Металци и стереотипи и предрасуди за металците

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Aбе јас слушам блек исто ама тоа шминкањето ми е некако апсурдна работа бе

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Kiss не се метал затоа не пишете оф топик... и нема тоа везе со стереотипите за металците исто така да пак, НЕ бегајте од топик...

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Kiss се жени, затоа се шминкаат.
Ако ти набиле комплекс пошо и без и со шминка се поубај од тебе, твој проблем. KISS да беа жени ќе имаа статус како Фифи или Боки13 кај нас, а не да бидат прогласени за богови на хард рокот и најпознат претставник на шок рокот. Опстанаа на сцена 35 години, и покрај многу несреќни околности (Ерик Кар кој почина како дел од бендот, и Марк Сент Џон кој го напушти бендот заради влошена здравствена состојба, и по долго и мачно боледување почина пред три години). Педерчиња во понашање и женчиња не опстојуваат на сцена толку долго, па ако вкусот ти е толку излитен, нека се жени, не планирам да ти наметнувам мислење и да ти елаборирам за големината и значењето на KISS во светската музика, освен ако дополнително не побараш.

koj gi proglasi za bogovi ziti se?
a okolu rokanjeto dejvid li rot e neprikosnoven
Истиот што го прогласи Присли за крал на рок ен ролот. Публиката, медиумите и музичките критичари.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
koj gi proglasi za bogovi ziti se?
a okolu rokanjeto dejvid li rot e neprikosnoven
Eпа морам да кажам дека едно 6-7 постови се оф топик ама и не можам да се воздржам да не кажам дека ти сигурно никој не прегласуваш за бог на рокот.
Кисс се богови на хард рокот и не за џабе таа изгледа за тебе непозната дружина наречена кисс арми е толку многубројна.
Не велам дека нема групи што се на исто рамниште со нив ама Кисс се за респект.
Тоа со шминкањето се согласувам со тончи и мислам дека заради некоја автентичност(според мене непотребно,за големината на бендот докажува музиката)бендовите коишто настапуваат можеби ете би рекол дека е до некаде ок,ама публиката да црта фаца или крстови однопаку на очи стварно е ептен претерано

Член од
27 јуни 2008
Мислења
12
Поени од реакции
1
Незнам што е форава.. Одам у парк сите што до вчера шетаа миничи и штикли..оп.. преку ноќ металки станале.
Во Јбт отидов да видам што нови фаци има.. Цела прва - сите нови фаци емо, даркери и металци.
Корчагин - исто
Што се дешава? Дали сите што до вчера беа *крем де ла крем еурокрем* станаа металци??? Металот нов тренд?
Или неможат да ја најдат границата помеѓу емо и метал? :tapp:
definitivno ni oni ne znaat so praat poso se praat neso emovci neso metalci a neka drmnat 2-3 4asi vince i pusti im malce turbo folk i odma ajmoo da plesemo ali ne se zamaram poso se glea koj stv si saka rok i metal a koj privremeno samo se prai deka e:tapp:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.497
Поени од реакции
8.021
По препорака на Гижо, муабетов ви го префрлив во темата Метал.

arhangel-f-

rock the world :)
Член од
2 декември 2008
Мислења
32
Поени од реакции
2
koga bev sedmo osmo odd.se oblekuvav taka zs slusam rock i metal od koga znam za mene.. togas me vikaa sektashka bez da znaat ustvari so znaci toa.. istite tie sega se metalci emovci rokeri e.t.c. e.t.c. ete toa me nervira i me vadi od takt...

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
koga bev sedmo osmo odd.se oblekuvav taka zs slusam rock i metal od koga znam za mene.. togas me vikaa sektashka bez da znaat ustvari so znaci toa.. istite tie sega se metalci emovci rokeri e.t.c. e.t.c. ete toa me nervira i me vadi od takt...
Јас си се облекувам како сакам и ич ку** не ме боли кој што мисли за мене и дали јади говна за мене секој има право на свое мислење,ама не терба да се зборува со предрасуди за нешто што тие гимназиски педери и кремови(обично тие се оние кои тропаат без врска)не го разбираат и не го знаат...
Бај д веј поправи го потписот наместо встински нека пишува вистински:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom