Метеопатија

Дали сте метеопати

• Вкупно гласачи
    35
K

KomitaMKD

Гостин
И јас сум голем метеопат.Вчера пред и од кога заврна дождот пукање притисок 150 цела вечер немам спиено.Ама тоа е нема лек мислам за метеопатија...

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Mene me nervira tmurno vreme , koga vrne ne mi smeta , tuku koga prestane ..

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
Не знаев дека има таква тема.:toe:Пишав метеопат и ништо не ми даде,па затоа и ја пишав.

Ставив и гласање,па не ќе да е лошо и да гласате.:smir:

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Па може да се каже дека до некаде сум метеопат. На пример во зима, врне снег, истура и наеднаш се разведрува и настапува сончево време. Тоа кај мене ќе предизвика некое чувство на меланхолија и слично..Или пак ако е лето и е сончево и топло и наеднаш се наоблачи и смурти времето ефектот е ист како и предходниот.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Pa metereopat ne e da te faka depresija ili da si neraspolozen...ccc,tuku da imas fizicki problemi ,jas imam glavobolki mi pagja pritisok i mi se povraka :nesum:

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Дали на вас влијае промената на времето и климата и како се манифестира?
Кај мене кога врне подолго време се појавува некоја тмурност и нерасположеност, едноставно немам воља за ништо, или кога врне снег чуствувам некое спокојство како никогаш... како е кај вас?
Pa metereopat ne e da te faka depresija ili da si neraspolozen...ccc,tuku da imas fizicki problemi ,jas imam glavobolki mi pagja pritisok i mi se povraka :nesum:
Според дефиницијата којашто ја даде тој што ја отвори темата, испаѓа дека јас сум во право.?

M

MIL

Гостин
Да метеопат сум паѓам скроз , како со расположение така и со болки во глава и мамурлак ама затоа кога има сонце сум пресреќен а посебно дека е нова година а ме буди сонце :smir:

Член од
4 јуни 2009
Мислења
261
Поени од реакции
28
Па да, кога се менува времето мене ме боли глава...не баш секогаш, ама често :nesum:

Sofist?

Ула
Член од
11 јануари 2010
Мислења
160
Поени од реакции
12
И тоа како :( имам проблеми со левото колено кога има промени на времето ми се има случувано да не можам да станам од кревет.. во средно се случуваше другарка ми со која заедно идевне на школо да ми облака патики зошто не можев да се наведнам :(

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
Значи ваквите проемни на времето нагли кои се случуваат имаат врз мене доста големо влијание , и затоа се ставам себеси во таа категорија на метеопати кои се доста осетливи на времто , најголем проблем ми е пред се благата депресија во која запагам ради ваквите нагли промени на времето , а особено кога тоа е од топло на ладно.
Дали некој друг ги осека овие промени и имаат одраз врз здравјето и однесувањето ?

еве еден краток тескт копиран:
Според некои истражувања, околу 80 отсто од светската популација има тегоби при промена на времето, а метеоропатијата, или „болест на времето“, денес ги погодува и здравите лица, помладите луѓе, па дури и децата.
Пасивните метеопати врз основа на тегобите што ги чувствуваат можат непогрешливо да предвидат какво ќе биде времето во наредните денови.
Лекарите сметаат дека временските прилики секако имаат влијание врз организмот и психичката состојба на луѓето, на кои најмногу им пречи преодот од студено во топло време, бидејќи голем дел од нив се физички неподготвени, при што процесот на адаптација тече поспоро.
Метеоропатијата до денес не добила официјално место во медицината, иако за неа одамна се знае.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.119
Поени од реакции
7.789
Една од најголемите небулози што циркулира меѓу нашиот народ е дека ако се менува времето ќе те “врти„ коленото/рамото/раката сеедно. Еве ја праев операција на колено пред 2 и пол месеци, од 20 души што имаат операции правено на било какви делови од телото ми беше најавено дека ќе ме боли коленото на промена на време, а ако одиме по таа логика последниве две недели требаше да ми ја ампутираат ногата од временските амплитуди и промени. Какви глупоштини се ова мајко мила, само народ ко нас може да верува у такви идиотизми.
Se moli pacientov da se javi na informacii slednata Godina odkako ce mu zarasnat ranite!
Abe vrtenje na koleno ne se sluciva drugiot den po operacijata i koga ima mali promeni na vremeto tuku na nagli
Sledniot molam !

Последно уредено од модератор:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Поздрави го членот од пост #40.591 дека е честа појава, и не е само кај нашиот народ. Ако не те боли сега, не значи дека нема да те боли во иднина, а најчести тригери се промена во атмосферски притисок, промена во температура и влажност. Во авион, имам пиштено од стара повреда, се качив без болка, на средина од летот ми се чинеше дека некој ми закопал нож во коската.

Инаку покрај стари повреди, на промени на време (температура, притисок, влажност) се исто многу осетливи луѓе кои имаат остеопороза, разни видови на артритис, фибромијалгија, а и луѓе со вештачки колкови/зглобови и сл.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.119
Поени од реакции
7.789
Kajgi,
I na krajot od denot i medicinski objasneto a ne samo rekla kazala.

Koj razbira ce razberi koj ne ete mu go google!

.

Член од
15 јануари 2020
Мислења
650
Поени од реакции
2.144
Точно е дека боли но зависно од човек до човек е колку често и со која острина.

Оперирав жолчка пред 3 години односно ми ја отстранија.

Точно 1 година подоцна при нагла промена на време местото каде што беше операцијата/каде што стоела жолчката ме болеше 3 пати појако од болките што ги имав додека жолчката ја имав и беше полна со камења.
За среќа тоа траеше неколку периоди само првата година, година и пол по операцијата.
Но дека се случува, се случува.

Kajgana Shop

На врв Bottom