Sto se odnesuva do higienata.
Sekoj,priznal ili ne... kopnee vo negova sredina da se ima Higiena kakva sto Islamot zahteva od Muslimanite i Muslimankite.
Islamot e Cist i bara cistota.
Koga Muslimanite se cisteja 5 pati an den,vo istoto toa vreme Engleskata kralica se kapela 3 pati godisn
va e Istoriski podatok.
Zamislete sega kolku pati se tusiral eden obicen kmet ili onoj koj ne poseduval dvorec. Site sredstva za Higiena izleguvaat od Muslimanite.
Eden covek (za kogo pokasno ke doznaeme deka e Musliman) vo avionskiot umivalnik gi miese nozete. Mu prijde stjuardesata i pocna da go kritikuva,kako toa ne e kulturno,ne e ubavo,bidejki taa tuka liceto go mie a toj nozete.... Vaka izgleda koga ne ja znaete sustinata na nestoto i negovata bit. Covekot ja prasa; Kolku pati ti go mies liceto denes ? Zenata rece deka go mie dva pati. Covekot vika: Jas nozeve gi mijam 5 pati denes,so toa,moive noze pocisti se od tvoeto lice.
A sto se odnesuva do textot... toj e pisuvan vo stil,kako na primer vo slucajot so avionot jas bi napisal:
Eden covek vo avionot nozete gi miese,bese Musliman,,, tie Muslimanite,nepara razmisluvaat...... a ja izostavam sustinata.
Vo textot mnogu fali a mnogu e dodavano. Toa,sekako deka go znae sekoj Musliman,bidejki znae sto zahteva negovata vera i jasno e vo ocite na poznavatelot lagata koja nekoj ja plasira. Tuka za zalenje se slepite i onie koi neznaat i ne prasuvaat,a veruvaat.