Металци и стереотипи и предрасуди за металците

Член од
3 јануари 2008
Мислења
222
Поени од реакции
3
Hmmmm,gledas pak predrasudi sporet izgledot,se nosat EMO i se folorani:))
Da se vmetnam vo razgovorov...I jas slusam metal,trash,grunch i slicno no toa voopsto ne vlijae na mojot izgled,izleguvam i se druzam so metalci luge
Najmnogu me provocira koga nekoj za lugevo,so kosi,ke reci onie nemijanine ili sl.Od kade pa sega toa?!?Ili domasnive"da neodis vo parkot kade se droguraat" cisti gluposti
Sum se druzela vo razlicni drustva i poveke droga i pijanje ima po kaficive kremski otkolku niz park na pr.
Zaklucok:izgledot ne ni kazuva za karakterot na licnosta...ne sakam da zbor za metalcite kako grupa sepak sekoja od niv e svoja individua

Не ги судам според изглед туку ме нервира тоа што до вчера откачувале на Џогани, Дара, Матич, Цеца и компанија (облечени у топ марки).. а денес станале насабајле и си викаат "ај емо ќе станам". А притоа само како поим го знае тој збор и само се облекува така, а не го доживува. ЕМО и Метал се начин на живот, а не најобичен стил на облекување.

Затоа мислам дека се фолиранти. ;)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Emo ne e nacin na zivot. Emo e umstvena sostojba. Blagoprijatna retardacija. Od koa postoi "emo" stilot? 1 godina? Od tokio hotel? ffs.Gluposti.
I ne se slagam so Cherry. Izgledot na covekot kazuva mnogu.Samo lugeto neznaat da go procitaat. Koa ke si vidam tipka oblecena u rock,metal,gothic stilce bash me bendisuva,mi ostava vpecatok ko da ne i e gajle so misli sprotivniot pol za nejzin izgled,i da ima bomba telo pak si e u dolgo i pokriena e cela, saka da go potencira mislenjeto,karakterot,vnatresha ubavina.Da ne beshe taka.I ona ke si se obleceshe u minic i gol stomak. wai not? o.0
I znam..I mene me provocira koa nekoj ke kaze za tipci so dolga kosa VIDI GI ONIE NEIZBANJATINE!.
Wtf? Bash "EMO!WTF" decava se so mrsni shishki spusteni na strana i cela faca im e u bubuljici samo radi toa.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Emo ne e nacin na zivot. Emo e umstvena sostojba. Blagoprijatna retardacija. Od koa postoi "emo" stilot? 1 godina? Od tokio hotel? ffs.Gluposti.
I ne se slagam so Cherry. Izgledot na covekot kazuva mnogu.Samo lugeto neznaat da go procitaat. Koa ke si vidam tipka oblecena u rock,metal,gothic stilce bash me bendisuva,mi ostava vpecatok ko da ne i e gajle so misli sprotivniot pol za nejzin izgled,i da ima bomba telo pak si e u dolgo i pokriena e cela, saka da go potencira mislenjeto,karakterot,vnatresha ubavina.Da ne beshe taka.I ona ke si se obleceshe u minic i gol stomak. wai not? o.0
I znam..I mene me provocira koa nekoj ke kaze za tipci so dolga kosa VIDI GI ONIE NEIZBANJATINE!.
Wtf? Bash "EMO!WTF" decava se so mrsni shishki spusteni na strana i cela faca im e u bubuljici samo radi toa.
Малку си грешка само, емо стилот од поодамна е искочен, незнам каде ама знам негде највеќе емовци има во Скандинавија (вријат), исто така емо стилот на почетокот не бил ваков како сега...емо бендовите биле составени од момчиња со пуцвал коси кои се бакнувале на сцена сред изведба (си ги покажувале емоциите).

Иначе да видам девојка вака облечена како емо воопшто не ми е привлечна, колку и да е добра, а готик стилот најмногу и мене ме импресионира.

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
ГЛУП е македонскиот народ, кај мене во школо пуштам транс и ми викаат ова метал е??

