Еве еден читател на Он Нет, ова го пишал...
Hombre Muchachos
Неможев да одолеам а да не пишам коа видов дека вработен од Бисер Пром се дрзнал да го брани " професионалното " работење на својата фирма. Па уште и се заканува јавно да се извиниме и некои правни мерки ке превземеле. Прво другар да ти кажам една работа ако сакаш можеш слободно да ме прашаш за адреса име телефон и се друго што ќе ти треба за да ме гониш правно за она што планирам да го напишам во текстот подолу.
Додека бев средно ( учев во Орце Николов) Вашата ценета туристичка агенција организираше една наша ескурзија во траење од 5 дена во кои 3 дена беа преспивање во хотел и 2 дена за време на патот спиење во вашите " ултра луксузни " автобуси. Требаше да поминене 2 ноќевања во Романија и едно во Бугарија. Аражманот чинеше околу 150е . Во Романија беше ок, се изнаглеавме се што беше по план и тоа со личен туристички водич (Македонец кој живее во Романија) кои Бисер Пром го изнајми. Човекот беше цар, ни стана мн добар пријател за тие 2 дена. Кога требаше да тргнеме за Бугарија на враќање разбравме дека лугето од Бисер Пром не му платиле за услугата него се правеа наудрени. Па затоа нашиот автобус собра пари и некако на сила му ги дадовме бидејќи не сакаше да ги земе од љубезност. Ај тоа што помина тргнавме накај Бугарија во нова авантура. Патот до одреденото место траеше некои 23 саат ( Алоооо 700 км за 23 саати) и такви полу утепани од пат пристигнавме во едно место заборавено од цивилизација во некоја планина дури ни шоферот неможеше да го најде. Кога стигнавме видно револтирани на влез од "хотелот" не пречекаа луѓе облечени во бело некои беа и со бели мантили. Гледавме збуенто и си викаме ај можда им е некоја унформа. Кога влеговме внатре стана уште почудно, големо фоаје и некоја мапа на хотелот со насоки за одредени делови . На едната насока пишуваше 2 спрат Психотерапија. 1 Спрат Рехабилитација... итн . Мојата класна ( кутра жена ) испи незнам колку апчиња за смирување и беше издрогирана цела вечер. Во собите каде што требаше да преспиеме се уште висеа сталажи за лекови и за инфузија. Под душеците флеки од урина и кој знае од што не, не беа ни чаршафоите сменети. Замислете си ја сликата 3 саат навечер и влагаш у таков "хотел". Подоцна кога ги подраспрашавме вработените у бело ни објасниа дека ова било
душевна болница но по потреба се користи и како хотел. За малку беше спречен физички напад кон вашиот директор и неговиот син ( легендите дури дојдоа со нас на ескурзија ) и останавме вечерта на паркинг во сред планина на 20 км од најблискиот град. Јас мислам дека треба да бидете срекни што не добивте 250 тужби но сепак она фијаско што ни го приредивте за тие пари рековме дека ке го раскажеме на сите. Затоа те молам поведи каква сакаш правна постапка против мене, но да те предупредам јас ги чувам сите слики од таа ескурзија и имам 250 сведоци кои ке ме подржат
И ке те молам не барај јавни извинувања него извинувањето треба да дојде од ваша страна