Мигрантите низ Македонија

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
нема војна у Сирија бе, лажат комуњарите, овие илјадници миљони што идат сите се договорени и искоординирани меѓу себе јер инвазија. следствено ако се мажи треба да се тепаат и убиваат, тоа е веќе праведно.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
нема војна у Сирија бе, лажат комуњарите, овие илјадници миљони што идат сите се договорени и искоординирани меѓу себе јер инвазија. следствено ако се мажи треба да се тепаат и убиваат, тоа е веќе праведно.
Или може да се приверат во бегалски кампови додека трае војната, после ќе бидат вратени назад по завршувањето на војната и со меѓународна финансиска помош да се игради повторно Сирија.

Него не ми одговори за Јапонија.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192
...следствено ако се мажи треба да се тепаат и убиваат, тоа е веќе праведно.
Штом при бегањето ги оставиле фамилиите, жените и децата, мајките и татковците - тогаш тие не се луѓе. Затоа не треба ни да се третираат како такви.

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
Или може да се приверат во бегалски кампови додека трае војната, после ќе бидат вратени назад по завршувањето на војната и со меѓународна финансиска помош да се игради повторно Сирија.

Него не ми одговори за Јапонија.
значи или кампови или тепање и убивање ако мрднат од кампот. ок.

и не знам што е со прозивањево за Јапонија, не ни знам што е прашањето од што не можам да ви ги следам гомнарииве од муабети секој ден. како јас да сум одговорен за Јапонија ебате, да не сакаш евентуално за Бразил, Буркина Фасо или Јужна африка мислење?

Штом при бегањето ги оставиле фамилиите, жените и децата, мајките и татковците - тогаш тие не се луѓе. Затоа не треба ни да се третираат како такви.

од такви гнаси што се дрзнуваат да дефинираат кои се луѓе а кои не и како треба да бидат третирани го имавме холокаустот. мислевме дека тоа зло е надминато и сме ја научиле лекцијата и сега сме цивилизирана Европа со конечно нормални вредности, а исис се оние заостанатите во омраза и црно бел светоглед. ама очигледно не е така.

ама Мухамед нели вака праел онака праел... затоа удри по нелуѓето, тие не чувствуваат страв или болка, за љубов па да не правиме муабет. сотри све, да ги нема, уби заколи што би рекле браќата срби.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192

не можам да ви ги следам гомнарииве од муабети секој ден... од такви гнаси што се дрзнуваат да дефинираат кои се луѓе а кои не и како треба да бидат третирани го имавме холокаустот. мислевме дека тоа зло е надминато и сме ја научиле лекцијата и сега сме цивилизирана Европа...

ама Мухамед нели вака праел онака праел... затоа удри по нелуѓето, тие не чувствуваат страв или болка, за љубов па да не правиме муабет. сотри све, да ги нема, уби заколи што би рекле браќата срби.
Многу си прост, вулгарен и елементарно неук. Вреѓаш, глупости тропаш, а демек продаваш некои морални вредности.
Но никако да одговориш: Што заслужува шљамот кој при бегањето ги оставиле фамилиите, жените и децата, мајките и татковците?

Впрочем штом за своите деца и најблиските немаат почит, тогаш не е чудно што силуваат што стигнат - од 10 годишни машки деца па до 72 годишни старици. Јас реков за тие таквите, тие не се луѓе. Затоа не треба ни да се третираат како такви.

Ти ѓомити како нив ќе да си, штом не гледаш проблем во ништо од сето тоа. Најпосле јас сепак ти ја знам дијагнозата. Па и твојот имагинарен пријател пред кој се клањаш легнат на земја, и тој многу ги сакал млади - на 6 години таман му биле.

