Моето искуство со Колектива и Бисер Пром

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576
Јас патував со Бисер Пром ова лето, знаевме дека нема станица во Сончев Брег и дека автобусот ќе не собере од кај што не остави, т.е. Несебар.
Не ми дошло да ја бранам агенцијата, и кога воедно некој од агенцијата чита, би Ви препорачал да си набавите нови автобуси...

Член од
13 август 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
Него...што испадна со тоа дека сте рекле патници да чекаат кај што сте ги оставиле и не сте сакале да се јавите на телефон пошо ви било скапо за да ги известите (не вие лично, фала богу) да дојдат во Несебар? п.с кој е Јован сеа?
Vo nasata firma rezervacijata za povratni bileti za gorespomenatite patnici pristigna preku druga agencija i nie nemavme direkten kontakt so patnicite osven koga dojdoa da gi podignat biletite. Sekoj den ima po 20-tina luge sto patuvaat preku nas vo Soncev breg pa nikogas ne se slucilo nekoj da ostane i da go ceka avtobusot vo S.breg.. Znaci odgovornosta e potpolno na patnicite zatoa sto sigurno najmalku 3 pati im bilo kazano deka treba da go cekaat avtobusot vo Nesebar kako i site ostanati patnici iako bile odneseni do Soncev Breg blagodarenie na dobrata volja na vozacite.

Ke Ve zamolam uste ednas site sto ucestvuvate vo diskusijata da prestanete so sirenje na nevistini na smetka na nasata firma i vo najmala raka treba da ni izrazite blagodarnost za nasata sovesnost a ne da pisuvate nevistini i lagi vo sluzba na necii interesi

Nas posleden komentar

So pocit,

Petar Doncevski

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Чекајте сега, преку која агенција пристигнала резервацијата на нашите билети?

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Двајцава газди се силат на форуми, тужби глупости, а од тужба ни трага ни глас. Дај нека ја тужат Мими више да ги заќути, да им испозатвори тоа фирмите.

Член од
12 август 2011
Мислења
8
Поени од реакции
2
Pocituvani,

Dali dokolku patuvate od Skopje do Belgrad i obratnoi na vrakanje ne se pojavite na avtobuskata stanica vo Belgrad, vinoven e prevoznikot ili Vie i koj prevoznik bi Ve cekal cas i polovina vo Belgrad na avtobuskata stanica? Istata situacija e i so Soncev Breg Vie imate sreka sto ste patuvale so cesna, sovesna i odgovorna firma koja se grizi za svoite patnici i bidete blagodarni sto ne ostanavte vo Bugarija po Vasa odgovornost. Ke Ve zamolam vo idnina da prekinete da ni go spomnuvate naseto ime bidejki nemame nikakva vina tuku naprotiv treba da ni bidete blagodarni sto Ve cekavme cas i polovina i avtobusot ne pojde bez Vas.

So pocit,

Petar Doncevski
Петре ебиветре ако сум те платил има да ме земеш не е само да земеш пари па да те боли стојко за патниците според закон за купувачи има да го добијаам она што сум го платил ама вие си мислите дека не ми следува..........немојте да завршите како многу други агенцији на буниште.......и без почит Петре ебиветре.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Прашање за публиката!

Зошто „Бисер Пром“ не ја возат линијата Скопје - Владимирово до крај, туку крајна дестинација им е Берово а на дозволата од Министерство за транспорт и врски е издадена за релација „Скопје - Владимирово“ ? А „Бисер Пром“ возат Скопје - Берово. Значи не ја возат полната релација, туку возат како на нив што им одговара. И дали „Бисер Пром“ се свесни дека до транспорт и врски се поднесуваат пријави за непридржување до возен ред?

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Прашање за публиката!

Зошто „Бисер Пром“ не ја возат линијата Скопје - Владимирово до крај, туку крајна дестинација им е Берово а на дозволата од Министерство за транспорт и врски е издадена за релација „Скопје - Владимирово“ ? А „Бисер Пром“ возат Скопје - Берово. Значи не ја возат полната релација, туку возат како на нив што им одговара. И дали „Бисер Пром“ се свесни дека до транспорт и врски се поднесуваат пријави за непридржување до возен ред?
oпааааааааа, некој бурно работи(y)
ново и ново на виделина
браааааво:)

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Прашање за публиката!

Оф оф Емина, Емина Барајлова. Абе знаев дека нешто смрди кога некој се вади по форуми и сајтови, место да ја реши работата во 4 очи. Само напред Мими. Имаш поддршка од граѓани на кои им е преку таквото од неуслужни луѓе кои ги третираат корисниците како стока за молзење.

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Ич не работам бурно. Ако почнам да работам бурно, има мемоари да извадам.
не сфаќај погрешно;)
мислев- како само се надополнува листата на непрофесионалното работење на агенцијата

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Следно на дневен ред: Што тоа туристичка агенција од А категорија треба да поседува, а што од тоа „Бисер Пром“ поседува?

Колку македонската јавност е запознаена дали шоферите во „Бисер пром“ и колку од нив се пријавени? Колку од нив се пријавени, а колку возат „на црно“? Дали македонската јавност знае, дека ако се случи сообраќајна несреќа, нема да одговара непријавен шофер?

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Vo nasata firma rezervacijata za povratni bileti za gorespomenatite patnici pristigna preku druga agencija i nie nemavme direkten kontakt so patnicite osven koga dojdoa da gi podignat biletite. Sekoj den ima po 20-tina luge sto patuvaat preku nas vo Soncev breg pa nikogas ne se slucilo nekoj da ostane i da go ceka avtobusot vo S.breg.. Znaci odgovornosta e potpolno na patnicite zatoa sto sigurno najmalku 3 pati im bilo kazano deka treba da go cekaat avtobusot vo Nesebar kako i site ostanati patnici iako bile odneseni do Soncev Breg blagodarenie na dobrata volja na vozacite.

Ke Ve zamolam uste ednas site sto ucestvuvate vo diskusijata da prestanete so sirenje na nevistini na smetka na nasata firma i vo najmala raka treba da ni izrazite blagodarnost za nasata sovesnost a ne da pisuvate nevistini i lagi vo sluzba na necii interesi

Nas posleden komentar

So pocit,

Petar Doncevski
Па ваш последен коментар, нормално, коа си фатен у ќош и коа лупаш зелени. :D
1. Имавте два броја од патниците за контакт.
2. Повратен билет е земен од вашата агенција, какви други агенции мешаш.
3. На патниците никогаш не им било кажано да чекаат во Несебар, од проста причина што ТАМУ НЕ БИЛЕ СИМНАТИ. Точно има аптници што се симнуваат во Несебар ЗАШТО ТАМУ Е НИВНАТА ДЕСТИНАЦИЈА, а не Сончев брег. Тој што престојува во Сончев брег е оставен таму, тој што е во Несебар, е во Несебар.
4. Која ваша црна совесност? Тоа што ви било скапо да се јавите, па сте морале да звоните од коа ви се јавиле други луѓе?

п.с изглеа сте имале 4 ретардирани патници, кои од мерак чекале на погрешна станица, неќеле дома да си идат (y)

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Еве еден читател на Он Нет, ова го пишал...

Неможев да одолеам а да не пишам коа видов дека вработен од Бисер Пром се дрзнал да го брани " професионалното " работење на својата фирма. Па уште и се заканува јавно да се извиниме и некои правни мерки ке превземеле. Прво другар да ти кажам една работа ако сакаш можеш слободно да ме прашаш за адреса име телефон и се друго што ќе ти треба за да ме гониш правно за она што планирам да го напишам во текстот подолу.

Додека бев средно ( учев во Орце Николов) Вашата ценета туристичка агенција организираше една наша ескурзија во траење од 5 дена во кои 3 дена беа преспивање во хотел и 2 дена за време на патот спиење во вашите " ултра луксузни " автобуси. Требаше да поминене 2 ноќевања во Романија и едно во Бугарија. Аражманот чинеше околу 150е . Во Романија беше ок, се изнаглеавме се што беше по план и тоа со личен туристички водич (Македонец кој живее во Романија) кои Бисер Пром го изнајми. Човекот беше цар, ни стана мн добар пријател за тие 2 дена. Кога требаше да тргнеме за Бугарија на враќање разбравме дека лугето од Бисер Пром не му платиле за услугата него се правеа наудрени. Па затоа нашиот автобус собра пари и некако на сила му ги дадовме бидејќи не сакаше да ги земе од љубезност. Ај тоа што помина тргнавме накај Бугарија во нова авантура. Патот до одреденото место траеше некои 23 саат ( Алоооо 700 км за 23 саати) и такви полу утепани од пат пристигнавме во едно место заборавено од цивилизација во некоја планина дури ни шоферот неможеше да го најде. Кога стигнавме видно револтирани на влез од "хотелот" не пречекаа луѓе облечени во бело некои беа и со бели мантили. Гледавме збуенто и си викаме ај можда им е некоја унформа. Кога влеговме внатре стана уште почудно, големо фоаје и некоја мапа на хотелот со насоки за одредени делови . На едната насока пишуваше 2 спрат Психотерапија. 1 Спрат Рехабилитација... итн . Мојата класна ( кутра жена ) испи незнам колку апчиња за смирување и беше издрогирана цела вечер. Во собите каде што требаше да преспиеме се уште висеа сталажи за лекови и за инфузија. Под душеците флеки од урина и кој знае од што не, не беа ни чаршафоите сменети. Замислете си ја сликата 3 саат навечер и влагаш у таков "хотел". Подоцна кога ги подраспрашавме вработените у бело ни објасниа дека ова било душевна болница но по потреба се користи и како хотел. За малку беше спречен физички напад кон вашиот директор и неговиот син ( легендите дури дојдоа со нас на ескурзија ) и останавме вечерта на паркинг во сред планина на 20 км од најблискиот град. Јас мислам дека треба да бидете срекни што не добивте 250 тужби но сепак она фијаско што ни го приредивте за тие пари рековме дека ке го раскажеме на сите. Затоа те молам поведи каква сакаш правна постапка против мене, но да те предупредам јас ги чувам сите слики од таа ескурзија и имам 250 сведоци кои ке ме подржат :) И ке те молам не барај јавни извинувања него извинувањето треба да дојде од ваша страна​

