НБА Сезона 2013/2014

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
А што е со глупавото ново правило, да не смеат играчите кои напагаат по постигнувањето на кош да ја чепнат топката, во спротивно техничка лична за противникот....

G

grande-juve

Гостин
А што е со глупавото ново правило, да не смеат играчите кои напагаат по постигнувањето на кош да ја чепнат топката, во спротивно техничка лична за противникот....
Божем задржуваат игра, првиот пат ништо, натака се судат технички... Исто и за блок коа праат строго се суди, ако малку се мрда одма свират.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.942
Поени од реакции
116.451
Според мене НБА премногу претеруваат со правилава во последниве неколку години, едноставно ко намерно да прават некои измени само да се разликуваат од европската кошарка. Најдебилно правило ми е она кога играчот што е во напад ќе шутне скок шут и ако случајно при скокот го закачи одбранбениот играч му свират фаул во напад. :tapp: Еве сега и ова со допирањето на топката откако ќе дадат кош. :facepalm:

Q

qazwsxedc

Гостин
Колку е евидентна разликата меѓу овој Вејд сега и тој Вејд од playoff од прошлата сезона:D

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.913
Поени од реакции
1.567
Според мене НБА премногу претеруваат со правилава во последниве неколку години, едноставно ко намерно да прават некои измени само да се разликуваат од европската кошарка. Најдебилно правило ми е она кога играчот што е во напад ќе шутне скок шут и ако случајно при скокот го закачи одбранбениот играч му свират фаул во напад. :tapp: Еве сега и ова со допирањето на топката откако ќе дадат кош. :facepalm:
Судат фаул у напад само ако при скокот има неприродно движење (пример. намерно извлекување ногата на страна). Тоа го има и у Европа мислам.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.394
Поени од реакции
7.049
Судат фаул у напад само ако при скокот има неприродно движење (пример. намерно извлекување ногата на страна). Тоа го има и у Европа мислам.

Точно. Тоа го воведоа бидејќи многумина пробуваа да изнудат фаули и слободни фрлања со тоа што се фрлаа самите во противниците.

Јас воопшто не мислам дека воведуваат правила само за да бидат различни. Имаат многу паметни измени вообичаено според мене...

Член од
30 август 2009
Мислења
584
Поени од реакции
212
Антиќ за 22 минути со Мемфис, 4 поена, 4 скока и 2 украдени.

G

grande-juve

Гостин
Член од
23 август 2010
Мислења
39.942
Поени од реакции
116.451
Точно. Тоа го воведоа бидејќи многумина пробуваа да изнудат фаули и слободни фрлања со тоа што се фрлаа самите во противниците.

Јас воопшто не мислам дека воведуваат правила само за да бидат различни. Имаат многу паметни измени вообичаено според мене...
Едно е да се фрлаш во противникот а друго е ненамерно да го закачиш противникот со ногата. Според мене дискутабилно е правилово а до негде и дебилно, барем во одредени ситуации.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.394
Поени од реакции
7.049
Едно е да се фрлаш во противникот а друго е ненамерно да го закачиш противникот со ногата. Според мене дискутабилно е правилово а до негде и дебилно, барем во одредени ситуации.

Не се суди фаул во напад ако ненамерно го закачиш одбранбениот играч. Фаул е само ако судиите оценат дека "напаѓачот" го иницирал контактот и сакал да изнуди фаул.

На пример има некои кои кога шутираат за тројка намерно се фрлаат нанапред при падот и ги испружуваат нозете или рацете за да иницираат контакт со одбранбениот играч кој е правилно и легитимно поставен. Според тебе за тоа треба 3 слободни да добијат овие играчи? Целта е да се елиминираат секакви "глумења" кои може да му наштетат на играта.

P

PewDiePie

Гостин
Требаше и да го поткрене да му помогне повеќе. :icon_lol:

Инаку Минесота го рокнаа Бостон со 15 разлика(да беда се сега Бостон) ама мислам дека ќе бидат најпријатно изненадување Минесота сезонава,ако изиграат Рубио,Лав и Пековиќ една цела сезона заедно без повреди ќе биде интересно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom