Можеби ќе ви се најде (Windows финти)

• Креатор на темата ZeroStyle
  • Време на започнување
Член од
6 септември 2007
Мислења
8.215
Поени од реакции
8.315
Поврзан си со други компјутери во мрежа (дека ова важи само за компјутерите во мрежа поврзани меѓусебе) ?

Ако си поврзан со други компјутери, пали Start > Run и тука пиши cmd и во црниот прозор кој ќе ти се отвори пиши Net view за да ги видиш компјутерите во мрежата и после тоа следи ги чекорите кои се објаснети погоре.
Секако пробав не ми функционира ова..
значи вака

shutdown -m\\imeto
shutdown -m//imeto sekako probav ne ide kade gresam?

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Секако пробав не ми функционира ова..
значи вака

shutdown -m\\imeto
shutdown -m//imeto sekako probav ne ide kade gresam?
Хмм, незнам дали менува нешто празното место, дека командата е вака мислам:

Код:
shutdown -s -m \\imeto
(со празно место после -m).

Ако и вака несака, ондак незнам :toe:

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.215
Поени од реакции
8.315
Хмм, незнам дали менува нешто празното место, дека командата е вака мислам:

Код:
shutdown -s -m \\imeto
(со празно место после -m).

Ако и вака несака, ондак незнам :toe:
Ова што го постави коа ке го пишам ми вика Ацесс дениед...

Riste123

RISTE
Член од
7 октомври 2009
Мислења
100
Поени од реакции
3
E ako moze pomos napraviv eden exe file na dekstopot i sega ne mozam da go izbrisam.
Ako znae nekoj neka pomaga

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Чаре или нешто друга финта да ги зезам другариве :smir:
Има една многу закон финта.
Кога другар ти нема да биде на компјутер, седни кај него на компјутер и направи скриншот од десктопот и постави ја таа слика како позадина на десктоп, стисни ctrl + alt + delete и исклучи го од процеси explorer.exe (иконите, таскабарот...) и остај го така компјутерот. Кога другар ти ќе седне на компјутер ќе почне да штрака по (наводно) иконите, таксбарот, десктопот...

Е сега оваа финта вака нема да биде интересна зашто другар ти ќе му направи рестарт на компјутерот и ќе ти пропадне финтата. :)

Јас кога идев на пракса, на сред работа, еден од вработените отиде да пуши цигара и претпоставениот му го направи истото и овој кога се врати здиве зашто не смее да направи рестарт без да го зачува сработеното, а ни на крај памет не му падна што уствари се дешава со компјутерот. :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Има една многу закон финта.
Кога другар ти нема да биде на компјутер, седни кај него на компјутер и направи скриншот од десктопот и постави ја таа слика како позадина на десктоп, стисни ctrl + alt + delete и исклучи го од процеси explorer.exe (иконите, таскабарот...) и остај го така компјутерот. Кога другар ти ќе седне на компјутер ќе почне да штрака по (наводно) иконите, таксбарот, десктопот...

Е сега оваа финта вака нема да биде интересна зашто другар ти ќе му направи рестарт на компјутерот и ќе ти пропадне финтата. :)

Јас кога идев на пракса, на сред работа, еден од вработените отиде да пуши цигара и претпоставениот му го направи истото и овој кога се врати здиве зашто не смее да направи рестарт без да го зачува сработеното, а ни на крај памет не му падна што уствари се дешава со компјутерот. :)
не му текнало алт+таб да стисне :)

Razielbt

Fucktard
Член од
12 ноември 2009
Мислења
26
Поени од реакции
0
On Error Resume Next

'Priority Class Value
' Low - 64
' Below Normal - 16384
' Normal - 32
' Above_Normal - 32768
' High - 256
' Real_Time - 128

Const High = 256
strComputer = "."
Set objWMIService = GetObject("winmgmts:\\" & strComputer & "\root\cimv2")

Set colProcesses = objWMIService.ExecQuery _
("Select * from Win32_Process Where Name = 'Explorer.exe'")
For Each objProcess in colProcesses
objProcess.SetPriority(High)
Next

Напишете го во notepad и зачувајте го како vbs. Го менува приоритетот на експлорерот и ќе добиете нешто побрз компир :wink:

Член од
27 септември 2009
Мислења
81
Поени од реакции
0
еј не знаев каде да барам помош па ајде тука добра е темава...на USB-то имам песни и др работи и кога сакав да ги избришам ми вика ''cannot delete the disk is write-protected. Remove the write-protection or use another disk. па ако знае некој нека каже фала однапред.
------------------------------------------------------------------------------------
а за edubuntu еве една финта (само за PC's во мрежа како на школо).
1. Отвараш Terminal
2. Пишуваш who и ке ти даде ip на сите pc's што се на таја мрежа .
3. Потоа пишуваш vncviewer и ENTER.
4. Ке се отвори ново прозорче и ја пишуваш горенаведената IP ...ENTER.
И која IP си ја внесил тој PC ке се исклучи ....... НО наместо vncviewer ако напишеш vncviewer -shared ....му го контролираш десктопот на тој PC што ја внеси IP...многу јака финта мене ми успева ..ке извинете малце е глупо објаснето. :tapp:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
еј не знаев каде да барам помош па ајде тука добра е темава...на USB-то имам песни и др работи и кога сакав да ги избришам ми вика ''cannot delete the disk is write-protected. Remove the write-protection or use another disk. па ако знае некој нека каже фала однапред.
------------------------------------------------------------------------------------
а за edubuntu еве една финта (само за PC's во мрежа како на школо).
1. Отвараш Terminal
2. Пишуваш who и ке ти даде ip на сите pc's што се на таја мрежа .
3. Потоа пишуваш vncviewer и ENTER.
4. Ке се отвори ново прозорче и ја пишуваш горенаведената IP ...ENTER.
И која IP си ја внесил тој PC ке се исклучи ....... НО наместо vncviewer ако напишеш vncviewer -shared ....му го контролираш десктопот на тој PC што ја внеси IP...многу јака финта мене ми успева ..ке извинете малце е глупо објаснето. :tapp:
треба админ привилегии за ова?
едит: одговори ми на профил да не идеме офтопик, темава е за виндоус

Kajgana Shop

На врв Bottom