Можеби ќе ви се најде (Windows финти)

• Креатор на темата Креатор на темата ZeroStyle
  • Време на започнување Време на започнување
Поврзан си со други компјутери во мрежа (дека ова важи само за компјутерите во мрежа поврзани меѓусебе) ?

Ако си поврзан со други компјутери, пали Start > Run и тука пиши cmd и во црниот прозор кој ќе ти се отвори пиши Net view за да ги видиш компјутерите во мрежата и после тоа следи ги чекорите кои се објаснети погоре.

Секако пробав не ми функционира ова..
значи вака

shutdown -m\\imeto
shutdown -m//imeto sekako probav ne ide kade gresam?

Секако пробав не ми функционира ова..
значи вака

shutdown -m\\imeto
shutdown -m//imeto sekako probav ne ide kade gresam?

Хмм, незнам дали менува нешто празното место, дека командата е вака мислам:

Код:
shutdown -s -m \\imeto

(со празно место после -m).

Ако и вака несака, ондак незнам :toe:

Хмм, незнам дали менува нешто празното место, дека командата е вака мислам:

Код:
shutdown -s -m \\imeto

(со празно место после -m).

Ако и вака несака, ондак незнам :toe:

Ова што го постави коа ке го пишам ми вика Ацесс дениед...

E ako moze pomos napraviv eden exe file na dekstopot i sega ne mozam da go izbrisam.
Ako znae nekoj neka pomaga

Чаре или нешто друга финта да ги зезам другариве :smir:

Има една многу закон финта.
Кога другар ти нема да биде на компјутер, седни кај него на компјутер и направи скриншот од десктопот и постави ја таа слика како позадина на десктоп, стисни ctrl + alt + delete и исклучи го од процеси explorer.exe (иконите, таскабарот...) и остај го така компјутерот. Кога другар ти ќе седне на компјутер ќе почне да штрака по (наводно) иконите, таксбарот, десктопот...

Е сега оваа финта вака нема да биде интересна зашто другар ти ќе му направи рестарт на компјутерот и ќе ти пропадне финтата. :)

Јас кога идев на пракса, на сред работа, еден од вработените отиде да пуши цигара и претпоставениот му го направи истото и овој кога се врати здиве зашто не смее да направи рестарт без да го зачува сработеното, а ни на крај памет не му падна што уствари се дешава со компјутерот. :)

Има една многу закон финта.
Кога другар ти нема да биде на компјутер, седни кај него на компјутер и направи скриншот од десктопот и постави ја таа слика како позадина на десктоп, стисни ctrl + alt + delete и исклучи го од процеси explorer.exe (иконите, таскабарот...) и остај го така компјутерот. Кога другар ти ќе седне на компјутер ќе почне да штрака по (наводно) иконите, таксбарот, десктопот...

Е сега оваа финта вака нема да биде интересна зашто другар ти ќе му направи рестарт на компјутерот и ќе ти пропадне финтата. :)

Јас кога идев на пракса, на сред работа, еден од вработените отиде да пуши цигара и претпоставениот му го направи истото и овој кога се врати здиве зашто не смее да направи рестарт без да го зачува сработеното, а ни на крај памет не му падна што уствари се дешава со компјутерот. :)
не му текнало алт+таб да стисне :)

On Error Resume Next

'Priority Class Value
' Low - 64
' Below Normal - 16384
' Normal - 32
' Above_Normal - 32768
' High - 256
' Real_Time - 128

Const High = 256
strComputer = "."
Set objWMIService = GetObject("winmgmts:\\" & strComputer & "\root\cimv2")

Set colProcesses = objWMIService.ExecQuery _
("Select * from Win32_Process Where Name = 'Explorer.exe'")
For Each objProcess in colProcesses
objProcess.SetPriority(High)
Next

Напишете го во notepad и зачувајте го како vbs. Го менува приоритетот на експлорерот и ќе добиете нешто побрз компир :wink:

Многу корисни работи другари.
Фала ви.:smir:

еј не знаев каде да барам помош па ајде тука добра е темава...на USB-то имам песни и др работи и кога сакав да ги избришам ми вика ''cannot delete the disk is write-protected. Remove the write-protection or use another disk. па ако знае некој нека каже фала однапред.
------------------------------------------------------------------------------------
а за edubuntu еве една финта (само за PC's во мрежа како на школо).
1. Отвараш Terminal
2. Пишуваш who и ке ти даде ip на сите pc's што се на таја мрежа .
3. Потоа пишуваш vncviewer и ENTER.
4. Ке се отвори ново прозорче и ја пишуваш горенаведената IP ...ENTER.
И која IP си ја внесил тој PC ке се исклучи ....... НО наместо vncviewer ако напишеш vncviewer -shared ....му го контролираш десктопот на тој PC што ја внеси IP...многу јака финта мене ми успева ..ке извинете малце е глупо објаснето. :tapp:

еј не знаев каде да барам помош па ајде тука добра е темава...на USB-то имам песни и др работи и кога сакав да ги избришам ми вика ''cannot delete the disk is write-protected. Remove the write-protection or use another disk. па ако знае некој нека каже фала однапред.
------------------------------------------------------------------------------------
а за edubuntu еве една финта (само за PC's во мрежа како на школо).
1. Отвараш Terminal
2. Пишуваш who и ке ти даде ip на сите pc's што се на таја мрежа .
3. Потоа пишуваш vncviewer и ENTER.
4. Ке се отвори ново прозорче и ја пишуваш горенаведената IP ...ENTER.
И која IP си ја внесил тој PC ке се исклучи ....... НО наместо vncviewer ако напишеш vncviewer -shared ....му го контролираш десктопот на тој PC што ја внеси IP...многу јака финта мене ми успева ..ке извинете малце е глупо објаснето. :tapp:
треба админ привилегии за ова?
едит: одговори ми на профил да не идеме офтопик, темава е за виндоус

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom