- Член од
- 3 декември 2008
- Мислења
- 816
- Поени од реакции
- 22
????????????Ми фали уште едно мало процесорче ) и да бидам комплетен DigiTech RP90,Korg AX3G,?? Кој од овие два?? Искуства... ?
????????????Ми фали уште едно мало процесорче ) и да бидам комплетен DigiTech RP90,Korg AX3G,?? Кој од овие два?? Искуства... ?
Yamaha Pacifika за тие пари најбоље ти е јамахатаДајте препорачка за добра електрична гитара.
Универзална.
Пошо свирам и џез и блуз и рок и метал.И класика , дапаче имам класична гитара.
До 300 евра.
Ако шитка некој половна , нека кажи.
Уф... Со пари сум тенок ) DigiTech ќе е изгледа незнам која серија само докај 4200 треба да се јавам у Артист да прашам што имаат на лагер..А Guitar House каква марка процесори има ?Jas iam AX3G i e preterano sranje.Uzas procesor probav i na 100000000 nacini da go sredam i pak ne mozi asalna boja da se namesti.AKo go baras za efekti nekoi mrdanti na gitara togas e ok ali overdrive,distorzija so e toa.Najdobro e kako so ti rece momakot beri pari samo efekti zemi.Za nesto poveke pari mozis dosta dobra pedala da zemis Rocktron Silver Dragon taa ti e za Metal izmislena pedala za soliranje spored mene.Ova ti e sovet od licno iskustvo so Korgot
Pa neam ideno vo guitar house odamna deka ne sum od sk a bas me interesira nekoj koj ima ideno posledno vo Mimi Shop so pari bi bilo Jackson KVX .Modelot posledno so go gledav bese okolu 500 evra ali mi treba tocna brojka ako ima nekoj.Уф... Со пари сум тенок) DigiTech ќе е изгледа незнам која серија само докај 4200 треба да се јавам у Артист да прашам што имаат на лагер..А Guitar House каква марка процесори има ?
Se soglasuvam so DimitarMK za baranje nesto dobro na staro.Jas na staro za 300 evra najdov epten dobar Washburn V 200.Ili prasaj si vo Mimi ima dobri Jacksoni za okolu 300 evra.Kako so gledam baras univerzalna gitara Dinky bi ti zavrsil rabota.Дајте препорачка за добра електрична гитара.
Универзална.
Пошо свирам и џез и блуз и рок и метал.И класика , дапаче имам класична гитара.
До 300 евра.
Ако шитка некој половна , нека кажи.
Квалитетот на звукот зависи од многу елементи ... цел ланец: трзалка, жици, магнети, кабел, процесор, појачало, звучник, уво ... така да што и да ти се покаже не значи дека ќе е соодветно на она што ти ќе го купиш. Лош кинез и сите други топ елементи може да извадат одличен звук наспроти ултра скапа гитара и сите други тапа елементи. Затоа што и да земеш нема да згрешиш во поглед на звукот зошто за да добиеш врвен звук ќе ти требаат десетици илјадарки. Земи што и да е и мавај додека не се создадат услови за нешто подобро да си земеш. Веројатно повеќе ќе изгубиш во поглед на издржливост на гитарата, комоција при свирење и сл., ... ова е само мое мислење, како јас би направил.може ли некој да ми најде клип или со и да е само да видам каков звук ваде кинеска електрична гитара
Не бе...Луѓе да не знаете дали ЦИКИ во гтц што беше е целосно затворен или го имаат преместено.
Ако го имаат преместено каде се наоѓа?
Подобро земи си Fender Squier за 150-200 европјани...може ли некој да ми најде клип или со и да е само да видам каков звук ваде кинеска електрична гитара