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Еве нешто од мое искуство:
До 6то одделение слушав рап!
После поцнав да слушам некои DJ заебани!
И на крај, кога све тоа почна да ми смрди, почнав да ги слушам Грин Деј!
После пошнав да слушам Iron Maiden.... и така сега сум 3та година, непрестајно слушам метал затоа што тоа ме инспирира! Денеска сум и член од бенд со кого активно работаме на илјадници проекти!
Стилот не ми е металски, затоа што не ми треба другите да ме знаат дека сум металец!
ЈАС СУМ МЕТАЛЕЦ ВО ДУША и тоа ми е доволно!
Толку од мене.
не е пожелно да ме критикувате, ја само си го кажав моето!

Член од
13 јуни 2008
Мислења
41
Поени од реакции
5
За нас металците викате дека сме немиени, со мрсни долги коси, се дрогираме и разни срања... а кажете ми колку редовно држите ВИЕ хигиена? кога ке ја слушнам другарка ми ке ми каже "јас во неделата се бањам еднаш до двапати" ако е тоа одржување РЕДНОВНО ХИГИЕНА... тогаш незнам што е ЗАСУШЕНА ПОТ НА АЛИШТАТА!!! летно време да се бањам еднаш до двапати?! WTF барем ние металците секој ден ги миеме косите(зимо/лето) си кажувам од лично а и од моите другари/ки искуство... така да пред да кажете нешто ПРЕДХОДНО ИНФОРМИРАЈТЕ СЕ повеке за металците... сепак и ние сме луѓе НАЈНОРМАЛНИ како и сите останати.. само што не двои стилот на облекување и стилот на музика ништо повеке... не гледам јас никаква разлика помеѓу "нормалните луѓе" и нас металците... само ај... а и кога ке ги слушнам постарите... "немој синко/ќерко да ми идеш по пракови таму има многу лош народ, може некој да ти стави нешто во пијалокот или да те излаже наместо цигар да ти даде џоинт... и немој ако те нудат бомбонче/мастика да зимаш може некој да ти даде ТРАМАДОЛЧЕ или ДИЈАЗЕПАМ" WTF бе луѓе освестете се дека и НИЕ СМЕ ЛУЃЕ КАКО И СИТЕ ВАС!!!
толку од мене... а вие што сакате мислете

Член од
24 декември 2007
Мислења
178
Поени од реакции
5
NA NERVI MI SE EPTEN KO KE GI VIDAM U PARK SI VIKAM LELE KOGA KE SE TRGNAT OVIE OD TUKA I KE ZEMAT NESO POPAMETNO DA PRAAT SITE TIE METALCI,ROKERI SVE TOA NE MOZAM DA PODNESAM EDNOSTAVNO NA NISTO NE MI LICAT KO KE GI VIDAM CELI U CRNO OBLECENI SO NESREDENI KOSI AUUUUUUUUU KATASTROFA

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
Еmo aint a way of life. Emo is a state of mind.

браво на авторот за ова!! :pos::pos:

да, готик прија на око, totally loveable and mysterious.
амa немој да кажете дека се палите на вистински брутал-метал цури(ретки, али ај)? ;)

U

UnholY

Гостин
Еве нешто од мое искуство:
До 6то одделение слушав рап!
После поцнав да слушам некои DJ заебани!
И на крај, кога све тоа почна да ми смрди, почнав да ги слушам Грин Деј!
После пошнав да слушам Iron Maiden.... и така сега сум 3та година, непрестајно слушам метал затоа што тоа ме инспирира! Денеска сум и член од бенд со кого активно работаме на илјадници проекти!
Стилот не ми е металски, затоа што не ми треба другите да ме знаат дека сум металец!
ЈАС СУМ МЕТАЛЕЦ ВО ДУША и тоа ми е доволно!
Толку од мене.
не е пожелно да ме критикувате, ја само си го кажав моето!
Тоа е уствари она шо јас највеќе го почитувам. Повеќе почитувам некој шо не практикува метал имиџ и дома има само едно цд или касета, ама тоа шо го има да го слуша стварно, да го живее тоа шо го слуша, отколку некој со долга коса, со блуза Dark Funeral, превртени крстови, и сл. работи, кој само гледа да присобере шо повеќе музика и да ги слуша најпознатите метал хитови. Тие спаѓаат во класата колекционери. Шо ако земам 150 албума наеднаш? Кога ќе ги преслушам јас тие работи? И постојано, така само симнување на албуми од интернет по 50 на ден и да стојат во папката, па кога ќе дојде некој да му кажуваат дека се преслушале. Такви ги има во енормен број, поголемиот дел се такви.
Потоа, не знам и зошто зборуваат против метал сцената во Македонија...Не доаѓале бендови...Па нормално дека нема да доаѓаат кога на еден концерт има по 100 души. Само организаторите знаат во која загуба се, а се со цел да ги исполнат желбите на ,,металците''. Ако треба нема да потрошам ни денар две недели, ама ќе соберам пари за да го изгледам некој бенд шо ми се допаѓа. Лани не отидов на екскурзија поради концертот на Vital Remains, и не се каам ни малку поради тоа. Бројката на концертите на познатите светски метал гиганти шо свиреа тука, изнесуваше по 150 души максимум од една свирка. Suffocation, Vader, Vital Remains, Ancient Rites, Marduk итн. да не набројувам, изминуваа огромен пат за пред нив да видат само 100 души. А, потоа им се поклонуваа на тие 100 души со зборовите: Вие сте најдобрата метал публика. Организаторите се трудат да метал сцената да тргне нагоре после долгата стагнација, ова убаво го знаат оние кои ги познаваат овие работи. Се трудат со се. Вадат пари од нивниот џеб, за ,,металците'' да ги изгледаат своите омилени бендови како свират пред нив. Издаваат метал списанија. На тие само би им препорачал да земат да ги насочат работите во вистински правец, и да почнат вистинки да слушаат метал. Пошто со тоа шо си мислат дека се металци не прават ништо повеќе освен шо се најстрого критикувани од оние вистинските, претежно од постарите генерации. Да не продолжувам, муабетот е јасен.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
NA NERVI MI SE EPTEN KO KE GI VIDAM U PARK SI VIKAM LELE KOGA KE SE TRGNAT OVIE OD TUKA I KE ZEMAT NESO POPAMETNO DA PRAAT SITE TIE METALCI,ROKERI SVE TOA NE MOZAM DA PODNESAM EDNOSTAVNO NA NISTO NE MI LICAT KO KE GI VIDAM CELI U CRNO OBLECENI SO NESREDENI KOSI AUUUUUUUUU KATASTROFA
Дознај какви луѓе се, направи муабет со некој од нив и дури тогаш имаш право да ги критикуваш макар и во негативна смисла. Доста ми е од вакви недозреани коментари.:uvo:
Сигурно и тебе некој неможе да те гледа, си помислила на тоа?

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
За нас металците викате дека сме немиени, со мрсни долги коси, се дрогираме и разни срања... а кажете ми колку редовно држите ВИЕ хигиена? кога ке ја слушнам другарка ми ке ми каже "јас во неделата се бањам еднаш до двапати" ако е тоа одржување РЕДНОВНО ХИГИЕНА... тогаш незнам што е ЗАСУШЕНА ПОТ НА АЛИШТАТА!!! летно време да се бањам еднаш до двапати?! WTF барем ние металците секој ден ги миеме косите(зимо/лето) си кажувам од лично а и од моите другари/ки искуство... така да пред да кажете нешто ПРЕДХОДНО ИНФОРМИРАЈТЕ СЕ повеке за металците... сепак и ние сме луѓе НАЈНОРМАЛНИ како и сите останати.. само што не двои стилот на облекување и стилот на музика ништо повеке... не гледам јас никаква разлика помеѓу "нормалните луѓе" и нас металците... само ај... а и кога ке ги слушнам постарите... "немој синко/ќерко да ми идеш по пракови таму има многу лош народ, може некој да ти стави нешто во пијалокот или да те излаже наместо цигар да ти даде џоинт... и немој ако те нудат бомбонче/мастика да зимаш може некој да ти даде ТРАМАДОЛЧЕ или ДИЈАЗЕПАМ" WTF бе луѓе освестете се дека и НИЕ СМЕ ЛУЃЕ КАКО И СИТЕ ВАС!!!
толку од мене... а вие што сакате мислете
Кутрата металка. Со тоа што ги делиш луѓето на Вас и Нас веднаш си во ќор-сокак. Ќе ти помине филмов за неколку месеци, не се залагај толку за 'металците'.
Стереотипите почнуваат од проклетите металци бре. Тие ја почнуваат сегрегацијата. Тие се тие што не можат да поднесат нискоинтелигентна музика, луѓе со IQ под 110 и слични банални работи. (еднаш слушнав муабет дека металците биле интелигентната елита на општествата љољ)
Отсекогаш сум се движела со дијаметрално спротивни друштва и крем-луѓето немале ништо против Црните. Да бидеме реални, ретко кој од нељубителите на метал музика има хард филингс спрема Металците. Обично обратно е.

U

UnholY

Гостин
Кутрата металка. Со тоа што ги делиш луѓето на Вас и Нас веднаш си во ќор-сокак. Ќе ти помине филмов за неколку месеци, не се залагај толку за 'металците'.
Стереотипите почнуваат од проклетите металци бре. Тие ја почнуваат сегрегацијата. Тие се тие што не можат да поднесат нискоинтелигентна музика, луѓе со IQ под 110 и слични банални работи. (еднаш слушнав муабет дека металците биле интелигентната елита на општествата љољ)
Отсекогаш сум се движела со дијаметрално спротивни друштва и крем-луѓето немале ништо против Црните. Да бидеме реални, ретко кој од нељубителите на метал музика има хард филингс спрема Металците. Обично обратно е.
Те молам немој да тропаш глупости.
Од каде ти е таа информација дека стереотипите произлегуваат од металците. Постојат стереотипи ЗА металците, а не стереотипи од нив кон другите.Лично јас не сакам стереотипи. Ги мразам.
Возвраќам кога ќе се најде некој ,,интелектуалец'' шо критикува, а нема вистинско познавање од работите.

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Те молам немој да тропаш глупости.
Од каде ти е таа информација дека стереотипите произлегуваат од металците. Постојат стереотипи ЗА металците, а не стереотипи од нив кон другите.Лично јас не сакам стереотипи. Ги мразам.
Возвраќам кога ќе се најде некој ,,интелектуалец'' шо критикува, а нема вистинско познавање од работите.
Не е информација де, факт е.
Плус себеси се сметаш за шаблон металец кој размислува исто ко другите? Се надевам не. Не можеш да се земаш ко репер на нечии размислувања. Ти мразиш стереотипи, има многу металци кои ги обожаваат истите.
Твојата молба нема да ја почитувам и ќе продолжам да тропам глупости. Не постоеле стереотипи од металците спрема другите? Е ова е чистокрвна глупост. Згазни ја малку металската гордост и само помисли колку пати некои од почитуваните алуминиуми се избацуваат со изјави: Љееј види ги сељаци све по дискава, Како можат да слушаат турбофолк - тоа е само за простаци, креле - облекол розева мајца, сељак - наврел кондури.... Ова е дефиниција за стереотип.
Не се пали толку мајкему. И јас сум фанатик на музиката што ја љубиш. Бев металка два - три месеца, се трескарав во црнотии, само за музика правев муабет, мразев новопечени металци и пуф - ми се скрши филмот кога ја почувствував на своја кожа хипокризијата која владее во "метал светот". Плејлистата не ми е сменета ни малку оттогаш, само трезвеноста и објективноста.
За да не писниш дека тропарам глупости, да ти ја објаснам хипокризијата која ја споменав погоре: Самиот рече дека на концерти нема луѓе. Така? ете ти полномасна хипокризија, сите се фураат: Леелее јес, бендоф, мора да се оди на свирката/Обавезно ќе го купам новиот албум на ______(мак бенд) и на крај...само организаторите, промотерите, членовите на бендовите,нивните испразнети џебови и искршени амбиции знаат.
Уште мислиш дека не сум во право? Твоја работа.

