изгубија 2016 во финале и уште не му оди памет :tapp:

Харден и Дурант милина за гледање, какви играчи у пм.
Иначе не гледам како би земале Хјустон повеќе од 1 победа, пресилни се ГСВ.
 

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.552
Поени од реакции
2.130
Игравана Хјустон е еднодимензионална. Се сведува на два три паса и шут за три, а ако неможе да се шутне 3јка тогаш се иде на влез да се изнудат слободни и тоа е тоа. Многу монотона игра, не покажуваат ништо ново во плејоф. Харден сам игра, друго се е тежок просек, а згора на тоа Дурант ги уби од полудистанса, шутот кој Хјустон едвај го земаат пошо бил најмалце ефективен:ROFLMAO:
 
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.515
А требаше западново финале да е поинтересно од финалето. Можете да замислите какво ќе биде тоа.
 
Член од
23 февруари 2015
Мислења
1.119
Поени од реакции
2.020
dobro e imase luge ovde na forumov sto mislea deka houston odnosno dantoni so igrava negova divjacka mkze da gi dobie Gsw. Najlos trener u istorija, fati sutni
 
Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Кој член беше што викаше дека Стеф имал поголем импакт во ГСВ него Дурент?
Никад нема да има поголем импакт, ни играчки не му е до колена. Дефанзивно се неспоредливи, разлика у класи, офанзивно она што го играше Дурент вчера, Стеф никогаш нема да го пружи.
 
Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.731
Поени од реакции
1.063
Овој кари очигледно сеуште не е 100%, полека се враќа во форма после повредата, а он им е главниот мотор и лидерот на тимот, дури и Дурант при едно интервју кажа дека баш и тоа е една од причините што дошол во ГСВ, нема притисок дека е лицето на франшизата.
 
Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Curry e toj sto ja menja cela odbrana na protivnickata igra, ednostavno jedini igrac u ligava sto mora da go cuvas od logoto na terenot. A vcera KD gi tepase Rockets so nivna igra, vo ona sto e najdobar u ligava, izolacija.
Нека мења шо сака он, али во дефанзива застана 2,3 пати покрај брадата, ко да не постои го поминуваше. Ајде после повреда се враќа разбирам. Се што прави во регуларен дел е спектакуларно, убаво за око, нешто што само он го може, али плејоф е друга приказна. Залепи му солиден дефанзивец и значајно го ограничува. Вчера со Капела два пати изолација имаше, едната банана изеде, другата му ја украде топката.
2015та финалето еден Игудала беше МВП пред него. 2016 неќам да коментирам, лани да не зборам колку поголема улога имаше КД него он во финалето...
Неговата улога е ко Вејд во Мајами, додека беше Брон таму. Втор играч, лидер ради годините поминати во клубот и тоа е тоа. Никој не осоорува дека е играчиште, ама неспоредлив е со КД. Ни офанзивно, ни дефанзивно. Факт.
 
Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom