Да, има една огромна разлика Мисире, Косово се бори за нивниот статус, а македонските политичари ја продаваат иднината на Македонија, барем до денеска.
Шведо, не навредувај цел еден народ заради идиоти кои ги има насекаде, и кои ги имало и ќе ги има од сите нации и раси.Posto ima bezobrazni clenovi od forumot koi mi prakaa poraki da Albancite da ti ja ebat majkata makedonska a tuka mi se pravat mnogu dobri prijateli na Makedonija sea ke go razvrzam vistinskiot muabet za Kosovo za da sfatite sto se Albancite 95% i koja e nivnata kauza za nezavisnosta na Kosovo i reperkusiite kon Makedonija.
Dakle sharplanincite butkaat taa ideja veke 50 godini ama nemaat kvaliteten kadar da dobutkaat idejata, sekogash bile samo nepismeni PIJUNI vo racete na USA . A sega poleka i taa im go vrti grbot i ke ostanat divlji zapad kade ne se nzae koj pie koj placa procitajte statijata na MIsirkov od toj poljskiot novinar koj sprovel istrazuvanje sve ke Vi stane jasno ko bel den.
Celo Kosovo e vo racete na mafijata i na niv im odgovara nesredenoi pravno podracje koe nema IDNINA.
Problemot e sto toa podracje sakaat da go prosirat ina zapadniot del od Makedonija...poveke naselenie poveke pari , poveke droga prostitucija nelegalni biznisi. Da se nadevame deka toa nema da se sluci vo skoro vreme.
Dakle shipcite se tupi i nikogash ne sfatile deka se igrani , barem obicniot narod koj e po priroda najprost narod vo Evropa , najneobrazovan i najzatucan od site , so primitivna kultura od 17 vek. No zatoa toa go koristat nivnite lideri malce popromuchurni na koi im odgovara ovoj bashibozluk i deluvaat najcesto preku verata i odjite koi im solat pamet i gi hushkaat protiv hristijanite. Za ovoj fakt nie imame dokazen materijal i ufrleni luge koi znaat kakva e situacijata na terenot. Najelesno e da se kontrolira prost i zatucan narod kako Albancite koi po priroda se krotki inaku no imaat disciplina i ako eden najvidniot u seloto kaze ideme gineme idat ginat ..prostotilak i fanatizam . Toa e slikata na terenot dragi moi a vi zatvarajte oci mislete prijatelstvo bratstvo edinstvo ama toa go neam niti ke go ima se dodeka na obicniot sharplaninec mu perat mozok .
не ти пуштив порака,туку ти дадов црвена репутација и таму напишав тоа што го напишав...и не се кријам ... така ти викам и така ке ти викам се дур не ти иде паметот...а пошо гледам дека си го пропуштил возот...цел живот така ке ти викам...Posto ima bezobrazni clenovi od forumot koi mi prakaa poraki da Albancite da ti ja ebat majkata makedonska a tuka mi se pravat mnogu dobri prijateli na Makedonija sea ke go razvrzam vistinskiot muabet za Kosovo za da sfatite sto se Albancite 95% i koja e nivnata kauza za nezavisnosta na Kosovo i reperkusiite kon Makedonija.
Dakle sharplanincite butkaat taa ideja veke 50 godini ama nemaat kvaliteten kadar da dobutkaat idejata, sekogash bile samo nepismeni PIJUNI vo racete na USA . A sega poleka i taa im go vrti grbot i ke ostanat divlji zapad kade ne se nzae koj pie koj placa procitajte statijata na MIsirkov od toj poljskiot novinar koj sprovel istrazuvanje sve ke Vi stane jasno ko bel den.
Celo Kosovo e vo racete na mafijata i na niv im odgovara nesredenoi pravno podracje koe nema IDNINA.
Problemot e sto toa podracje sakaat da go prosirat ina zapadniot del od Makedonija...poveke naselenie poveke pari , poveke droga prostitucija nelegalni biznisi. Da se nadevame deka toa nema da se sluci vo skoro vreme.
Dakle shipcite se tupi i nikogash ne sfatile deka se igrani , barem obicniot narod koj e po priroda najprost narod vo Evropa , najneobrazovan i najzatucan od site , so primitivna kultura od 17 vek. No zatoa toa go koristat nivnite lideri malce popromuchurni na koi im odgovara ovoj bashibozluk i deluvaat najcesto preku verata i odjite koi im solat pamet i gi hushkaat protiv hristijanite. Za ovoj fakt nie imame dokazen materijal i ufrleni luge koi znaat kakva e situacijata na terenot. Najelesno e da se kontrolira prost i zatucan narod kako Albancite koi po priroda se krotki inaku no imaat disciplina i ako eden najvidniot u seloto kaze ideme gineme idat ginat ..prostotilak i fanatizam . Toa e slikata na terenot dragi moi a vi zatvarajte oci mislete prijatelstvo bratstvo edinstvo ama toa go neam niti ke go ima se dodeka na obicniot sharplaninec mu perat mozok .
druze ebes de facto i de jure gledaj koja e realnata situacija na "terenot"Malesh i ti ne razlikuvash de facto od de jure ima bitna razlika koja nosi reperkusii vo megunarodnoto pravo
Ова ти дојде као визија или казуеш вицови ???:pos2:Малце јас ќе бидам офтопик ама морам,
Границите за 5 години ќе исчезнат аш ќе ги нема нема патритоизам нема религија нема војни мотивирани од религиозни и национални интереси така да ова со Косово е излишно!