Мирослав Вујиќ

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Advokat samo na kriminalci
И Саво Коцарев брани криминалци, ама он не е кандидат за градоначалник нели ? Абе се читате ли што пишувате ?
Кого да брани адвокат, само невини ли ? Како ќе дознаеме дека е невин некој, ако не го одбрани адвокат на суд ?:tapp:

H

HITCH

Гостин
Воопшто не ми се допаѓа овој Вуки ама и другиов е ист овој пат одбрана дружина се :toe:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Spaso ostanatite nemaat potreba

Aj da tibam Trnceto kaj go najde jas si rekov na prv pogled kako nekoj od onie Ekimine sto lecat po 1000 bolesti.

Sakam da prokementiram za posledniot del Vujic ne e uspesen advokat ,a gi branel najgolemite zverki i toa uspesno.
Ovoj izgleda nesto licno imal protiv tipov ,ne mora da ni verifikuva deka advokatite ja prodale dusata na djavolot toa sekoj go znae ako ne daj boze pobaral pomos.:)

Edit : Strumiks i ostanati nisto licno
Нема проблем, и луѓето од правничката фела мора да живеат од нешто, нели? :) И тоа е професија, сепак :)

По темата:
Памфлетчето ми изгледа некако аматерски направено, и не ми се верува дека е нарачано од ВМРО ДПМНЕ, бидејќи муабетов на него, едноставно не држи.
Прво:
Адвокатот не е трговец, па да биде регистриран во трговскиот регистар, кој го води Централниот регистар на РМ, согласно Законот за трговски друштва.
Адвокатите се регистрирани во адвокатската комора.
Второ:
Бранел криминалци блиски до СДСМ, или криминалци воопшто...
Е арно де, некој во животот избрал да застапува лица во кривични спорови. Таква му е професијата...
Трето:
А што викате за опцијата некој да сакал да си ја дигне цената на ваков начин?

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Нема проблем, и луѓето од правничката фела мора да живеат од нешто, нели? :) И тоа е професија, сепак :)

По темата:
Памфлетчето ми изгледа некако аматерски направено, и не ми се верува дека е нарачано од ВМРО ДПМНЕ, бидејќи муабетов на него, едноставно не држи.
ВМРО ДПМНЕ: Вујиќ нема морален дигнитет за градоначалник на Центар

ВМРО ДПМНЕ вели дека кандидатот на СДСМ за градоначалник на скопската општина Центар нема морален дигнитет да биде градоначалник. Ова го образложуваат со фактот дека Вујиќ го врзуваат низа контраверзи, не бил регистриран како адвокат во централниот регистар.

Линкче

Сеуште не ти се верува :)

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Ne go branel Hazbi zatoa nema kredibilitet.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Што е битно кого бранел?:pos2:
Адвокатската професија е јавна и секој адвокат си работи за пари. Познат адвокат нема да земе случај од 100 евра, туку му се исплати повеќе да земе од 10, 100 или 500 милиони. Што е и нормално, нели.

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4

По темата:
Прво:
Адвокатот не е трговец, па да биде регистриран во трговскиот регистар, кој го води Централниот регистар на РМ, согласно Законот за трговски друштва.
Адвокатите се регистрирани во адвокатската комора.
Второ:
Бранел криминалци блиски до СДСМ, или криминалци воопшто...
Е арно де, некој во животот избрал да застапува лица во кривични спорови. Таква му е професијата...
Трето:
А што викате за опцијата некој да сакал да си ја дигне цената на ваков начин?
Se e mozno...ama komunjari nemaat elan za ova...taka da vo ova ludilo od secenje veni po vlasta...posebno od mladinata ni...najverojatno nekoi deca da zabegale...jbg od sedmo se vo partija...

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Обично се воздржувам од коментари за предложениве кандидати на СДСМ, ама овој човек едноставно не можам да преќутам.

Човеков ми е врв на истрошените транзициски фаци од СДСМ во кој воопшто не можеш да имаш надеж дека би можел да направи нешто добро за општината. Во лицето му се чита некоја неидејност, некое бунило, изгубеност и сл.

Мислам дека општина Центар е една од малкуте општини во кој реално доколку бираш личност без размислување ќе го избереш човекот кој 15 години успешно работи како бизнисмен (Владимир Тодоровиќ) и човекот кој наспроти Вујиќ мислам дека ќе направи многу повеќе за општина Центар.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Joj Vmro-ovci , sto panika ve ima fateno , se sto vi paga na um si pravite , tepanje , informativni razgovori , propagandi po mediumi , kukji , stanovi , koli ... ne e dobro ova

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Епа затоа е Центар, а во Центар:

ВМРО ДПМНЕ: Вујиќ нема морален дигнитет за градоначалник на Центар
ВМРО ДПМНЕ вели дека кандидатот на СДСМ за градоначалник на скопската општина Центар нема морален дигнитет да биде градоначалник. Ова го образложуваат со фактот дека Вујиќ го врзуваат низа контраверзи, не бил регистриран како адвокат во централниот регистар.
Гласоговорникот на партијата Александар Бичиклиски, на денешниот прес рече дека Вујиќ немал добиено ниту жиро сметка, ниту матичен број врз основа на кои би можел законито да ја извршува адвокатската дејност, за да може да ги подмири обврските кон државата.
Од партијата прашуваат дали опозициониот кандидат работи на црно, прашувајќи дали истиот од 2003 до 2007 година имал доставено идентични податоци, со неточни пресметки до Управата за јавни приходи.

ts

Член од
5 февруари 2007
Мислења
18
Поени од реакции
1
kako ne im e sram na ova vmro[ovcive] se sluzat so prljava kampanja na protiv kandidatot sto rabotel kako rabotel,i plus mu se zakanuvaat so policija itn. SRAMOTA ako ima pogolem prevarant od tineks neka mi pise alarova mu dade ko bozemski da pravi katna garaza kaj direkcijata na zito luks pa posle ispadna deka pravel market,abe sramota on najde da zbori protiv covek bez nikakvo prljavo minato

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
kako ne im e sram na ova vmro[ovcive] se sluzat so prljava kampanja na protiv kandidatot sto rabotel kako rabotel,i plus mu se zakanuvaat so policija itn. SRAMOTA ako ima pogolem prevarant od tineks neka mi pise alarova mu dade ko bozemski da pravi katna garaza kaj direkcijata na zito luks pa posle ispadna deka pravel market,abe sramota on najde da zbori protiv covek bez nikakvo prljavo minato
Ај да не зборуваме ништо повеќе туку да споредиме кој е поуспешен?

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
dobro be ti drugarce za advokat bi glasal....pa samata profesija ti kazuva sve za covekot koj nema prljavo minato

Kajgana Shop

На врв Bottom