Моето искуство со Колектива и Бисер Пром

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Мартина ај молим те ќути да не ти стегнам тужба :). Ја да ви кажам, дека совршена работна атмосфера за новинарството е затворска ќелија. Бар немаш мобилен да го слушаш Костурски како ти ѕврцка. Е вака на новинарите у Македонија им се прави поштовани публикуме: Ќе те фати на закани, уцени, тужби, само да се уплашиш и да ќутиш. Па дури и се оди на тактика - НАПИШИ СИ ДЕМАНТ НА СОПСТВЕН ТЕКСТ. Па Костурски ја ако сакав рекет, ќе ти ги пуштев овие документиве од МРТВ што ми одмараат на маса. Ама мене не успеал никој да ме купи, а најмалку ќе можеш ти!
Мими слободно и на он нет пиши го името на „ Агенцијата“ правно а и секако друго не ти может ништо.
Прво за е-маилот, ти си учесник во конверзацијата и е-мајлот е твој а секоја конверзација има право да ја објави еден од учесниците во конверзацијата.
Клевета нема пошто изнесуваш факти,друго за бисерчо јас да сум на твое место и на останатите тројца ке барам автобусите да се однесат на вондреден технички преглед, е тек тогаш ке ти се дигне коса кога ке видиш во какви мртовечки сандаци сте се возеле, тие автобуси се буквално смртоносни стапици,иако однадвор изгледаат солидно одоздола шасијата им е целата скапана, управувачкиот систем им е неисправен,кочниот систем не функционира како што треба, немаат балансери па доколку недај боже пукне гума, се превртува автобусот на грб, исто како што се преврте оној кај струмица пред десетина години, не си играјте и немојте повеќе да патувате со такви агенции и превозници.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Прво за е-маилот, ти си учесник во конверзацијата и е-мајлот е твој а секоја конверзација има право да ја објави еден од учесниците во конверзацијата.
Клевета нема пошто изнесуваш факти...
Е ајде де :)

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Презимето на газдата на (пази име за агенција) Бисер Пром, Распаш-ковски алудира на нешто.. само не знам што. :)))

Член од
12 август 2011
Мислења
8
Поени од реакции
2
Презимето на газдата на (пази име за агенција) Бисер Пром, Распаш-ковски алудира на нешто.. само не знам што. :)))
Извини мимке не ми е јасно зашто ама зашто несмееш да објавиш во нешто што и ти самата си вклучена де провери да не е случајно со знак СТРОГО ДОВЕРЛИВО или недај боже откриеш некоја ВОЕНА или ДРЖАВНА ТАЈНА........Костурски ја како граганин во вашата агенција добив впечаток дека мегу 2-ца се сигурни 3-ца инвалиди.........мислам такво твое лопотење е како да ја фрлам шерпата на баба ми по скали и плус разбудам пола комшилук

Член од
7 февруари 2005
Мислења
688
Поени од реакции
76
Затоа ако имаш парички стај си ги в џеб и тргни за некаде, ќе си поминеш многу подобро одколку некој во некоја агенција да те ебава со твојте пари.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Извини мимке не ми е јасно зашто ама зашто несмееш да објавиш во нешто што и ти самата си вклучена де провери да не е случајно со знак СТРОГО ДОВЕРЛИВО или недај боже откриеш некоја ВОЕНА или ДРЖАВНА ТАЈНА........Костурски ја како граганин во вашата агенција добив впечаток дека мегу 2-ца се сигурни 3-ца инвалиди.........мислам такво твое лопотење е како да ја фрлам шерпата на баба ми по скали и плус разбудам пола комшилук
Ова ме цитираше мене изгледа оти не знаеше како да пишеш нов коментар, ваљда. :)

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Обезбедена електронска пошта и електронска пошта не е исто. :)
Обивање на пасворд од е маил е отварање на обезбедена електронска пошта, а пошто маилот е твој ти не го отвараш насилно туку си го користиш

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Клевета нема пошто изнесуваш факти,друго за бисерчо јас да сум на твое место и на останатите тројца ке барам автобусите да се однесат на вондреден технички преглед, е тек тогаш ке ти се дигне коса кога ке видиш во какви мртовечки сандаци сте се возеле, тие автобуси се буквално смртоносни стапици,иако однадвор изгледаат солидно одоздола шасијата им е целата скапана, управувачкиот систем им е неисправен,кочниот систем не функционира како што треба, немаат балансери па доколку недај боже пукне гума, се превртува автобусот на грб, исто како што се преврте оној кај струмица пред десетина години, не си играјте и немојте повеќе да патувате со такви агенции и превозници.
Хаха точно, од еден автобус кога бевме на екскурзија ќе погинеа за малце, излетаа штрафови од тркалото. :tapp:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.227
Поени од реакции
84.199
Драга "новинарке",
Апсолутно не те мирисам тебе и твоите текстови и постови, кои смрдат на помодарски либерализам. Тука треба да прекинам со вакви изјави зашто ова дефинитивно не е тема за моите субјективни гледишта.

Не си ни прва ни последна која ја заебале македонски "туристички агенции", али многу е битно што дигна галама, затоа што ваљда некои ќе извлечат поука од ова и по тешко ќе се одлучат да мамат граѓани. Иако, верувам дека има и такви кои мува не ги лази и кои мислат дека го фатиле Господ за муда, па ќе продужат така и понатаму. Од таквите, Господ нека не чува. Не за друго, него да не мораме да се заебаваме со осветнички активности, наместо да си бркаме секојдневна работа.
У овој случај, многу поише ми боде очи тој фамозен Бисер-пром неголи Колектива. Грубо глеано, Колектива треба да се расправа и со Бисер-пром и со Бугарите таму кои ве преместиле. Али тоа е, они се на пик, пошто ти со нив си имаш договор, а не со другиве идиоти.

Друга приказна е отпосле дешавката они и ти како постапувате, т.е. дали они наместо да се извинат и одма понудат рефундирање, почнуваат со закани, подмитување и слично и дали ти правично или етички постапуваш...

Некако не ми личи дека ќе можеш на суд нешто да напраиш против нив, али тоа најбоље си го знаат правниците. Затоа се надам дека ќе напраите некаков вонсудски договор.
У секој случај што и да се деси, факт е дека им напраи "добра реклама" и на Бисер-пром и на Колектива. Или боље кажано они самите си ја напраија... Мислам дека штетата од нарушениот углед ќе им биде далеку по голема од било каква разврска со тебе и останатите кои биле таму.
Али како што реков, долго време сме у гомна и има дефитивно луѓе кои мува не ги лази во врска со сопствениот образ и одговорност. У Јапан до сеа ќе имаше барем едно харакири и едно сепуку.

Член од
12 август 2011
Мислења
8
Поени од реакции
2
Драга "новинарке",
Апсолутно не те мирисам тебе и твоите текстови и постови, кои смрдат на помодарски либерализам. Тука треба да прекинам со вакви изјави зашто ова дефинитивно не е тема за моите субјективни гледишта..
Момак зар не занима твоет мислење бидејки ме се истрча како прле пред магаре еве ја со име и презиме ке ти го кажаам мојот став за тебе и таквите како тебе....искомплексирана будала бес мадиња да си го стави името и да знаеме кој е толку арогантен

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.650
Поени од реакции
34.078
Момак зар не занима твоет мислење бидејки ме се истрча како прле пред магаре еве ја со име и презиме ке ти го кажаам мојот став за тебе и таквите како тебе....искомплексирана будала бес мадиња да си го стави името и да знаеме кој е толку арогантен
Без*; И ставај точки на крај на реченицата, да не ти избегат овците.
Така ме учеа мене во прво.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.227
Поени од реакции
84.199
Пријави лошо мислење кај форумските служби ако имаш некаков проблем.
--- надополнето: Aug 13, 2011 2:13 PM ---

Ах да:
Ме боли уво дали си стаил име и презиме.
Што се мене тиче, си можел и матичен број и отисок од палец да стаиш, твој избор.

