- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 40.717
- Поени од реакции
- 120.227
Немате претстава колку ми е мило за Роуз. Welcome back man. 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Клиперс ќе ги скриат банерите од титулите и повлечените броеви на лејкерс на своите домашни утамици. Еве што ќе стават
А што е со глупавото ново правило, да не смеат играчите кои напагаат по постигнувањето на кош да ја чепнат топката, во спротивно техничка лична за противникот....
Според мене НБА премногу претеруваат со правилава во последниве неколку години, едноставно ко намерно да прават некои измени само да се разликуваат од европската кошарка. Најдебилно правило ми е она кога играчот што е во напад ќе шутне скок шут и ако случајно при скокот го закачи одбранбениот играч му свират фаул во напад.Еве сега и ова со допирањето на топката откако ќе дадат кош.
![]()
Судат фаул у напад само ако при скокот има неприродно движење (пример. намерно извлекување ногата на страна). Тоа го има и у Европа мислам.
Точно. Тоа го воведоа бидејќи многумина пробуваа да изнудат фаули и слободни фрлања со тоа што се фрлаа самите во противниците.
Јас воопшто не мислам дека воведуваат правила само за да бидат различни. Имаат многу паметни измени вообичаено според мене...
Едно е да се фрлаш во противникот а друго е ненамерно да го закачиш противникот со ногата. Според мене дискутабилно е правилово а до негде и дебилно, барем во одредени ситуации.