Моментална физичка состојба (слики)

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
stef kolku vreme vezbash ?da vezbashe ko sto treba so taa tvoja pravilna ishrana znaes koe telo trebase da go imash sega?

S

Stef Bachatero

Гостин
Вежбам сериозно во теретана од септември без пауза.
Успеав од мизерни 80 кг на бенч да кревам 130кг, на мртво 190 кг и сега целта ми е да напредувам што е можно повеќе.
Претходно не се рачуна зашто не беше нешто сериозно.

Sent from my HTC Desire 310 using Tapatalk

L1quiD

Only Trees Grow Naturally
Член од
17 мај 2010
Мислења
139
Поени од реакции
108
Успеав од мизерни 80 кг на бенч да кревам 130кг, на мртво 190 кг и сега целта ми е да напредувам што е можно повеќе.

Напредувањето во тежината не е репер за добар изглед, ако ти е до тежина, бодибилдингот не е „спорт“ за тебе.

Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397

Јас вежбам еден ден (двете години не ги рачунам пошто небеше сериозно)....

S

Stef Bachatero

Гостин
Не ви се правдам но сериозно е без пауза во смисла идеш вежбаш еден спорт и само тоа.
Напредувањето во тежината не е репер за добар изглед, ако ти е до тежина, бодибилдингот не е „спорт“ за тебе.
Перфомансите во вежбање кажуваат дали ќе напредуваш или не.
Се вика прогресивно оптеретување.

S

Stef Bachatero

Гостин
Да затоа што и претходно сум кревал, плус подобри перформанси на мртво кревање, дава подобри перформанси на другите вежби.

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
stef koj gradi gi imas ti da krevas 130 na bench
kolku krevas 130 ednaska ha gluposti
jas tuka use pred 2-3 godini na forumov te citav kao delese soveti za hrana i za vezbanje koj hemii gi piese itn
za toa vreme ovie rezultati sto gi imash se 0

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447

you are on juiceee don't lie us :P

G

garthok

Гостин
Стварно со тие пари што ги имаш и фрлаш требаше до сега бар пола од оној на сликава на Uppercut да бидеш. Нешто грешиш, тренеру.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.899
Поени од реакции
11.231
Ајде нема везе, не навлегувајте кој колку трошел и што требал да се направи за тоа време. Едноставно за толку краток период не можеш да накачиш 50кг на вежба како бенч, освен ако не додадеш анаболици и друг тип на лекови, па пак нема да можеш за 7 месеци 50кг повеќе да туркаш. Физичкиот изглед па е друга работа за дискусија...

Член од
23 февруари 2010
Мислења
626
Поени од реакции
1.317
Stef e edini bodibilder so ima frleno edna oka pari,a se maci 3 godini da izvadi stomacni.Mislam deka uste melen rog od ednorog so mocka od pterodaktil nema probano od hemija i nikako od 2 pack da mrdne. :pos:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
Ајде нема везе, не навлегувајте кој колку трошел и што требал да се направи за тоа време. Едноставно за толку краток период не можеш да накачиш 50кг на вежба како бенч, освен ако не додадеш анаболици и друг тип на лекови, па пак нема да можеш за 7 месеци 50кг повеќе да туркаш. Физичкиот изглед па е друга работа за дискусија...
abe da kazes za pocetnik nekoj sto pocnuva pa zgolemil 50 i dosol do 70-80 ajde, ama ova mu doaga 1.5kg+ sekoja nedela, bas me interesira da go pises treningot, ako pretpostavime „nekako“ ti e mozno bez minimum 3 pati nedelno bench nema sansi .....

S

Stef Bachatero

Гостин
3 пати цело тело.
Секоја 2 недела менувам повторувања од 15,10,8,5 и правам дроп сетови и после одмор 1 недела.
Не знам што ве чуди но кога вежбав 2013 креваш 140 кг на мртво 5 повторувања со истото искуство.
Има техника што сум ја подобрил и усовршил.
И тренирам се експлозивност, хипертрофија, сила и одмарам за телото да не се адаптира.
И не знам што е толку чудно кога 150 дена пишував во дневникот за исхрана и тренингот.
A тоа дали користам или не да не ве брига, моја лична работа е тоа.
За разлика од тебе јас не се откажувам и барем помагам на луѓето вие седете дома и озборувајте си.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Абе модераторот на годишен одмор ли отиде? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom