Милан - Јувентус (недела 20:30)

Типување

• Милан

Гласови: 66 52,4%
  • Јувентус

Гласови: 42 33,3%
  • Нерешено

Гласови: 18 14,3%

• Вкупно гласачи
    126
Статус
Затворена за нови мислења.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
За нас љубителите на италијанскиот фудбал, а и фановите на Милан и Јувентус, ова е финалето на годината.

Последните 5 меѓусебни дуели:

Juventus vs AC Milan 4-2 15.12.2008
Juventus vs AC Milan 3-2 13.04.2008
AC Milan vs Juventus 0-0 02.12.2007
Juventus vs AC Milan 0-0 13.03.2006
AC Milan vs Juventus 3-1 30.10.2005

Милан моментално е на втората позиција со 70 бода, а Јувентус на третата со 66.
Милан е во фантастична серија од неколку победи, Јувентус падна во форма, ама во вакви дуели ништо не се знае.

Од моментов кога ја отворив темава до почетокот на утакмицата има уште 3 дена, 7 часа и 40 минути.

Јас како навивач на Милан сакам да победи и типувам накај 2-0. Ама да не сум пристрасен пошо ќе ми се налутет овие од Јувентус, еве и анкета ќе ставам и ќе речам нека победи подобриот.:smir:
Недела навечер со чипс и пијачка, дрес од Милан и... Еуфорија!

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
зошто сликата на Милан е помала од таа на Јуве? :icon_lol: ... шала на страна според моменталната форма и атмосферата која се одвива во двата тима очекувам победа на Милан но сепак ова е дерби дуел и се е можно, нека победи домаќинот, овај... подобриот де :)

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Очекувам победа на Јуве се разбира,но според моменталната форма мислам дека Милан ќе победи,но како што рече Мак Тигар ова е дерби дуел и не се знае:smir::smir::smir::smir:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Домашен терен, победничка форма, расположени напаѓачи и Кака како во најдобрите времиња против гостински терен, слаба форма, моментално слаба одбрана и Недвед и Мелберг аут. Според мене ,иако сум фан на Милан, сепак Росоњерите ја имаат почетната предност. Но топката е еднаква за сите а и како што знам екипите играат исто со по 11 играчи на терен. Една грешка може да чини многу. Нека победи подобриот*:smir:

*Милан

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.717
Поени од реакции
43.745
Јас гласав за нерешено..Мислам дека ќе биде 1:1..:toe:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Уфффф се наближува недела :)
Милан има феноменална серија од победи, а Јуве од киксови. Милан ќе сака да ја задржи втората позиција кој одвај ја стигна пред некое коло, Јуве ќе сака да се одмазди и да си ја врати таа позиција. За мене можеби најубавото дерби е токму ова. Кога очекувам дерби Милан-Интер единствено на што се надевам е одмазда, а кога чекам Милан-Јуве очекувам одлично фер дерби (без ракометни голови :icon_lol:) и одличен фудбал :vozbud:
Тандемот Кака - Инзаги очекувам да изигра одлично и во мрежата да брцне едно 2-3 гола :) Можеби и ние ќе примиме ама само едно голче :)

Ајде недела :vozbud::vozbud::vozbud:

:pipi: :pipi: :pipi:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.702
Поени од реакции
48.984
Абе ќе беше фино за Милан да се играше пред едно коло утакмицава, сега во Јуве ситуацијата е таква да победа им треба повеќе од се.
Оној Раниери ако не донесе победа ќе си иде и ради тоа очекувам да гризе Јувентус цела утакмица.
Ќелини се враќа тоа исто така лошо а уште полошо е што Мелберг не игра. Од него поќар си ако игра(како што играше последниве неколку кола)него да го нема.
За Милан не зборам, играат во неверојатна форма оваа полусезона се како машина (штета шо им е касно).Очекувам да одиграат добро и без многу излети.

И на крај краева секој навивач на Јуве сака да си оди Раниери.....зашто да не се деси тоа понеделник сабајле брајча. Сите за Милан треба да сте потајно а и јавно богами!!!! :)

ЈуБе ЈуБе к*р да дуваш, вратете се у втора лига педери местачи к*р да јадете!!!!

(колку да не е без ич) :)))

Член од
2 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.782
Forza Milan,ке ги победиме они чим не ги победија Лече и Реџина ние ке ги дотепаме...:sekss:

Член од
12 декември 2008
Мислења
1.553
Поени од реакции
101
Ајде можеме да им се одмаздиме на Јувентус.
Типувам дебакл на Јувентус по можност некој хет-трик на Кака или на Инзаги.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Нерешено,точен резултат 1-1 или 2-2:baeh:

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Јуве победува. 5 натпревари без победа се многу за Јувентус. Редно е да се победи,а послатко ке биде да биде победен Милан на Сан Сиро. Се врака Киелини,дефанзивниот ред ке биде постабилен и ке нема лесни киксови. Мислам дека Јакинта ке го реши натпреварот :)

Attachments

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
најголемото дерби во Италија мислам дека ќе заврши нерешено, но со голема драма и возбуда па така би типувал на 2-2 или 3-3, а затоа кој би сакал да победи многу не ми е важно, нека биде нешто во стилот на арсенал и челзи оваа година, голови и возбуда :helou:

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Јуве е во оогромна криза каде што ги донесе нивниот тренер.... ама со Милан мислам дека ќе покажат што можат....и сепак ќе триумфира Јувентус:helou:

Ф

Фил Ајви

Гостин
Само победа и ништо друго, несмееме да им дозволиме да земат ниту бод на наш терен. Со игра иста како на претходните натпревари не гледам причина зошто не би ги згазиле, само Кака' да има добар ден.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.523
Поени од реакции
5.515
Ехее мора одмазда да има за она во Торино, сеа го имамо и Кака а ваљда и нема да направи пак глупост Замброта :)
Штета ќе биде ако Дида нема да брани, кај го нема Абиати па сеа и овој... тој третиот несакам ни име да му спомнам а па не да го гледам на гол :)

Како и да е само нека има добар фудбал со многу голови, не како некогаш коа се игра 0-0... досадно за гледање, и нека победи Милан... :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom