Ska Maniac
Бараба
- Член од
- 2 октомври 2013
- Мислења
- 11.134
- Поени од реакции
- 27.695
Јас пак во премногу марксистичка и толерантна фамилија имам растено и слично како тебе до пред пубертет (и малку во него) бев во такви филмови мулти - култи сакај ги сите , се е розево и убаво. И наеднаш еден ден кога видов колку е суров светов и кога почнав да копам по нет за историјата на човештвото од секој (буквално од секој аспект) увидов дека опасна пропагнада им била сервирана на стариве во Ех-Ју (слична на таа денес во ЕУ) и дека таквото одвивање на настаните не води во светла иднина за нас домородните бели Европејци.Знаеш што е иронично? Растена сум во конзервативна фамилија и патриотска средина. Никој ништо не ме учел. Овакви слики немам гледано, ама затоа добро се сеќавам на пропагандата на телевизија, се работеше за филм во кој група црнци силуваат бела жена. Тогаш бев дете и во тој момент ги мразев црнците до срж! Подоцна, како што растев и созревав, заклучив дека е океј да другаруваш со сите што се океј. Толку! Без никакви компликации.
Јас успеав да ја изџвакам, сварам и исфрлам пропагандата од телевизија на мои десет години, а ти?
И во Африка има доста белци кои емигрирале таму, и историјата нѐ учи дека белиот човек го поробил црниот, и многумина црнци ги гледаат белците како непријатели... Трикот е во тоа да научиш да не ги ставаш сите во ист кош.
Ова за евреите... Ти кажав погоре што мислам.
Првиот пат и јас бев збунет и во недоумица за некој работи кој беа премногу очигледни а таа пропаганда не тераше да не ги гледаме. Но после толку време кога коцките од мозаикот ги споив сликата што ја добив не беше ни малку убава како што очекував.
Ако сакаш прочитај на нет (еве ти и на МКД прв дел,втор и трет дел )за "Калегри - план за уништување на белата раса" (секако дека ултра десничарски старници го имаат постирано,зашто за останатите е анти-семитска измислица која мн чудно се поклопува со сите настани) составен на светскиот ционостичкиот конгрес 1925 год. кога е и планот за формирање на Израел донесен ?! (1947 е формиран Израел). И ке видиш дека после крстоносните војни некој друг ги планира светскиве случувања (францускареволуција,октомвриска револуција,прва и втора светска војна),дека не се случајни.
Прочитај ги ,знам дека мн реални се настаните заради што нема да сакаш да поверуваш и ке бидеш под импресии и измешани чуства,но после една недела кога ке ти
"легне" прочитаното и по трезвено ке размислуваш ке праиме муабет. [DOUBLEPOST=1417832550][/DOUBLEPOST]
Абе твое право и слобода е што правиш ти дома, но немој тоа да го наметнуваш како идеално за општеството во јавност. Традицијата пред се ...Сакам да кажам дека мојот личен избор или преференца не го продавам на останатите како правилен и дека така треба или не треба. И пак преференца значи најчесто. Што значи исклучоци постојат. А други како сакаат нека си го водат приватниот живот. Со кого сакаат нека се сексаат. Ако почнуваш да диригираше дали некој треба само со својата "раса" да се фука, задираш веќе у интима брат. Немаш право на тоа, извини .
Инаку да не почнуваме со "мажи". Не го сакаш тој муабет верувај .
Последно уредено: