- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.830
- Поени од реакции
- 8.854
Аха, само да расчистиме - во твојот пример зборуваш исклучиво за жени кои не заработуваат.Da, ako ima poveke partneri e kurva. vidi batali samiot zbor cesto samite zeni megu sebe se vikaat kurvi, plus i zenskoto cesto onaka za sexualna vozbuda saka da ja vikaat kurva, ne menja nisto na sustina, poentata mi bese zena i vaka i onaka se plaka (k-15) no da nema zabuna, se se plaka, pa eve i da e od ljubov mora da se platat uslovite, primer mora da imas stan ako nemas stan mora da platis za pod kirija, moras da platis struja, moras da platis meze pienje, koa ke vidis se se plaka i toa e sosem normalno, vo Islamot ti ja izdrzavas zenata (edni mi rekoa pa toa ti e ko kurva), ona sedi doma ti ja hranis ja oblekuvas site troskovi gi plaka mazot (dali ona ke bide so tebe ako ne ja izdrzavas?) znaci toa e - secij trud mora da se plati, nekad i koa ne plakas so pari nego so poklon ili pak toa si go platil, znaci toa seto kazuva deka zad seta takanarecena svetost na brakot ne stoi nisto osven materijalen interes bidejki brakot e i ekonomska zaednica, zatoa Marx mnogu ubavo kazal deka vo kapitalizmot brakot e sofisticirana prostitucija. Znaci primarniot motiv e sigurnosta, ekonomijata e baza se drugo e nadgradba! Zenata za da bide samo tvoja mora stalno da ja plakas u smisla da prodonesuvas za zaednickoto ziveenje (mada i toa ne e garancija) ako nemas pari za takvo nesto ke imas za seks da si platis (mada za seksot samata pritroda ni dala nacin da mozeme bez druga osoba-Masturbacija) zad seksot kako pojava se krie lukavstvoto na prirodata koja upotrebuva dve edinki od razlicen pol kako sredstva za da se obnovuva rodot preku seksualnata reprodukcija, nie sme i sredstvo na prirodata celta i e rodot, taka i brakot, brakot e pred se ekonomska zaednica, sto velat nekoi i na svoja zena ne i nosi pari doma nema nisto, znaci parite se bitni oti moze da se kupi sigurnost so niv, posle site gi sakaat parite oti so niv mozat da si kupat najrazlicni nesta, a pak ke podvlecam zad seta takanerecena svetost na brakot ne se krie nisto osven vesto zatskriena prostitucija!
Не можеш да генерализираш дека сите жени очекуваат ти да обезбедиш пари, стан, кола.... Знаеш, денес младите парови обично заедно заработуваат за да купат се. Според тоа, или двајцата се проституираат меѓу себе, или теоријата ти паѓа во вода.
Курва е ако има повеќе партнери. ОК.
1. Колку партнери?
2. Дали е зборот курва во позитивна или негативна конотација?
3. Дали курвата секогаш по правило е ,,непоштена,,?
4. Дали курва може да биде ,,поштена,,?
5. Дали во една брачна заедница, ако мажот остане без работа, а притоа станот и колата се да речеме на име на жената, дали мажот се проституира? Што ако истиот иако не работи, придонесува со тоа што дома ги врши сите домаќински работи? Дали тој труд не важи? Што ако е инвалид? Како ќе плати за тоа што го издржува жена му? Дали има начин на кој би се проституирал и би го заработил вниманието и нејзината грижа за него?