Мигрантите низ Македонија

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Што би било кога би било...
Сите закони во било која наука, па и правната наука се откриваат врз основа на апстрахирање. За поединечните случаи расудуваме само за тој случај, но за целината користиме закон.

Демек вие трчате да помагате на сонародници па тоа ви дава право да оценувате на кој треба а на кој не треба .
Не можи да знам јас за тебе или ти за мене кој колку помага. За тоа и не се кажува. Туку ја премерувавме исправноста на противречните ставови за кои се спориме.
Некои од свој џеб помагаат и нивно право е кому ќе помогнат.
Од буџет пари не трошиме .
Иако забелешките и барањата беа многу поголеми од ова кое го кажуваш вклучувајќи трошоци од буџетот, доволно е што јавно убедувате и другите истото да го прават? Тоа ни дава право да спориме со вашите убедувања како погрешни и штетни.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.190
Поени од реакции
36.296
Некои од свој џеб помагаат и нивно право е кому ќе помогнат.
Ахем....
http://www.telegraf.mk/aktuelno/makedonija/315501-ivanov-spravuvanjeto-so-migrantskata-kriza-go-optovaruva-nasiot-budzet
Само безбедносните служби месечно трошат околу еден милион евра. За изминатите пет месеци, како што рече, Македонија потрошила пет милиони евра непланирани средства, само за безбедносните служби, а притоа не сметајќи ги трошоците за здравство, како и услугите на Министерството за труд и социјална политика
[DOUBLEPOST=1448232527][/DOUBLEPOST]http://www.youtube.com/watch?v=s-UIOVAp75U

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.665
Поени од реакции
7.821
Јас бегалец сум па трошам?
Ти ги носам од Сирија?[DOUBLEPOST=1448232758][/DOUBLEPOST]Трошоци за дневници... Хорхе.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.190
Поени од реакции
36.296
Реални трошоци, можеби ќе помогне ти ако волонтираш да ги чуваш границите - наместо да волонтираш за „хуманизам“.

Сеа че завитка опашка и че те игнорира суптилно. Небитен е, и не знам зошто се замараш.
Таквите „небитни“ се гласни во артикулирањето на својата недотупавена „хуманост“. Идат на плоштад, и протестираат за помош на имигрантите „бегалците“ - но не со нивни лични пари туку да се помага со државни пари.
Затоа треба да им се маваат заушки (интелектуални), секаде и секогаш.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.665
Поени од реакции
7.821
Клетата Европа ја молат за пари , Ванлок сакаш ти европски парички?

?

..........

Гостин
Што би било кога би било...
Демек вие трчате да помагате на сонародници па тоа ви дава право да оценувате на кој треба а на кој не треба . Некои од свој џеб помагаат и нивно право е кому ќе помогнат.
Стварно? па кој ја плаќа полицијата и војската? поединци од свој џеб?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.190
Поени од реакции
36.296
Значи заеднички пари. Нема да плаќаш ти од твој џеб за „хуманоста“ која на сите ни натурате (ти и таквите како тебе).

Клетата Европа ја молат за пари , Ванлок сакаш ти европски парички?
Ни на крај памет не ми е да се проституирам. Немаше дури ни да не заработував доволно. Кога би морал да идам во калта, попрво ќе звекнував глупи НВО платеници (кои самите заработуваат од проституција).
Две муви со еден удар - ем општествно полезна дејност, ем лукритивна.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.665
Поени од реакции
7.821
Значи заеднички пари. Нема да плаќаш ти од твој џеб, за „хуманоста“ која на сите ни натурате таквите како тебе.

Ни на крај памет нема да ми падне да се проституирам. Немаше дури ни да не заработував доволно. Ако веќе идам во калта, попрво ќе звекнував глупи НВО платеници (кои самите заработуваат од проституција).
Две муви со еден удар - ем општествно полезна дејност, ем лукритивна.
Ете Хорхе бара помош од Европа да ги покриела трошоците , ајде по аналогија , што се должни европските даночни обврзници да плаќаат трошоци на Македонија? Солидарноста си ја толкувате за своја цел само?[DOUBLEPOST=1448233972][/DOUBLEPOST]
Арен ли си ти со паметот? да не имаш склероза или слична болештина, пред 10 минути напиша:
Активистите кои помагаат за тоа е постот , нормално тоа не се однесува на цел народ овде. :LOL:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.190
Поени од реакции
36.296
Солидарност, ама со нашите социјални случаи, бездомници.... И со Гевгелични. Целосно затворање на јужната граница!

Ете Хорхе бара помош од Европа да ги покриела трошоците , ајде по аналогија , што се должни европските даночни обврзници да плаќаат трошоци на Македонија? Солидарноста си ја толкувате за свија цел само?
Потсети ме те молам, дали Македонија бомбардираше куп држави од Блискиот Исток и други делови од светот (Ирак, Либија, Авганистан, итн) - ОД ЧИИ РАЗУРНАТИ ЕКОНОМИИ СЕГА БЕГААТ БРАНОВИ ИМИГРАНТИ??

Или не бе, ми текна! НАТО државите го правеа (прават) тоа!
Последен пат кога проверив, Македонија не беше во НАТО. :cautious:

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.665
Поени од реакции
7.821
Солидарност, ама со Гевгелични. Целосно затворање на јужната граница!

Потсети ме те молам, дали Македонија бомбардираше куп држави од Блискиот Исток и други делови од светот (Ирак, Либија, Авганистан, итн) - ОД ЧИИ РАЗУРНАТИ ЕКОНОМИИ СЕГА ДОАЃААТ ИМИГРАНТИ??

Или не бе, ми текна! НАТО државите го правеа (прават) тоа!
Последен пат кога проверив, Македонија не беше во НАТО. :cautious:
Македонија учествуваше во мировни мисии под патронат на НАТО последно кога проверив . :cautious:

Kajgana Shop

На врв Bottom