Металци и стереотипи и предрасуди за металците

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
А што ќе правиш со прстот, ќе го јадеш?
Ќе го користам во крвнички ритуали гризејќи го и плукајќи крв на земја додека не нацртам пентаграм со дијаметар од 1м , а ако не успее со еден прст ќе морам и другиот да го исечам !

D

Daftie

Гостин
Инспирирана од иронијата на прошливе страни, ми пука нешто во глава. Незнам колку е работава за тука, ама себенарекување металец? Мене некако не ми ваља. Слушам метал, се облакам претежно во црно, носам прешивачи, беџови и такви срања, ама пак ми е бедно да кажам "Јас сум металка". Нели тоа требаше другите да го зборат?

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Инспирирана од иронијата на прошливе страни, ми пука нешто во глава. Незнам колку е работава за тука, ама себенарекување металец? Мене некако не ми ваља. Слушам метал, се облакам претежно во црно, носам прешивачи, беџови и такви срања, ама пак ми е бедно да кажам "Јас сум металка". Нели тоа требаше другите да го зборат?
Eпа од сега и самите така се викаме пошо крадеме олуци,се дроговаме,пијаме,превртуваме крави,сечиме прсти,се поклонуваме на сатаната,не се капиме,заби не миеме и така натаму.........а тоа го прават само металците и како што вика едно кремче педерастично рокачите

U

UnholY

Гостин
И јас ја мразам референцата(особено самодадената) металец/металка, сеедно.
Ако веќе некој си креирал сопствена концепција да ги дели луѓето во категории во зависност од музиката, барем нека тоа нека биде луѓе шо слушаат метал, а не металци.

"Металец '' е само термин употребуван да ги етикетира оние кои слушаат метал.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Мeталец ми звичи мн индустриски ама јбг малце се зезаме

U

UnholY

Гостин
Па ''металец'' е всушност работник во металната индустрија, ама ете се нашол некој да го искористи како термин/етикета во вокабуларот од причината која ја наведов во погорниот пост.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
Јас лично избегнувам да се нарекувам "Металец", преферирам "Пауераш" (ова повише на заебанција, инспириран од самодекларираните "Трешери") или "Бард". Многу се ретки луѓето што го разбираат значењето на последново.

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Јас лично избегнувам да се нарекувам "Металец", преферирам "Пауераш" (ова повише на заебанција, инспириран од самодекларираните "Трешери") или "Бард". Многу се ретки луѓето што го разбираат значењето на последново.
Мене не ми смета металец.
Трешер ме асоцира на комуналец или пак тоа рокерите ме асоцираат на камењари.

D

Daftie

Гостин
Просветли ме, и јас не го знам значењето.

Член од
13 мај 2008
Мислења
114
Поени од реакции
4
Кога веќе толку многу саката да пишувате, препорачајте нешто добро од метал, па и не мора да биде само од метал музиката, не овде само тресите зелени ( чест на исклучоците)....

Земете слушнете ги Rwake, нема да ви шкоди:d

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
Просветли ме, и јас не го знам значењето.
Бардовите биле средновековни поети и пеачи чии песни имале текстови во кои се раскажувале приказни за најразлични историски настани (вистински или измислени), јуначки подвизи и слично. Конкретно Bard е термин кој се употребувал за ваквите луѓе кај Келтите, додека кај Скандинавските народи се нарекувале Skald, а во некои други делови од Европа Minstrel.

Е, сега, покрај овие средновековни Бардови, постојат и модерни Бардови. По издавањето на албумот Somewhere Far Beyond, The Bard's Song станала неофицијална химна на Blind Guardian, а фановите почнале да ги нарекуваат членовите на бендот "The Bards". По некое време терминот "Bards" почнал да се употребува и за фановите на Blind Guardian.

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Абе остај не објаснувај тоа туку кажи колку имаш дрога кај тебе оти јас цела ја втерав
Има има набавив не се секирај...

Абе ние кењаме зашо сакаме да покажеме за какви не сметаат тие шо имаат стереотипи за нас...

И јас ја мразам референцата(особено самодадената) металец/металка, сеедно.
Ако веќе некој си креирал сопствена концепција да ги дели луѓето во категории во зависност од музиката, барем нека тоа нека биде луѓе шо слушаат метал, а не металци.

Нека не викаат они така исто ко ние шо ги викаме рапери, кремци.. сепак исти сме на еден начин.. а сите сме луѓе, шо има везе шо слушаме?

"Металец'' е само термин употребуван да ги етикетира оние кои слушаат метал.
Металец е термин на типац шо работи у некоја фабрика за метал!

И всушност Е индустриски.. има и школо за ЕЛЕКТРО Коце Металец! Или е зашо типот слушал метал или зашо работел у таа индустрија... незнам мамата негова..

Хехе не сме самодекларирани бе... така не декларираат останатите „металци“ оти трешерите се претежно ограничени само за треш... ја на пример слушам и треш и пауер и дет и шо сеа трешер сум или пауераш? (детер сеуште нема х) :pos2:) Туку тоа е при кавги искочено (на пример пред некоја година коа се заебававме со “блекерите“ ние нив нигери ги викавме они ѓубреџии).

Мене не ми смета металец.
Трешер ме асоцира на комуналец или пак тоа рокерите ме асоцираат на камењари.
Сите такви стилови имаат сличности со камењари, ѓубреџии и слично... има нешо тука... :toe:

Кога веќе толку многу саката да пишувате, препорачајте нешто добро од метал, па и не мора да биде само од метал музиката, не овде само тресите зелени ( чест на исклучоците)....

Земете слушнете ги Rwake, нема да ви шкоди:d
За таа цел има тема МЕТАЛ. Ова е за стереотипите....значи не ти е на место замеркава...

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Aбе баталете тоа металците не чинат и точка.Илјада пати кажав зошто.
едноставно нели тие се ненормални

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Па не разбираат овие бре ја сваќам... све за у бардовци се (болницата не селото, мада сеа мислам дека се вика Скопје...)

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Уште од сабаље малер ќе ми биде бе металец видоф(се опулив в огледало)

Kajgana Shop

На врв Bottom