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
Многу си прост, вулгарен и елементарно неук. Глупости тропаш, а продаваш некои морални вредности. Но никако да одговориш: Што заслужува шљамот кој при бегањето ги оставиле фамилиите, жените и децата, мајките и татковците?
јас сум прост а ти збориш за шљам, шљаму еден. од кај знаеш ти кој ги оставил фамилиите бе? можда немаат фамилии, загинале. можда фамилиите не можат да патуваат илјадници километри, и им рекле иди дете спаси се додека можеш. можда фамилиите им се веќе во Европа. секој има различна судбина и историја. деца и жени има стотици илјади меѓу овие што ги преминаа границите досега. преку кур веќе од ставање на сите во ист кош. сите ги оставиле фамилиите. сите силуваат од седум годишни деца до 70 годишни старици. сите се џихадисти.

во секој случај, не си ти тој што кажува кој што заслужува. не си ти тој со моќта да дава и да зема над било кој. кога е некој во попривилегирана позиција има должност да помогне, а не да "третира" некого овака или онака, затоа што му се може да доминира.

Т

Триптико

Гостин
кога е некој во попривилегирана позиција има должност да помогне, а не да "третира" некого овака или онака, затоа што му се може да доминира.
Кога некој е во попривилегирана позиција има должност да си ја задржи позицијата и да не дозволи да му ја нарушат. Должност да се помогне не постои. Желба, право да се пружи помош, да. Но должност НИКАКО. Никој не е должен да му помогне на друг, по ниеден основ. И не може да биде присилен да го стори тоа.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192
од кај знаеш ти кој ги оставил фамилиите бе? можда немаат фамилии, загинале. можда фамилиите не можат да патуваат илјадници километри. можда фамилиите им се веќе во Европа. секој има различна судбина и историја. преку кур веќе од ставање на сите во ист кош....
Затоа што над 90% од нив се млади мажи, од 17 до 30 години. Дури ни празноглав игнорамус како тебе не може да се прави дека верува, дека на СИТЕ тие млади мажи им „загинале фамилиите“ или дека на тие фамилии „повеќе им се останувало таму од каде има нешто од што им бегаат младичиве“. Јасно е дека се работи за кукавици и неранимајковци, кои ги оставиле своите на цедило.
Се обидуваш да продаваш некои приказни, ама провиден си како бистра вода.

во секој случај, не си ти тој што кажува кој што заслужува. не си ти тој со моќта да дава и да зема над било кој. кога е некој во попривилегирана позиција има должност да помогне, а не да "третира" некого овака или онака, затоа што му се може да доминира.
Напротив. Јас сум тој - гласачот што може и мора да одлучи кој заслужува да му се помогне... и кој е опасност за безбедноста на мојата држава, фамилија. Тие што се опасност, и силуваат, убиваат, тие не само што не треба да им се помогне, туку под итно треба да одстранат како опасност - со крајна предрасуда.

јас сум прост а ти збориш за шљам, шљаму еден.
Ти велам јас дека си прост, и вулгарен, и тотално некултурен и нетолерантен кон туѓите ставови и мислења. Треба да се засрамиш од себе, и од тоа каков пример правиш за читателите на овој јавен форум - кој го читаат и деца и младинци.
Кога пишуваш вакви навреди, некаде умира мало маченце!

Raynor

Mr.Terrible
Член од
16 април 2014
Мислења
384
Поени од реакции
583
Многу си прост, вулгарен и елементарно неук. Вреѓаш, глупости тропаш, а демек продаваш некои морални вредности.
Но никако да одговориш: Што заслужува шљамот кој при бегањето ги оставиле фамилиите, жените и децата, мајките и татковците?

Впрочем штом за своите деца и најблиските немаат почит, тогаш не е чудно што силуваат што стигнат - од 10 годишни машки деца па до 72 годишни старици. Јас реков за тие таквите, тие не се луѓе. Затоа не треба ни да се третираат како такви.

