Металци и стереотипи и предрасуди за металците

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Металците за разлика од пункерите редовно се капат и стават мириси. Косите им се тапирани и си одржуват алиштата чисти.
Одат на школо али не учат пошто то им е имиџ, шо појќе кецои и неоправдани то повиско котираат во металскио чопор.
Муабети им се вртат околу сола на некои металуршки песни или кој како повратил сношти. Некои имаат и женки али појќето се самци или гејој по углед на нивниот идол и основач на металистиката Роб Халфорд.

Поделени се на разни фракции и секти (спид треш дед блек свит геј ... метал) али во главном и самите не знат што е едно а што друго.
Пијат пиво, ликери и мастика. Страдаат од хемароиди и слаба циркулација поради тесната гардероба и разни стегачи што носат по раце или околу врат. Не се опасни освен ако се во тајфа од преку 5 на еден.

• Ми се допаѓа
Reactions: Џ.
Член од
1 јули 2010
Мислења
43
Поени од реакции
0
А мора ли да се стави некоја ознака на луѓето? Металец, панкер, трансер... Јас пример обожавам метал и транс музика, меѓутоа воопшто не се облекувам така и не пијам крв или играм WOW или зимам некои наркотици кога одам на транс журки. едноставно само уживам во музиката, и со тоа испаѓам фејкер или позер? Тоа се чисти глупости. Секој си има свој стил на облекување и живеење ама за жал тие стереотипи никогаш нема да умрат.

Milovoe

деЧак со оЗЛОгласен СмешаК
Член од
13 декември 2009
Мислења
90
Поени од реакции
24
Ne igram dota, a pak se smeam za metalka.Ete ti uste sterotipi!
Metalika ne se metalci , sekoj prav metalec go znae toa ... zatoa se smees najverojatno :eek: hhh okolu igrata , aj deka si zensko pretpostavuvam pa zatoa ne igras Dota jelda poloso e fifa fudbal ali ok. :)

А мора ли да се стави некоја ознака на луѓето? Металец, панкер, трансер... Јас пример обожавам метал и транс музика, меѓутоа воопшто не се облекувам така и не пијам крв или играм WOW или зимам некои наркотици кога одам на транс журки. едноставно само уживам во музиката, и со тоа испаѓам фејкер или позер? Тоа се чисти глупости. Секој си има свој стил на облекување и живеење ама за жал тие стереотипи никогаш нема да умрат.
Epa drugar ti ne si metalec, ni transer , ni panker. Poise si opsht radnik, nemoes da nosis "etiketa" zatoa koa ke te prasaat sto slusas - se slusas ... pa ne se pronaogjas vo stereotipot i nitu si go iskusil pa nemozes da go definiras terminot ... kako i bilo koj drug sto slusa Aca Lukas ili sto gleda od strana. Jas iskomentirav na temava zatoa sto dolgo vreme se druzev i druzam so metalci vo sekoja smisla na zborot , koi i imaat i bend i go furaat filmot do koska ... obicno se praat sedenki od po 30 lugje ili sl - a mene mi e monotono poso site go furaat istiot film.

Si gi utnal malce terminite takogje , fejker i pozer se misli na nekoj sho ustvari se prai nesto sto ne e.

Bottom line , sekoj si ima svoj stil na ziveenje i oblekuvanje, ali temava e STRIKNO za metalcite i nivniot stil na obleka i zivot ...a ne za lugjeto koi slusaat metal.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Јас сум металец. иам 4 маици од Slayer =]

T

Tetro

Гостин
Јас слушам метал, а не носам металски маици/синџири и катанци

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
И ние правевме седенки навремето кога излезе Dota во маало до сабајле....

Член од
13 април 2009
Мислења
113
Поени од реакции
2
Под металец дефинирам чоек што слуша дисторзија , мава глава од тврди предмети , искача во парк , игра ДОТА и евентуално е фан на Star Wars серијалот. И ја некад бев металец , на 1 недела.

И ми скурчи да идам во парк поради нив , и да слупам кој е новиот гитарист на Икс група , како грофта некоја будала и колку убиства напраиле на дота ... можда се само мои искуства това е :kesa:
хахахахахааххаха ме изнасмеа со постот :pos2:, поготово делот за дота, се пронаоѓам во постов

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Toa ti e isto ako sekoja so nosi minic ali helanki ali gol stomak gol gz e kurva toas taka mislat deka ovja sa narco.

Youthanasia

The game
Член од
19 март 2010
Мислења
141
Поени од реакции
11
Дедо, вистина ли сме дрогираши ?
-Вистина е внучко, да му веруваш на дедо.

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
ја сум ко 1/4 металец...така ми е кога само еден дедо ми работеше во железара...=(

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.631
Поени од реакции
8.063
слушам секаква музика ,од класична до незнам ти ја каков правец на брза музика а си се облакам у тоа што си се чуствуем покомотно
не се дрогирам не сум пијаница(пијам по една чаша пиво,вино..) нити па пушам цигари
немора да значи дека ако слушаш метал музика мора да си опседнат со игрици како WOW и незнам ти какви други и истото важи и за облекувањето а и ме нервира тоа што ако видат човек што се облака со тесни тексас јакни има ланци има долга коса зборат дека е дрогираш ,ненормален ,пропалица дека неможеш на еден човек карактерот да му го наметнеш само на стилот на облекување треба да видиш како размислува каков карактер е и се др

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
ja na vremeto slusham speed thrash crust punk i imav dlga kosa a sea sum skinhead poso mi padna kosata nego batali toa metal e zakon muzika bra i znaev use u moe vreme bea DRI Metalica Slayer Darkness Tankard i gleam i sea si cepa thrasho i metalo gajle nemat bra!!!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Имиџо на хејви металците дојде од Роб Халфорд вокалистот на металскиот состав Џудас Прист.

Тој е хомосексуалец.

http://gayfortoday.blogspot.com/2007/08/rob-halford.html

Имиџо на металците е геј имиџ.

Kajgana Shop

На врв Bottom