U

UnholY

Гостин
Не е информација де, факт е.
Плус себеси се сметаш за шаблон металец кој размислува исто ко другите? Се надевам не. Не можеш да се земаш ко репер на нечии размислувања. Ти мразиш стереотипи, има многу металци кои ги обожаваат истите.
Твојата молба нема да ја почитувам и ќе продолжам да тропам глупости. Не постоеле стереотипи од металците спрема другите? Е ова е чистокрвна глупост. Згазни ја малку металската гордост и само помисли колку пати некои од почитуваните алуминиуми се избацуваат со изјави: Љееј види ги сељаци све по дискава, Како можат да слушаат турбофолк - тоа е само за простаци, креле - облекол розева мајца, сељак - наврел кондури.... Ова е дефиниција за стереотип.
Не се пали толку мајкему. И јас сум фанатик на музиката што ја љубиш. Бев металка два - три месеца, се трескарав во црнотии, само за музика правев муабет, мразев новопечени металци и пуф - ми се скрши филмот кога ја почувствував на своја кожа хипокризијата која владее во "метал светот". Плејлистата не ми е сменета ни малку оттогаш, само трезвеноста и објективноста.
За да не писниш дека тропарам глупости, да ти ја објаснам хипокризијата која ја споменав погоре: Самиот рече дека на концерти нема луѓе. Така? ете ти полномасна хипокризија, сите се фураат: Леелее јес, бендоф, мора да се оди на свирката/Обавезно ќе го купам новиот албум на ______(мак бенд) и на крај...само организаторите, промотерите, членовите на бендовите,нивните испразнети џебови и искршени амбиции знаат.
Уште мислиш дека не сум во право? Твоја работа.
Сепак мислам дека добро ќе ти дојде психијатриска помош тебе....
Стереотипите не произлегуваат од вистинските металци, туку од ,,металците''. Оние кои себеси се нарекуваат металци само затоа што носат црна блуза и дома имаат 2 песни од Bulet For My Valentine.
Оние вистински не обрнуваат внимание на критиките и си живеат свој начин на живот. Не сакаат да бидат критикувани, ни па сакаат да критикуваат. Ама покрај ваква проста маса како шо постои денес не може да не бидат.
Она шо го кажа ти ако е факт, јас сум папата Бенедикт 16ти. Вистински факт е дека токму оние за кои викаше дека биле критикувани од металците ги започнуваат стереотипите против нив. Металците се сметани за црна дамка, ѓубре на општеството од сите, освен од оние останатите кои не се сметаат себеси за мејнстримот во општеството.
Немој само да ги негираш секојдневите видови на коментари од типот: Металцине, секташи не можам да ги поднесам, нека исечат тоа косите коо жени се, сатанисти забегани, неписмени, неинтелигентни итн. да не продолжувам...
Ова произлегува од металците нели?
Не, туку од онаа проста маса, шо се смета за нешто повеќе и шо работите ги сфаќа догматски, онака како шо им е нанесено од други. Како да имаат црн амут пред очите.
И кога веќе ги спомна концертите....тоа го наведов, како одговор на коментарите од страна на ,,металците'', кои се сметаат себеси за такви шо имаат право да критикуваат, па наоѓаат да даваат коментари за оние шо се грижат металот да оди во нагорна линија и да плукаат по нив, тврдејќи дека не носат бендови и сл работи. Епа драги мои ,,металчиња'' организаторите веќе издаваат две метал списанија, носат квалитетни бендови од светски ранг секој месец, а свирки од македонски метал бендови има секоја недела. Малку прават? Шо ги ги празнат џебовите и шо одат во ненормална загуба поради вас? Добро, ако е така во ред.
Не можат да зачуваат 100 денари за да си купат ,,Вампир'', и скапо им е да платат 600 денари за светски познат бенд, а навестено им е еден месец пред концертот.
А, имаат пари да гнетат по 5 хамбургера на ден и да си купуваат ,,Marlboro'', а навечер да се опијат со ,,Jack Daniels''.
Уште ли треба да пишувам веќе за оваа банална тема. Искрено веќе не сакам да коментирам бесполезно.
Повеќе сакам да имам лична дискусија со некого отколку вака. За оваа тема, ќе кажам уште еднаш не сакам да дискутирам со 100 души.

Член од
24 декември 2007
Мислења
178
Поени од реакции
5
Дознај какви луѓе се, направи муабет со некој од нив и дури тогаш имаш право да ги критикуваш макар и во негативна смисла. Доста ми е од вакви недозреани коментари.:uvo:
Сигурно и тебе некој неможе да те гледа, си помислила на тоа?
imam praveno muabet so niv i da zatoa i gi kritikuvam

Kajgana Shop

На врв Bottom