Металци и стереотипи и предрасуди за металците

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Дај бе нек` ви скурчи више делењето на металци, панкери, рокери, скејтери, шмизли, емовци, турбофолкери, аман, заман, не знам друго, доста. За секој ден у неделата си имате или шо? Почнавте наместо име "ти шо си" да прашувате. Слушајте си тоа што сакате, терајте си имиџ каков што сакате, ама не се проценувајте според тоа. и не туку се плукајте едни со други. И не бегајте од човек ако носи розово, не значи дека е педер или глуп(а), ниту дека се дрогира ако сака да е во црно од глава до пети. Деца.
Te poshtuem :) Doagaj u bon-ton temata da si praime muabet <3

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Хахахахахаха :)
Не ја свати иронијата на тоа Металка :)))) Препрочитај неколку пати, ќе ти текне шо сакав да речам :) Со пукањето филм, не е пукање...кршење е. А ми го скршија соу колд металци.
Ако малку ми разгледаш низ постовите ќе видиш дека Металика нејќам со очи да ги видам, ни со уво да ги чујам. Слушам деткор бејбе, готик, металкор, дет и многу њу ејџ ствари. И да ич не се облакам у метал стајл :) Да би ме видел би помислил дека сум хипик :)
За мене не постои тоа вашето "Металец у душаа". Има само љубители на металот и нетакви. Точка.
И да, разочарувај се пиле, слободно :) Не ми е целта да ми се восхитуваш или нешто. Скокај ми ги постовите :)

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
Анхоли и јоки, ја стварно не ве разбирам како може да се еднакво интелигентни, реални, неуфурани, здрави млади деца, па уште на иста страна, на страната на квалитетниот метал, и да се тепате и јадете по темава.
Уствари, поише Анхоли не го сфаќам, Цики пер, девојчево знае што зборува верувај, и ко шо реков, уствари е на твојата страна, само многу ја фаќаш за збор па и ја пропушташ главната поента:):)

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Оу мај свит Русалки, тенкс фор брингин ми Д Годес :)
ГатХејтАхОл, бејб ако делумно се слагаш со мене треба да се разочараш и од себеси :)
Поздраф Сонциња

Едит: Борн Ин Хел, посочими една реченица кај што доминира мојата склоност кон карање :) Јас најкултурно дискутирав, некои почнаа да делат медицински белешки, навреди и слично :) Чиста ми е совеста :) Плус разбирам дека Анхоли ти е френд, но до толку слепо да пристапуваш кон сите со кои тој е во конфронтација...претерано е девојче :)
Пис.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Damn i love Orc spelling english XD

Uf..Neznam stvarno koj spomna niz forumov: "Gi stavam rokerite,metalcite,emo kidz..etc.etc.etc... vo ist kosh"
WtF?
Rockot nema vrska so metal.Metalot nema vrska so rock.
Nikad ne sum slusal i ne ni mislam da slusam muzika so utnata cel.
Slusav samo nirvana i GNR..edninstveno rock so poshtuem.Ostanatoto e bulll shiiat!
Koja e poentata u pravenje muzika za brkanje picki!? aj?
Bon Jovi ke se stegne u latex ke se trti pred publika i neso ke se dere ke glumi roker. I deneshnive "curi" mixaat na nego. No comment.
Uf pa kako me nervira i stavot na devojcinjata samo so pocnale da slusaat " kao metal" i se im e ubavo. Si vnesuvam drugarka [ istata sea so e so seceni veni so mi glumi emo kid,so koja ne praam muabet denes] Si ja vnesuvam drugarkava u soba [tipkata samo so pocnala da slusa metal] i mi glea posteri od SLipknot na dzid i se dere: LELE VIDI KAKVI SEE! SRCKII! VIDI GO KOLKU E UBAV! [ so prstot nakaj Joey Joridison,koj iskreno ima naj zakon maska..ali MASKA e jbg!]
KOOLLKU UTNALA PATOT DEVOJKATA! Da sakaa da bidat ubavi nemashe da gi nosat naj odvratnite maski na svet! No comment.
Glea drugarka spot od merlin menson na TV [isto tipka so probuva da slusa metal za da se prai faca u maalo] i vika : Lele kolku e zakon ej! vidi go! lepotan! [ozbilno misli,iako site znaeme deka e najodvraten tip na svet,iako del od muzikata negova me bendisuva,nikad nema da sum na negova strana :P]
Vika deka e ubav i deka i se sviga.Zaso go glea kolku e odvraten,Ali misli deka toa e metalot,Odvratnoto.Neznam stvarno.Zabeguvaat decava u posledno vreme.