Член од
13 август 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
Pocituvani,

Sledejki gi grubite nevistini izreceni vo forumite na internet sajtovite denovive resivme da dademe demant a i voedno predupreduvanje do site onie koi se drznuvaat da si igraat so ugledot i renometo na Turistickata Agencija Biser Prom:

1. Turistickata Agencija Biser Prom uspesno raboti na makedonskiot pazar 20 godini. Firmata pretstavuva sklop od 2 dejnosti : Turisticka Agencija i prevoz na patnici vo zemjata i stranstvo. Turistickata Agencija e so licenca A , raspolaga so sopstveni redovni linii vo zemjata i stranstvo kako i so svoi visoko-turisticki avtobusi. Vo sklop na firmata se vraboteni 17 lica so razlicen profil na dejnosti.Za svojata dejnost i uspesna rabota nasata firma ima dobieno mnogubrojni pofalnici i blagodarnici od drzavni institucii, ucilista, sportski i kulturni zdruzenija
2. Megu poveketo redovni linii so koi raspolaga firmata e i megunarodnata avtobuska linija: Skopje- Kumanovo- Kr. Palanka - Sofija- Burgas - Pomorie - Nessebar -Varna koja soobraka sekojdnevno, meta na iznesenite grubi nevistini denovive.
3. Biser Prom sorabotuva so mnogu turisticki agencii od Makedonija koi prodavaat hotelski aranzmani vo Bugarija a avtobuskiot prevoz go koristat preku nasata redovna megjunarodna linija
4. Site klienti koi imaat i hotelsko smesuvanje i prevoz obezbedeni preku nasata agencija vo Soncev Breg, nasiot pretstavnik gi prevezuva i smestuva licno vo hotelite a poagjanjeto za Skopje e od Nesebar. Za site ostanati koi imaat hotelski aranzmani obezbedeni preku drugi agencii , pocetnata i krajnata destinacija e Nesebar.
5. Zloupotrebuvajki ja dragata volja na nasite vozaci i pretstavnici, vo konkretniov slucaj, cetvoricata patnici bile odneseni do centarot na Soncev Breg bez nikakva nadoknada i pritoa na nekolkupati im bilo sugerirano od strana na nasite vraboteni vo avtobusot pri poaganjeto kako i od strana na nasite vozaci na lice mesto deka poaganjeto za Skopje e od Nesebar .
6. Koja e vinovnosta na Biser Prom? Dali Biser Prom pojde od Nessebar ili gi cekase cetvoricata patnici cas i polovina obiduvajki da stapi vo kontakt so niv, iako se raboti za redovna megjunarodna avtobuska linija so tocno opredeleni stanici i cas na poaganje za koi nema obvrska da gi ceka patnicite koi imaat rezervirano bilet a ne se pojavile na mestoto na poaganje? Dali nervozata na patnicite pri pristignuvanjeto na cetvoricata patnici ne govori dovolno za nivnata neodgovornost i kako e mozno 50 luge da bidat na tocnoto mesto i vreme na poaganje a samo edna grupa od cetvorica patnici da ne bide informirana??? Neli e krajno neseriozno da se napise deka na sekoja popatna avtobuska stanica nasite vozaci kupuvale pivo i go piele vo avtobus i kako toa nikoj ne go zabelezal osven tie???Navedete ni ime i prezime na eden patnik koj imal rezervirano bilet a ne se vratil ili bil ostaven vo Bugarija?
7. Apelirame do site onie koi vo izminatiot period se obiduvaat i imaat namera da go rusat i ocrnuvaat rejtingot na Turistickata agencija Biser Prom, a se vo sklop na necii tugji interesi i zadni nameri , deka nasata firma ke gi prevzeme site pravni i zakonski merki koi i stojat na raspolaganje da gi spreci ovie pojavi i da pobara odgovornost od pricinitelite
8. Barame od avtorot na tekstot da se izvini javno na nasata kompanija i na nasite vraboteni za grubite nevistini iskazani vo tekstot i za stetata koja ni e pricineta so ova krajno nesovesno i zlonamerno objavuvanje nevistini. Vo sprotivno ke bideme primorani nie a i nasite vraboteni-vozaci da si ja barame pravdata preku instituciite na sistemot.

So pocit,

Petar Doncevski
T.A. Biser Prom

Kajgana Shop

На врв Bottom