Ти ѓомити како нив ќе да си, штом не гледаш проблем во ништо од сето тоа. Најпосле јас сепак ти ја знам дијагнозата. Па и твојот имагинарен пријател пред кој се клањаш легнат на земја, и тој многу ги сакал млади - на 6 години таман му биле.
Не би сакал да ти ги кревам акциите, далеку од тоа... Но си тотално надмокен и супериорен во однос на него. Не вреди да му делиш интекелтуални мисли кои се засновани на веродостојни аргументи и факти. Како ја викаат онаа, од селјак Бег не бидува, па така и во случајов, од прост човек неможеш да очекуваш дека ке сфати нешто, дури и снегот што пага он ако замисли дека е црн - црн ке биде, нема тука логика, докази, научни трудови. Сепак во случајов наместо да му докажуваме, треба да најдеме некој што има знаење и кредибилитет врз основа на неговото однесување да му даде дијагноза,а ако не одбива би било препорачливо и да си земе некоја терапија.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.468
Поени од реакции
35.192
од прост човек неможеш да очекуваш дека ке сфати нешто...
Надежта последна умира? Не? Или глупите први умираат? ;)

Мене ми е искрено жал за него, загрижен сум за неговата состојба на умот. Таквите како него се првите на удар - на реалноста. Како во следниве примери, човеков бил активист за правата на имигрантите ама тие го скољале со НОЖ:

German Far-Leftist “Sad” after Being Stabbed by Invaders
http://newobserveronline.com/german-far-leftist-sad-after-being-stabbed-twice-by-nonwhite-invaders-he-supported/

Се плашам дека на @toy soldier може да му се случи како на девојкава од видеово, она си мислела дека има работа со нормален човек - ама имигрантот...:
[DOUBLEPOST=1455063716][/DOUBLEPOST]Еве бабава од видеово подолу, во Германија живее на 5 минути од имигрантски центар за сместување, и раскажува како е да се живее блиску до такво шљам - каков што @toy soldier би сакал да има и кај нас овде во Македонија:

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479

и не знам што е со прозивањево за Јапонија, не ни знам што е прашањето од што не можам да ви ги следам гомнарииве од муабети секој ден. како јас да сум одговорен за Јапонија ебате, да не сакаш евентуално за Бразил, Буркина Фасо или Јужна африка мислење?

од такви гнаси што се дрзнуваат да дефинираат кои се луѓе а кои не и како треба да бидат третирани го имавме холокаустот. мислевме дека тоа зло е надминато и сме ја научиле лекцијата и сега сме цивилизирана Европа со конечно нормални вредности, а исис се оние заостанатите во омраза и црно бел светоглед. ама очигледно не е така.

Има палестински бегалски кампови во Јордан, Египет, Либан, колку што знам веќе 40 години ги има, со помош на ОН. Сега за сега, не се случиле инциденти да се стрелаат палестинци од јордански, египетски или либанск сили.

Имавме косовски бегалски кампови на ОН кај нас.После бегалците си се вратија дома.

За Јапонија те прашав бидејќи таа не прима бегалци/мигранти како Шведска. Додуша се регистрирани само 27 случаи на прифаќање, Јапонија е најхомогена нација на светот, бројот на нејапонци е 2-3 проценти максимум. Затоа барав твое мислење за оваа земја која го има менталитетот на ми влегувај дома, јас не ти влегувам дома. Ова беше по повод веста на офнет за тоа како јапонците одбиваат барања за азил/прием итн. што е очевидно оваа година, а Јапонија е четврта економска велесила.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Бугарите си го решаваат проблемот на бугарски начин.

Refugees - Bulgarian police abuses, beat, rob, molest and detain us

The report, humanitarian groups said that the migrants who crossed border between Serbia and Bulgaria on their way to Western Europe complained of widespread abuses by the police, including extortion, robbery, violence, threats of deportation and attacks police dogs.

The report by Oxfam, which on Friday announced the Belgrade Centre for Human Rights, said that more than 1,000 people who were interviewed after they arrived in Serbia from Bulgaria complained about abuse.

The report mentions that a group of refugees from Syria said that once a migrant gun to his forehead, the police seized the people of their valuables, food and water and let the dogs on them, after which seven people missing.

In another incident, two Afghans said that the police had fired on their group, wounding two people, while another Afghan, said he feared the Bulgarian police gun pointed at him, reports the AP.