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114

Hombre Muchachos

лелеееееееееее ова било хорор, у душевна болница која по потреба се користи и како хотел.:eek::eek:
незнам зошто молчеле до сега, а и кај им биле родителите на тие кутри деца да ја информираат јавноста:mad:
ова е мизерно навистина
замислете:mad: спиеле во психијатриска болница на душеци пожолтени и усмрдени од урина,:sick: несменета постелина - у планина каде стасале у 3 по полноќ
нека подразмислат родителите дали треба ВООПШТО да ги праќаат децата на вакви патувања

Agent014

F.U.B.A.R.
Член од
26 октомври 2010
Мислења
379
Поени од реакции
147

Hombre Muchachos

Неможев да одолеам а да не пишам коа видов дека вработен од Бисер Пром се дрзнал да го брани " професионалното " работење на својата фирма. Па уште и се заканува јавно да се извиниме и некои правни мерки ке превземеле. Прво другар да ти кажам една работа ако сакаш можеш слободно да ме прашаш за адреса име телефон и се друго што ќе ти треба за да ме гониш правно за она што планирам да го напишам во текстот подолу.​

Додека бев средно ( учев во Орце Николов) Вашата ценета туристичка агенција организираше една наша ескурзија во траење од 5 дена во кои 3 дена беа преспивање во хотел и 2 дена за време на патот спиење во вашите " ултра луксузни " автобуси. Требаше да поминене 2 ноќевања во Романија и едно во Бугарија. Аражманот чинеше околу 150е . Во Романија беше ок, се изнаглеавме се што беше по план и тоа со личен туристички водич (Македонец кој живее во Романија) кои Бисер Пром го изнајми. Човекот беше цар, ни стана мн добар пријател за тие 2 дена. Кога требаше да тргнеме за Бугарија на враќање разбравме дека лугето од Бисер Пром не му платиле за услугата него се правеа наудрени. Па затоа нашиот автобус собра пари и некако на сила му ги дадовме бидејќи не сакаше да ги земе од љубезност. Ај тоа што помина тргнавме накај Бугарија во нова авантура. Патот до одреденото место траеше некои 23 саат ( Алоооо 700 км за 23 саати) и такви полу утепани од пат пристигнавме во едно место заборавено од цивилизација во некоја планина дури ни шоферот неможеше да го најде. Кога стигнавме видно револтирани на влез од "хотелот" не пречекаа луѓе облечени во бело некои беа и со бели мантили. Гледавме збуенто и си викаме ај можда им е некоја унформа. Кога влеговме внатре стана уште почудно, големо фоаје и некоја мапа на хотелот со насоки за одредени делови . На едната насока пишуваше 2 спрат Психотерапија. 1 Спрат Рехабилитација... итн . Мојата класна ( кутра жена ) испи незнам колку апчиња за смирување и беше издрогирана цела вечер. Во собите каде што требаше да преспиеме се уште висеа сталажи за лекови и за инфузија. Под душеците флеки од урина и кој знае од што не, не беа ни чаршафоите сменети. Замислете си ја сликата 3 саат навечер и влагаш у таков "хотел". Подоцна кога ги подраспрашавме вработените у бело ни објасниа дека ова било душевна болница но по потреба се користи и како хотел. За малку беше спречен физички напад кон вашиот директор и неговиот син ( легендите дури дојдоа со нас на ескурзија ) и останавме вечерта на паркинг во сред планина на 20 км од најблискиот град. Јас мислам дека треба да бидете срекни што не добивте 250 тужби но сепак она фијаско што ни го приредивте за тие пари рековме дека ке го раскажеме на сите. Затоа те молам поведи каква сакаш правна постапка против мене, но да те предупредам јас ги чувам сите слики од таа ескурзија и имам 250 сведоци кои ке ме подржат :) И ке те молам не барај јавни извинувања него извинувањето треба да дојде од ваша страна​
Е ова се вика PWNED !!
Заколите го , такви ко таа компанија можат само на лебарки да им организираат превоз !!!

п.с Душевна болница која по потреба се користи ко хотел ... а имат ли црква кој по потреба за користи за снимње порнич ?

Kajgana Shop

На врв Bottom