Металци и стереотипи и предрасуди за металците

Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
Не сакам никого да навредам но според мене т.з. металци се луѓе кои целта им е со тавкиот начин на однесување и облекување да привлечат внимание врз себе.

Според мојот впечаток тоа се луѓе кои можеби мислат дека не се доволно впечатливи, патат од ниска самодоверба, не се доволни ценети во друштвото и решааваат да станат металци и со тоа мислат и се тешат дека ќе сменат нешто во животот т.е. ќе го сменат начинот на кој до тогаш луѓето гледаале во нив.
Mорам да контрирам, бидејќи сметам дека тоа шо го напиша е тешка глупост...прво металците, барем колку шо ја се разбирам ( а не сум металка) воопште не сакаат да привлечат внимание, тие си имаат едно посебно движење и воопште не се експонираат на начинот на кој кажа ти, туку напротив, за разлика од новокомпонованите до вчера шмизли кои тоа го прават само со цел да привлечат внимание и да бидат видени додека не помине тој тренд. И која ти е таа глупост дека немаат самодоверба и не се ценети у друштво?! те молам, тресеш шипки, иам чуено дека се поемотивни али дефинитивно и поинтелегентни од останаттите, и веруј ми оние пичиња со миничи имаат мнооогу помалце самодоверба и се понеценети у друштво од било кој металец/металка, слушни некоја метал песна од подобрите и обиди се да го разбереш тесктот па после пиши trojanac

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
се поемотивни али дефинитивно и поинтелегентни од останаттите,
Од кај заклучи дека се поинтелегенти од тоа што секогаш се прават паметни и од тоа што сакаат да се разликуваат од другите, што всушност им е поентата на нивното трансформирање на металец

Баш ме интересира од кај ти е овој заклучок?

Па добро бе ти мислиш дека така човек се менува преку ноќ и остај што почнуваат да слушаат таква музика туку се и поинтелегентни, ако е така дај сите да станеме металци.:)

R

Razorblade Kiss

Гостин
Имам совршен наслов за темава...Емофолкери.
Јас не би ги нарекла ни металци со наводници,нити без.Тоа ти е група на луѓе која очајно сака да се вклопи во Рубиковата коцка на губитниците.Мислам дајте луѓе,кога т.н.рок селебритис си ја покажуваат својата розова страна,зошто да не и ние смртните?
Не судам по облеката,сум судела но сум правела огромни грешки,затоа што баш оние металци што ги нарекувате ,мислам на тие со диплома де,излегува дека не знаат да си ја објаснат идеологијата на металчењето,а ги имаат сите `облека`предиспозиции за да бидат металци.(има секогаш некаде со ситни букви напишано исклучоци)
Мода па ти.Сега е мода да се биде емо Аврил Лавињ чик,утре можеби ќе се слуша и ќе се има стил на Елвис...којзнае ,луди времиња идат:smoke:

Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
Од кај заклучи дека се поинтелегенти од тоа што секогаш се прават паметни и од тоа што сакаат да се разликуваат од другите, што всушност им е поентата на нивното трансформирање на металец

Баш ме интересира од кај ти е овој заклучок?

Па добро бе ти мислиш дека така човек се менува преку ноќ и остај што почнуваат да слушаат таква музика туку се и поинтелегентни, ако е така дај сите да станеме металци.:)
види вака,ти ги генералиираше сите металци дека се несигурни и незнам одфрлени бла,бла, јас за нив ти кажав дека се најчесто поинтелегентни и почувствителни од останатите...мислам мора да признаеме,има многу повеќе дух и мисла во Натинг елс метрс, од тоа шо има во- Чаше ломем,руке ми крваре, или пак во- Тупц,тупц,тррррррр,тупци:smir:
за новокомпонованите да,у право си,најчесто се работи за помодарски трансформирани луѓе кои не уживаат во таа музика али пак не ни можат да ја слушаат, одлучи се кој ти е ставот?
металот како движење sucks, и металците се ископлексирани, одбацени од општеството луѓе или пак циљаш на екс Цеца луѓето кои сеа се пребацуваат во Металот бидејќи е Ин? биди појасен па може ќе те разберам:helou:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Се е шоу бизниз, а вие занесувајте се.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Се е шоу бизниз, а вие занесувајте се.
Младиќу шоѕ бизнис е фактот штоти мислишдека сето тоа е шоубизнис.

Затоа не се ЗАНЕСВАЈ:pos2:

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Па нормално дека сите ке станат металци бе...тоа е фората денеска.Да бидеш различен од другите.Сепак,од друга страна е позитивно,пошто подобро е сите да бидат различни,отколку да бидат клонови на еден пример,земен за најдобар.Сите го следат само него.
Проблемот е во тоа што не се знае колку тие нови металци ке останат такви.Мислам,најчест е случајот кога им се здосадува од животот у парк(не ги обвинувам за тоа,ама кога веке сте се фатиле на орото,играјте го до крај),одново си се вракаат на своите стари територии..кафичи и слично...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
burn84 ти благодарам што ме нарече МЛАДИЌУ за информација ги имам твоите години помножено со точно два, го следам хеви-металот уште ти пред да се родиш. Затоа немој да ми држиш лекции за тоа, и јас бев на години кога мислев дека музиката е се на овој свет. Само да знаеш колку ноќи сме преспале по возови низ Европа одејки по концерти кои сега ви ги пушта скајнет.

