- Член од
- 26 септември 2012
- Мислења
- 8.367
- Поени од реакции
- 7.136
е па како шо гледаш не се за арно.. реков: Најмногу треба да се критикуваат лошите трошења, а не дали треба или не треба заем. Треба, ама за „арно ако е“.
е па како шо гледаш не се за арно.. реков: Најмногу треба да се критикуваат лошите трошења, а не дали треба или не треба заем. Треба, ама за „арно ако е“.
Предолги постови не ги читам до крај, па тебе ќе ти одговорам: постојат легално и нелегално стекнати прислушувани материјали.[DOUBLEPOST=1469103307][/DOUBLEPOST]Не заборави да ги спомне нелегалните разговори кои Груевски ги прислушкувал.![]()
Каква врска има ова со претходното? Фактички не постое, во нечии глави сигурно постои. Кој како милува.[DOUBLEPOST=1469104294][/DOUBLEPOST]Сакаш да кажеш дека Титова Југославија и денес постои?![]()
Законот велиТ поинаку. Посочи го делот од законот кој ова го дозволува, па да ти веруваме. Ако сме „грешка“ да научиме, не е тоа проблем.Џорџе. Џорџе, не ти кажале во штаб дека снимки немора да се од ПИМ нерки за да се земат како доказен материјал? Доколку се од општ јавен интерес не што МОЖЕ туку МОРА да се земат како доказен матеијал!
Еве ти прилика Џорџе, покажи дека ТИ мислиш :..... македонците мислат дека секој мора да е од некој штаб. .. можеби ќе ти звучи неверојатно, но јас се што сум напишал е она што ЈАС го мислам....... Јас самиот велам дека задолжувањата се ОК ако имаат добар ефект, ако се ОК искористени. .....
Што сега мешаш баби и жаби ! Југа не се распадна заради долгови . Друг е муабетов овде или сакаш Ѓорѓета Н(аш) да го р чкаш ?Сакаш да кажеш дека Титова Југославија и денес постои?![]()
Не би знаел, најверојатно толку максимално понудиле банките по нивно видување на одржливост на јавниот долг на државата.Како настана намалувањето, по чија сугестија, препорака или наредба, @Branchez ?
Џорџе почна да меша баби и жаби правејќи паралела на Тито со нашиов во поглед на задолжувањето.Друг е муабетов овде или сакаш Ѓорѓета Н(аш) да го р чкаш ?
Прво, јас се викам Ѓорѓи и не е во ред да ми го извртувате името, особено вие кои се плашите да се појавите овде со своето име, па се појавувате со (во главно) американски прекари.Еве ти прилика Џорџе, покажи дека ТИ мислиш :
Ако знаеме дека владата на Глујо ја задолжи државата 3х повеќе од сите други влади заедно, кажи јасно и гласно : Дали ТИ мислиш дека досегашните задолжувања се добро искористени ?
Tоа е тој јасен и недвосмислен став. Секогаш кога еден сендвич е сотеран во тесно, следи одговорот сите се исти.Прво, јас се викам Ѓорѓи и не е во ред да ми го извртувате името, особено вие кои се плашите да се појавите овде со своето име, па се појавувате со (во главно) американски прекари.
Дали мислам или дали знам? За да искажам мислење, би требало да се прочита каде се трошени, официјален извештај. Дали имам сомнеж дека не се добро користени. Имам... не само за сегашниве, туку за сите претходни. Општо, имам сомнеж за корупција кај властите, на секое ниво, на сите власти што постоеле и ќе постојат.
Најсигурно да видиш дали се добро трошени парите е да споредиш дали квалитетот на животот на народот растел како шо растеле задолжувањатаДали мислам или дали знам? За да искажам мислење, би требало да се прочита каде се трошени, официјален извештај. Дали имам сомнеж дека не се добро користени. Имам... не само за сегашниве, туку за сите претходни. Општо, имам сомнеж за корупција кај властите, на секое ниво, на сите власти што постоеле и ќе постојат.
Еве ќе ти дадам некаков одговор: нешто е добро искористено, нешто не е. И сега? Што ќе јадеш ти?Tоа е тој јасен и недвосмислен став. Секогаш кога еден сендвич е сотеран во тесно, следи одговорот сите се исти.
Сега недостига уште муабетот за помалото зло.
А споредбите во кој период би се правеле? Мислам дека е многу тешко да се прават споредби, при толку турболенции. Тоа мислам дека може реално да се направи ако има мирен период од 20-30 па и повеќе години. Ние во 1991 се мислевме дали да се осамостоиме, дали Милошевиќ ќе не нападне, па фатија војни, ембарга, па се создаваше држава... па ембарго од Грција, па Косово, па 2001, па финансиски кризи на светско и европско ниво... Поинаков беше периодот од 45 до 90-та.Најсигурно да видиш дали се добро трошени парите е да споредиш дали квалитетот на животот на народот растел како шо растеле задолжувањата
Ако живееш во странство тешко ќе споредиш, овде ако живееш слободно со луѓето прај си муабет, деновиве дојде еден мој другар од австралија, се видовме и ми вели “Аман бе секое мое идење се појќе кукања и жалења слушам“ иди на 3-4 години таму е уше од 90 или 91, и му пречи тоа вели “а бе идам да се опуштам и одморам а појќе овде се уморувам психички од жалења“А споредбите во кој период би се правеле? Мислам дека е многу тешко да се прават споредби, при толку турболенции. Тоа мислам дека може реално да се направи ако има мирен период од 20-30 па и повеќе години. Ние во 1991 се мислевме дали да се осамостоиме, дали Милошевиќ ќе не нападне, па фатија војни, ембарга, па се создаваше држава... па ембарго од Грција, па Косово, па 2001, па финансиски кризи на светско и европско ниво... Поинаков беше периодот од 45 до 90-та.