Месечината, дали навистина слетавме?

Дали слетавме на месечината?

• Да

Гласови: 223 50,9%
  • Не

Гласови: 215 49,1%

• Вкупно гласачи
    438

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.449
Поени од реакции
5.134
Дај бар ти биди сериозен. Парите биле проблемот и пази, за веќе позната испробана технологија. Ако веруваш во ова што го напиша, појасно ми е зашто веруваш дека 0,04% СО2 влијае на глобалното затоплување.

Пологично објаснување ми е ако воопшто стапнале, дека слетуваат но не пријавуваат, а дека пари се проблем, не ме јеби.
Ок, како би изгледало тоа?

Слетавме 6 мисии на Месечината од 69та до 72ра, неколку години покасно, или еве пример 90тите, што ќе правиме, ајде истото да го повториме? Уште 200 билиони плус, за 6 мисии чија цел е.... да повториме тоа што го направивме пред 30тина години?
Што е целта, или уште подобро што докажуваш со тоа?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.205
Поени од реакции
42.949
Дај бар ти биди сериозен. Парите биле проблемот и пази, за веќе позната испробана технологија. Ако веруваш во ова што го напиша, појасно ми е зашто веруваш дека 0,04% СО2 влијае на глобалното затоплување.

Пологично објаснување ми е ако воопшто стапнале, дека слетуваат но не пријавуваат, а дека пари се проблем, не ме јеби.

Сите си имаме свое мислење, исто како што имаме газ. Твоето мислење ќе има тежина онолку колку е издржано со факти и логичности. Засега со твоето мислење бидејќи е полно со дупки, ни газот не може да си го избришеш
па со факти е, еве имаш видеа илјадници, месечеви примероци, дури и доказ зошто не се гледаат ѕвездите под сончева светлина. Само на вас алуминци и тоа ви е малце:toe:

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.809
Ок, како би изгледало тоа?

Слетавме 6 мисии на Месечината од 69та до 72ра, неколку години покасно, или еве пример 90тите, што ќе правиме, ајде истото да го повториме? Уште 200 билиони плус, за 6 мисии чија цел е.... да повториме тоа што го направивме пред 30тина години?
Што е целта, или уште подобро што докажуваш со тоа?
Според досега приложеното, сметам дека човек нема стапнато на месечината.

Врска која би била целта, тогаш која е целта според тебе за идните периоди и зашто таму со Русите не ја изградиле базата:
но овојпат да изградат долготрајна база, со цели многу поголеми од тие пред 50тина години.
Истите тие поголеми цели, и тогаш би важеле и сега.

Бидејќи сум убеден за НЛО дека се направени од луѓето, пологично ми е со такви летала да слетале, него ли со официјално јавно достапната технологија.

дури и доказ зошто не се гледаат ѕвездите под сончева светлина. Само на вас алуминци и тоа ви е малце:toe:
Затоа ти растураш брату:
1682516188580.png

Дај бе не биди до толку дислексичен. Ви пуштив зашто ѕвездите НЕ може да ги гледаме кога сме во вселената, ни физика не признаваш ако не е според објаснувањата од системот.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.449
Поени од реакции
5.134
Според досега приложеното, сметам дека човек нема стапнато на месечината.

Врска која би била целта, тогаш која е целта според тебе за идните периоди и зашто таму со Русите не ја изградиле базата:
Недостасувала технологија и истражувања за долготраен престој во вселената. Освен Сатурн, не постоела друга ракета што би играла улога како достава на карго на пример. Дотогаш најмногу што биле во престој во вселената астронаутите било неколку дена и сл.
Настрана другите приоритети, што биле од поголема корист на армијата, како ниска орбита и сл.

Се согласувам дека НЛО, или UFO, UAF (најдобриот термин), НЕ се вонземјани.

Не се согласувам дека не сме слетале на Месечината. Има повеќе од доволно докази.
Има чудни работи, т.е. работи што не се секојдневни, но тоа произлегува од самата околина. Месечината е комплетно различно место од Земјата и нештата што се случуваат таму се различни од тие овде.
Гравитација, распространување на светлината, атмосфера и сл.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.205
Поени од реакции
42.949
Дај бе не биди до толку дислексичен. Ви пуштив зашто ѕвездите НЕ може да ги гледаме кога сме во вселената, ни физика не признаваш ако не е според објаснувањата од системот.
Знаеш, не мора со све што ќе каже системот да не се согласуваш, тоа не е разум, него идење со глава низ ѕид. Не е све измислено и исценирано.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.809
Знаеш, не мора со све што ќе каже системот да не се согласуваш, тоа не е разум, него идење со глава низ ѕид. Не е све измислено и исценирано.
Јас знам, туку ти никако да сфатиш и прифатиш. Прочита ли зашто не можеш ѕвездите да ги видиш кога не си на планетава или многу реченици има :гик:

Еве ти и општо за светлината
Well, Polymath Russell say that ‘Light does not travel … It reproduce itself’.

This ‘seems’ very clear … but if the Light does not travel … then what is it speed?

‘The speed of Light’ depends of the frequency and length of these waves.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.205
Поени од реакции
42.949
Јас знам, туку ти никако да сфатиш и прифатиш. Прочита ли зашто не можеш ѕвездите да ги видиш кога не си на планетава или многу реченици има :гик:

Еве ти и општо за светлината
да, но каде ти се линковите? Ја видео ти дадов. Ти ми пастираш текст кој што не знам од каде е.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.809
да, но каде ти се линковите? Ја видео ти дадов. Ти ми пастираш текст кој што не знам од каде е.
Што има врска од каде е текстот, доколку одговара според законите на физиката???
Ти моментално си ист како поранешните црковни службеници што правеле:
1682522652965.png

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.205
Поени од реакции
42.949
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.625
Поени од реакции
11.687
Таман си реков како е можно ред зурла да ја прескокне темава…

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.692
Поени од реакции
37.677
... не само што не ја прескокна темава, туку не заинтересира и нас тука!
Гледај видеово, гледаш како прашината успорено се движи? Такво нешто никогаш нема да видиш на земјата.
Screenshot 04-30-2023 21.41.jpg

...што е ова ? ако е сенка не кореспондира со сенката на возилото?

Последно уредено:
Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.155
Поени од реакции
5.744
... не само што не ја прескокна темава, туку не заинтересира и нас тука!

Прегледај го приврзокот 377175

...што е ова ? ако е сенка не кореспондира со сенката на возилото?
Пробав на брзина да ја симулирам ситуацијата...
Мислам дека е можна таква сенка, ама погледнете самите.
На слика 1, глетка од позиција на фотоапаратот...
IMG_20230430_231545.jpg
На слика 2, се гледа дека фотоапаратот е вовлечен...
IMG_20230430_231657.jpg

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.205
Поени од реакции
42.949
Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.155
Поени од реакции
5.744
сенката од тој што снима, dumbass
Ако е така, тогаш сенката од тој што снима не би требало да се види, претпоставка е дека има осветлување само од горе према долу. Поверојатно ми е да има нешто што штрчи над снимателот

Kajgana Shop

На врв Bottom