Stefano Baldini, Oxfam's Director for Southeast Europe, said that "these testimonies are consistent picture of the alleged incidents in Bulgaria." He added that "the European Union must intervene and take concrete action to protect the basic human rights within its borders."

There was no immediate reaction, the Bulgarian authorities.

EU member states bordering with Turkey, Bulgaria, has raised fence on the border to stop migrants crossing the border. The country remained outside the international attention because only hundreds of people pass through it, compared with the thousands who pass through Greece.

Refugees: Bulgarian police molest us

Belgrade Center for Human Rights testifies to that brutality against the refugees carried out by Bulgarian police officers and shelters.

While the water balance of the terrorist attacks in Paris, growing fears that the already difficult situation of refugees and migrants who flock to Europe could be further endangered. Because, not before the tragic attacks abuses of refugees were not uncommon. This is evidenced by the research of the Belgrade Centre for Human Rights conducted on the Serbian-Bulgarian border.

The reception center in Dimitrovgrad, on the border with Bulgaria, through which passes a day on average 250 refugees, mostly from Afghanistan, Syria and Iraq, people linger just long enough to take a break, seek medical help and share their experience, reported Al Jazeera reporter Anne Marie Curcic.

"When we went to Bulgaria, the police caught us and took him to jail. There they beat me a lot, even the chair hit me on the back. They held me for 15 days, with very little food and water. They released me when I gave them 200 euros and a mobile phone, "says Matiuallah, refugees from Afghanistan.

His experience is shared by others who are on their refugee road passed through that country, where a month, on the border with Turkey, the police action was recorded the first case of the murder of refugees in the territory of the European Union.

Police robbed us

"I have no words to tell you how they were cruel to us. They treated us like animals. No animal would not be so cruel to someone else. They catch people in the woods. It's not the police, they are thieves. They took everything - they took us even rings, watches, money ..., "said Abdul Rashid, a refugee from Afghanistan.

"I was detained for five days. Rarely gave us food, mistreated us and took mobile phones," adds Redir, refugees from Kurdistan.

An alarming number of such testimony, saying the Belgrade Centre for Human Rights. Their research in Dimitrovgrad have shown that about 80 percent of refugees have been exposed to some form of abuse of the Bulgarian police, but also in centers for asylum in that country closed.

"What characterizes all of these allegations is extortion, plunder, physical violence, the release of police dogs in groups of refugees, where sometimes even the women and children, forced return to Turkey and the denial of access to the asylum procedure in Bulgaria," says Nikolina Milic from Belgrade Centre for Human rights.

Orban: Bulgaria to close borders Greece to return back boats with refugees

Prime minister of Hungary Viktor Orban, says that main problem are in turkey, bulgaria and Greece.

"Greece to return back boats with refugees back to turkey, and bulgaria need to close land borders with turkey" - says he and add:

"Serbia and croatia are good for nothing, they refuse to close borders, and even now, they do nothing to stop refugee entering on territory of Hungary".
За сметка на тоа, БГ е пофалена от доста места во Европа за чуване на границата си. Последниот пример беше унгарскиот премиер.

Т

Триптико

Гостин
За сметка на тоа, БГ е пофалена от доста места во Европа за чуване на границата си. Последниот пример беше унгарскиот премиер.
Немам проблем со тоа кој сѐ пишува на македонски форум, ама мислам дека е време да собереш парталите и магла од тука.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.854
Поени од реакции
12.391
Се очекуват нови и нови бранови бегалци. Хаос е Сирија. Без дом, работа, нормален живот оти некои си играат богови...

Последно уредено:
Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.439
Поени од реакции
5.486
Да да нема војна
Еве ти еден Youtube канал кај што има снимки од една пуцачка видео игра Allahu Akbar - Rise Of the Jihad

https://www.youtube.com/channel/UC41gGWdc-zxEjhE1g6FwRQg

ми се чини ISIS Production ја прават.... Многу заебана игра. Rated R for retards

Kajgana Shop

На врв Bottom