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Сонце дури постојат GroooPies ќе постојат и шмекери меѓу членовите од бендовите :)
Рокерите, Металците ги ставив јас во исти кош за стереотипи. Значи уште еднаш, читај повнимателно :) Како музички правци се многу различни, но општата слика и за едните и за другите е олмост иста :)
И не се замарај со таквите ко другаркати бивша. Тоа е толку проклето човечки...сите сме трагачи по сопствениот идентитет. На некои им треба повеќе време. Почитувај го тоа. :)

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
И не се замарај со таквите ко другаркати бивша. Тоа е толку проклето човечки...сите сме трагачи по сопствениот идентитет. На некои им треба повеќе време. Почитувај го тоа. :)
Читајте, и имајте трпение.
Никој не почнал онаму каде што се наоѓа сега, особено па при трагањето низ средини замрсени ко металските води.
Тhe alltime madafakin' point.
Halleluah, sista'.
:smir:

Член од
3 јануари 2008
Мислења
222
Поени од реакции
3
NA NERVI MI SE EPTEN KO KE GI VIDAM U PARK SI VIKAM LELE KOGA KE SE TRGNAT OVIE OD TUKA I KE ZEMAT NESO POPAMETNO DA PRAAT SITE TIE METALCI,ROKERI SVE TOA NE MOZAM DA PODNESAM EDNOSTAVNO NA NISTO NE MI LICAT KO KE GI VIDAM CELI U CRNO OBLECENI SO NESREDENI KOSI AUUUUUUUUU KATASTROFA

Лиилеееее... мислам хелооууууу какви се гнасни тие металции!!!:pipi:

Иди убиј се бе.. со такви шмизли ко тебе ни пропаѓа светот. Живеете у некои е*ани заблуди дека се е розево и не користите ни 0,1% од мозокот.. ако и воопшто го имате.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Сонце дури постојат GroooPies ќе постојат и шмекери меѓу членовите од бендовите :)
Рокерите, Металците ги ставив јас во исти кош за стереотипи. Значи уште еднаш, читај повнимателно :) Како музички правци се многу различни, но општата слика и за едните и за другите е олмост иста :)
Naj iskreno.Po greshka pocnav da citam.I naj iskreno VRSKA nemav deka ti go imash napisano toa! Stavrno! samo procitav i mi tekna onaka.No hard feelings :)
I znam..ali..iam drugarki bez identitet..veruj! vrska nemaat so sakaat.Dur ne im kaze deckoto.Ili ne se sovetuvaat so drustvoto Niso ne praat.No comment.Nemaat svoe mislenje.
I znam deka sekad ke ima shmekeri.Ali starno na zivci mi idat.Ako saka da bide shemic neka glumi u filmovi ili p$%@ici a ne da se prai rokerce <3

Член од
9 март 2008
Мислења
184
Поени од реакции
4
А бе да стереотипите потекнуваат од металците, но тоа е само отвореност.
На кремците не им е во интерес да кењаат за други луѓе затоа што дел од нивниот имиџ е да бидат демек фини кон сите.
Така да самото такво вештачко однесување е хипокризија само по себе.

Јас се откажав колку толку со замарање за вакви работи.
Слушам што слушам-се облекувам како што сакам, на кој не му се допаѓа тоа е негов проблем.
Во принцип се дружам со луѓе што немаат ментални блокади за никакви работи.
Мене ме интересира дали ќе се насмееме и дали ќе си поминеме убаво-а тоа што си слуша е негова работа.
Ни на металки не се палам више(освен ако не е многу јака :pos:).

Се разбира ако пак оформам група тогаш ќе барам музичари што сакаат горе-долу иста музика како мене, до тогаш...чилин килин.
Се согласувам со тебе .Еве јас да кажам можеби нема да се совпадне ова што ќе го напишам со темава но имам приметено една работа. Со оглед на тоа што еве се облекувам како што сакам често поради тоа ме нарекуваат фејкер дека не слушам рок и метал итн. итн.Да не дојде до забуна не се облекувам во штикли и што ти знам остали работи:pos2: ама сепак обично кога ќе се запознаам и кога ќе ме прашаат што музика слушам ме гледаат ептен бледо.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Доста со оф-топици.

Кој има да се искаже на темата (стереотипи за металците) нека се искаже. Кој нема - нека не пишува. За пиво и вино, договарајте се по приватни пораки. Назад на темата, да не ве опоменувам повторно.

Член од
21 февруари 2008
Мислења
225
Поени од реакции
8
тазе сум у металов (активно почнав да слишак негде пред нова година) и така си идам ја после зимски распуст у школо со тексасот на татко ми 20 години стара роба али го обожавам :D и таков праам муабет и збориме дека слушам метал и следна ствар после првиот класен час класната ми вика остани нешо да збориме и ја ај ок.
пазете го муабетов.
Класната: Од кога почна да се дрогираш??
Ја: ШТОООООООО???
Класната: па ја мислам дека е мн јасно прашањето.
Ја: јасно е професорке али од кај ви заклучок дека се дрогирам ??
Класната: па горјане другариве твои ми кажаа дека си почнал метал да слушаш а + те гледам и со тексас јакнава така да мора да се дрогираш пошо сите шо се облакаат и скушаат ко твојава музика се дрогитраат.
ЈА: АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХА ајд пријатно професорке мило ми беше шо зборевме.
па сеа заклучете шо сакате од муабетов

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Слушам деткор бејбе, готик, металкор, дет и многу њу ејџ ствари. И да ич не се облакам у метал стајл :) Да би ме видел би помислил дека сум хипик :)
Јас можам да потврдам! :pipi:

Иначе, и јас се дрогирав дур имав долга коса. Сеа од ко ја скратив, изглеа прекинав.

Kajgana Shop

На врв Bottom