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Abe u princip ogranicuvanjeto i ne e nekoja pozitivna stvar. Ja trgnuvajki od mene ne se ogranicuvam striktno na nekoj stil muzika i da kazam deka samo toa slusam, tuku slusam se sto mi se dopaga i se sto mi lezi na uvo. Toa ne me prai nedefiniran ili izguben, pa da se pronaogam ja samiot sebe (kao so e kazano u nekoi postovi pogore), idam na svirki, najveke slusam rok, ama neznaci i deka ne si potpevnuvam u kafana ili deka nema da otidam u cetvrtok u koloseum ili u nedela u hard rok, sve e toa relativno i zavisi od raspolozenje, drustvo, finansii i tako dalje.... nego zabegav malce, poentata mi bese deka ako nekoj se definira samiot sebe kao metalec netreba da znaci deka ne smee da znae nekoj popularen turbofolk refren ili nekoja r&b sranjepojka. A oblekata ne go pravi covekot, toa e fakt, ako nekoj si se sviga samiot sebe oblecen kako metalec neka si se nosi, toa si e ndividualno. Neka dise mladinata malce, ke se vratat i tie na praviot kolosek koa ke im doe vreme(pamet).
Mala retrospektiva: pred 4-5 godini andergraund sema bese da si panker ili skiner, takvo nesto, posle toa pred 2-3 godini site stanaa skejteri i bajkeri, pa lugeto i transeri i tehnajii ispostanaa posle prvata tableta........ sea filmot e da si emo ili metlalac, posle toa pa nesto novo ke iskoci i na toa ke se svrtat i taka do zadutre ja da pisuvam pak nema da se dopisam :):):) lelele sum preteral malce:)

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Epa moram da priznam deka edno vreme i jas bev vo toj metalski film neznam zaso ali sega sum ok mi pomina sea:)

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
стварно ме нервираат таквите луге сакаат да бидат нешто шо не се металци а само за металика знаат ич не ги ценам таквите луге, ако ги прашаш да набројат 5 метал групи не знаат а се облекуваат ко металци пуштаат долги коси се губат по улици демек на гитара свират а во мобилниот и во компјутерот му се наоѓаат 3 песни од металика и 50сетина рап и турбофолк песни(личен пример имам на училиште во телефонот има 2 песни од металика а се друго е едо мајка онај 50 како беше аврил рајана шакира и др. оди во црно(до душа и јас одам ама јас од ко сум роден рок и метал слушам) а ги ценам оние луге кој што слушаат метал рап и др (не двете заедно) коога ке пушти човек песна од друг стил ја слушаат песната до крај а не јас не слушам ова, шо е ова глупости,шо се овие психопати(често мене ме нарекуваат психо ваквите примери но не се замарам тоа се умрени луге за мене и крај)има и други примери од новите ''металци'' ко ке пуштат рап викаат шо се ова наркомани немој ова да го слушаш слушај хим(хим воопшто не ги ценам оти ги слушаат секави клошари кои до вчера слушаа цеца и кршеа чаши) а исто така не ги ценам оние шо слушаат само поп музика оти то е стварно кич

А металци зборвам на вистински металци како јас, Гижо и неколку другари и другарки од школо ке продолжат да слушаат метал одкако ке му помине овај филм на клошарчинава стварно ги ценам

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
burn84 ти благодарам што ме нарече МЛАДИЌУ за информација ги имам твоите години помножено со точно два, го следам хеви-металот уште ти пред да се родиш. Затоа немој да ми држиш лекции за тоа, и јас бев на години кога мислев дека музиката е се на овој свет. Само да знаеш колку ноќи сме преспале по возови низ Европа одејки по концерти кои сега ви ги пушта скајнет.
Младиќу ти може и да имаш 5 пати мојте години и цел живот по возови да си спиел, тоа во никој случај не те прави компетентен и попаметен од сите овде што дискутираат

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Младиќу ти може и да имаш 5 пати мојте години и цел живот по возови да си спиел, тоа во никој случај не те прави компетентен и попаметен од сите овде што дискутираат

Остави го. Тој е од старата гарда, како што се нарекуваат.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Остави го. Тој е од старата гарда, како што се нарекуваат.
На форумов едино лувид може да се нарече стара гарда, зашо он барем аргументирано си ги изнесува ставовите. Се другово е гола вода.

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
На форумов едино лувид може да се нарече стара гарда, зашо он барем аргументирано си ги изнесува ставовите. Се другово е гола вода.
А и тој луДвид што е еден, абе за двајца вреди. Тие таквите нека го стават прстот на умот и после нека предаваат тука.

Kajgana Shop

На врв Bottom