Месечината, дали навистина слетавме?

Дали слетавме на месечината?

• Да

Гласови: 223 50,9%
  • Не

Гласови: 215 49,1%

• Вкупно гласачи
    438
K

kicodarker

Гостин
Проблемот е што никој не сака да носи огрлици од месечеви камења:D
Јас сакам бе другар, имаш вулкански камења полудрагоцрни скапоцени и којзнае какви фалат уште месечеви да се комплетира.

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
Ами ко така оти и Русите не направија видеомонтажа?
И што да прават после да се надлажуваат со американците. Нема потреба. Они си ја добија војната, ја освоија вселената, први излегоа од земјата.
А сега сите ја напуштија таа фантазија за слетување на месечина, марс или којзнае каде. Се знае дека ќе поминат уште многу векови додека успееме да ја напуштиме планетава. Се лансираат сателити, телескопи, сонди и роботи, тоа што е реално. Луѓе на месечина или на Марс, никој не ни планира такво нешто.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.516
Поени од реакции
16.696

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.439
Поени од реакции
5.130
До мене е или како одминува времево луѓево стануваат се поглупи?

Sent from my LG-H830 using Tapatalk
Одсекогаш биле глупи, само сега имаат пристап до интернет.

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.201
Поени од реакции
2.304
Еве за полу-писмениве експерти на темава.

One of the most popular theories as to why the Moon landings couldn’t have happened has to do with something called the Van Allen belts. These are two huge belts of radiation that surround the Earth, shaped by Earth’s magnetic field and pounded with high-energy particles from the Sun’s wind. It’s been claimed that humans couldn’t have passed through these belts without being fried with lethal doses of radiation.

In fact, the international scientific community was aware of the Van Allen belts thanks to the Explorer, Pioneer, and Luna missions in the 1950s. Luckily, the timings of the Apollo launches were such that the Van Allen belts were at their lowest intensity, which fluctuates with the Sun’s activity.

Radiation sickness occurs when you have been exposed to around 200 to 1000 ‘rads’ of radiation within a few hours. The Apollo 11 crew were within the belts for less than two hours during their journey to the Moon, and so would have only been exposed to an estimated 18 rads – well within the safe limit. There can still be some adverse effects from even this level of radiation, so NASA made sure that the Apollo 11 spacecraft was well-insulated such that the average dose of radiation over the 12-day mission was just 0.18 rads, or similar to the radiation dosage from a chest X-ray.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
978
Поени од реакции
1.607
Не само што не верувам дека сме слетале, туку не верувам ниту во ISS ниту дека воошто човекот излегол над атмосферата. Лаги со опашки. Има на јутуб, гледајте колку фејлови има во ISS, со какви кабли ги влечат, им паѓаат клучеви и алати како да има гравитација. Се е холивуд.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.309
Поени од реакции
84.457
Aбре, ретарди целиов наш сајбер простор....
Никој ебано не ја поглеал прес конференцијата на директорот на Роскосмос, али сите истакнаа - Русите ќе иделе да проверат.
Ако барем една ебана ретарда од македонскиот сајбер простор, да му се изнамочам, барем ја погледнеше прес конференцијата за повторното оживување на руската програма за човечки екипаж на Месечината, ќе видеше дека Рогозин се заебава, а со тоа воедно се заебава и со тие кои сметаат дека не сме слетале таму.[DOUBLEPOST=1543235025][/DOUBLEPOST]Еве, да речеме дека лошо сте го сфатиле Рогозин. Ако е така, дали некој уопште размислил како Русите би провериле? На кој начин? Приближно како би се одвивало тоа?
Naah, размислување е за лузери.

Последно уредено:

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
978
Поени од реакции
1.607
Игнорантни идиоти, кога не се слагаш со нивните мислења се утепуваат јадејки гомна, со цел да те маргинализираат до максимум. Со само вреѓање докажувате дека сте обични безмозочни американоиди.

Прво, човекот ниту некоја машина произведена од него не може да ја напушти атмосферата. Да тргнеме од тоа.
Во 1969 до месечината па и назад? Мало морген.
Малку food for thought за вас, идиотите.

Последно уредено:

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.201
Поени од реакции
2.304
Објаснето е у текстот погоре колку е зрачењето и дека не е перманентно на високо ниво.
Еве ти јутуб експерту сам да си пресметаш зрачење https://spacemath.gsfc.nasa.gov/Algebra1/3Page7.pdf

@Coca Cola Можеш да земеш телескоп и од двор да ги видиш и сателитите и станиците. Имаш на интернет кога и каде поминува точно... ама тие уствари холограми беа така?

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
978
Поени од реакции
1.607
И ти можеш фејловиве кои се апла пред твои очи да ги видиш, ама нејќеш

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Еве, да речеме дека лошо сте го сфатиле Рогозин. Ако е така, дали некој уопште размислил како Русите би провериле? На кој начин? Приближно како би се одвивало тоа?
Naah, размислување е за лузери.
Со многу јак двоглед.

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.201
Поени од реакции
2.304
@Coca Cola

И ти можеш оригиналното видео да го глеаш, а не едитувани видеа од мало-умници. И кажи ми, ако си толку уверен дека не постојат ни сателити ни станици... зашто не пробаш со телескоп да видиш?

Kajgana Shop

На врв Bottom