Ако не можеш да му помогнеш на човек барем не му одмагај. Многу лоша карма е да му правиш зло на човек кој се бори за подобар живот, особено кога бега од војна или за корка леб и покрив над глава. Не знам кај ке им оди душата и кај им е совеста на сите оние што креваат ѕидови мрежи огради за да ги попречат луѓето. Запрепастен сум од таа снимката кога новинарката го сопна таткото со детето. Срамота, ова ли е 21 век. А за овие коментаторите по интернетов против бегалците немам зборови. Среќа во несреча е што коментарите се само виртуелни на интернетот.
Sent from my HUAWEI Y330-U01 using Tapatalk
Ох ти се молам, нашава полиција се направи за да минат низ земјава што побезбедно... им даде храна и вода, им организираше превози, и сакаше да воведе ред во бирање на мигрантите (прво да одат жените со децата, па најзагрозените луѓе меѓу мигрантите)... ама тие не ја примија храната, правеа проблеми на полицијата пробивајќи го кордонот, и Гевгелија ја направија бетер од депонија, граѓаните на тој град се жалат од мигрантите им се пикаат во имотите, крадат храна, го малтретираат женското население со дофрлање на недолични коментари, + несакаа да дадат отпечаток од прст за да има полицијата евиденција кој кого пуштил да се шета низ земјава
Ми се сере.... не бе
пролив ме фаќа од вас душебрижниците. Оди види што прават сега мигрантите во Унгарија и Германија... Знаеш ли колку меѓу нив има припадници и подржувачи на ИСИС. Знаеш ли дека во Грција беше откриен брод полн со оружје кој беше спакуван како хуманитарна помош за бегалците? Знаеш ли вчера дека таму во Австрија или Германија мигрантиве ја нападнаа полицијата со знамињата на ИСИС?
Имате ли вие малце мозок во тие црпките што зборувате? Сега ќе ни ги навалат на нас да се грижиме за нив, кажи ми дали Македонија е доволно способна да се грижи за мигрантиве кои прават нереди низ Европа? Кажи ми колку меѓу нив ќе бидат потенцијални војници на ИСИС?
И самата ИС кажа дека праќа нивни луѓе меѓу мигрантите со цел да прави нереди кај ќе стигнат.
Никој не им брани да си го бараат подобар живот во другите земји, ама нека не ми се однесуваат како џаболебари каде што ќе стигнат. Не сакале да дадат отпечаток од прст, пробиваат полициски кордони, се тепаат со полицијата.... ма ајде ви се молам, јебала ве вас и Америка и Европа.
Сврти некоја страна поназад и ќе видиш тој таткото со детето што слика има поставено на неговиот ФБ профил... ај ти се молам, сврти 5-6 страни поназад и види.