Музичко име на тапет : Coldplay

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Ствар на вкус ти е тоа али ипак ако се земе се Цепелинот е 1 :icon_lol:
--- надополнето: 24 декември 2013 во 21:10 ---

Едино оригинално DVD што имам е ова :icon_mrgr:
Мене песнава некако ми се нашла во компјутер при симнување на дискографија, ама во студиска верзија. Цел интернет го пребарав и таква верзија нема, само оваа во живо. Уникатно парче музика поседувам :D

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Мене песнава некако ми се нашла во компјутер при симнување на дискографија, ама во студиска верзија. Цел интернет го пребарав и таква верзија нема, само оваа во живо. Уникатно парче музика поседувам :D
Прикачи го. :)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
и јас го имаВ, али откако ги измислија торентиве појма немам кај го имам забаталено. стави го ако не е проблем, па и ние уши да плакнеме (y)

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Па на Јутјуб боље.
Done. Прво го прикачив како приватно видео, ама не можев никако да го отворам, па еве вака сега. Ако го јадам за копирајт, вие сте криви :P

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Таман идам во Хит на денот да ја постирам Преку ридојте, та дури и даље и низ магла гледам Музичко име на тапет: Led Zeppelin :vozbud:

Ај кога ќе имам мотивација ќе скоцкам нешто повеќе за бандава, а за сега, доволна е и горенаведенава песМа

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.636
Поени од реакции
31.850
Листа на најдобри бендови евР без Дорс не ви ја пулам бе :D

Инаку како што имам кажано ептен многу пати. Страшен бенд, страшно технички поткован, страшни индивидуалци кои со сигурност се едни од највлијателните во музичката историја, и се нај нај, ама никако не можам да им опростам за оригиналната идеја.

Кај мене во рангирањето на бендот секогаш ја извлекувам идејата како посебна и ја разгледувам како таква. Едноставно е, може да се создаде страшна книга да речеме според ликот и делото на Декстер еве, некој страшен батка кој се занимава со криминалистика и истата му е опсесија, може да го донесе дејството до сврш со сите заплетки и преплетки и мајндфак елементи, но на крај Декстер пак ќе биде форензичар кој открива убијци и истите ги коли.

Ептен е потешко да се тргни од оригинална идеја. Да се побараш кај си, да го исцвикаш од имагинацијата, да го развијаш до совршенство елементите кои ќе бидат лично твои и само твои. И на крај да му речиш гласно-Ебете се педери, ова јас го направив, пробајте свирете сега и стасајте ме.

Ај да не кварам забава тука, фини луѓе го сакаат бендов. Го сакам и јас, ама жал ми е што не можам да го почитувам со иста страст и јачина како и вас :)

Инаку..

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Малку соло од Машината за тапани, Бонзо.
Ми се чини најдолгото соло на изведба од "Moby Dick"

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.073
Поени од реакции
7.035
Таман идам во Хит на денот да ја постирам Преку ридојте, та дури и даље и низ магла гледам Музичко име на тапет: Led Zeppelin :vozbud:

Ај кога ќе имам мотивација ќе скоцкам нешто повеќе за бандава, а за сега, доволна е и горенаведенава песМа

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Лед Цепелин се неверојатен бенд, дефинитивно влегуваат во топ 10. Еден од бендовите за кои се би дал да сум им на концерт. Нема веќе такво дуо како Роберт Плант и Џими Пејџ. Првиот го има необјаснивиот и специфичен вокал кој успева да го штима во текот на пеењето. И сега, видно остарен он сеуште ја има истата боја на глас како пред 20 години. Џими мене ми е гитарист број 1. Неверојатни гитарски сола, владеење на гитарата со која води љубов. Човекот успеа да го вметне Theremin -от, и да го спои со гитарата правејќи чуда на сцена, а да не зборам па за неговото виолинско свирење на гитарата и онаа неговата гитара со двоен врат. :) Првите акорди на гитара ги учев од едно негово старо списание од Храватска. Секој клинец го гледа како идол и се би дал да е како него. Да не го заборавиме и прерано починатиот Џон Бонам како и Џон Пол Џонс. Добро е што ги слушаме овие бендови и што имаат оставено голем материјал, ама лошто е што веќе ваква музика не се прави.
Можам да ги споредувам со Пинк Флојд во делот на музиката, текстовите, мелодиите, гитарите, ама тешко е да кажам дека едните се подобри од другите. Но факт е дека станува збор за две квалитетни групи кои оставиле многу, а од сите музички критичари се оценети не само со 10ка, туку и ден денеска некои од текстовите кои ги напишале уште не може да се протолкува нивното значење. Како што напиша @Sussaro во еден пост на една друга тема, а малку изменет од мене, Лед Цепелин се Толстој, а Пинк Флојд се Достоевски во музиката.

Една од мајсториите на Џими Пејџ

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
погледнете го видеото и заприметете како The Edge (David Evans od U2) како мало дете се ѕвери во гитарата и движењата на раката на Пејџ.
а фацата на Jack White од White Stripes, да може ќе голтне се’ што има да понуди Пејџ.
али ипак, воодушевувањето на Дејвид го прави целиот впечаток.........КОЛКУ Е ГОЛЕМ ПЕЈЏ!!!(y)

Kajgana Shop

На врв Bottom