- Член од
- 31 јули 2011
- Мислења
- 270
- Поени од реакции
- 237
1. и 2. Разликата насока и должина на сенките е таква поради тоа што теренот е ПРЕМНОГУ нерамен на површината на месечината. Нека те слика некој во полу профил кога сенката ти оди од под и завршува на некој зид, ќе сфатиш за што зборам.
3. Тие две фотографии се сликани со размак од секунда и нешто, не се баш истовремено. Таа втората фотографија е кога астронаутот слетувал од скокот па нешто си се кренало нагоре поради инерцијата која ја имало. Скратено: Се „веело“ нагоре за време на паѓањето исто како кога ќе фрлиш кеса со камен во неа.
4. Ова го оставам на случајноста, така се најде и човечки лик на Марс, испадна дека не било ништо повеќе од куп карпетини поставени во несреќна позиција така што нивните сенки формираат човечки лик.
5. Добро си е тоа, и мојот фотоапарат вади ефект како тој од НАСА. Нема ништо сомнително тука за мене. Ќе прокопам низ архивата моја и ќе ти најдам некоја слична слика, ако не најдам ќе сликам одпоново специјално за темава.
6, 7 и 9. Ако можеш да приметиш првите две и вторите две слики се сликани со различни камери (6-то прашање). Секоја камера малце различно го лови отсјајот од визирот од друга камера тоа зависи од оптиката на камерата, плус зависи дали е спуштен заштитниот визир за заштита од сонце.
8.Нема ништо сомнително тука, објасни како рандом плоча е сомнителна? Ова прашање сакам да го дискутираме, не сфаќам шо е сомнителното.
10. За ова си даде сам одговор: ...видео со тон снимано од капсулата во
моментот на слетувањето. Тука нема никакви вибрации и не се слуша работењето на моторите.
Освен ако не слетувале со исклучени мотори.
Добро тогаш да не се повторуваме за тоа со сенките и за рефлексијата. Не ми изгледа теренотDeckoto pogore ubavo odgovori, ubavo imaat odgovoreno i ponazad na temava vo vrska so kamerite i svetlata i senkite...
Koga sletuva vselenskoto letalo, ne gi koristi motorite.
Aj sega, moze ce bides taka dobar i ce mi kazes koi se tie missi do Mars i koi ne uspeale?
Kolku za potsetuvajne, ruskiot sojuz e postar od Apolo programata, no dosega ne zaginal nitu eden astronaut (osven prviot, ne mu se otvoril padobranot) i ima skoro 100% uspeh...
толку нерамен, ама по тоа што видов во видеото а и не се гледа баш најдобро. А твојот апарат
сигурно не ти е ваков:

Ама тоа дека слетувале со исклучени мотори еве НАСА што вели:
http://history.nasa.gov/ap11ann/apollo11_log/log.htm
While Armstrong flies the landing craft, Aldrin gives him altitude readings: "Seven hundred
and fifty feet, coming down at 23 degrees . . . 700 feet, 21 down . . . 400 feet, down at
nine . . . Got the shadow out there . . . 75 feet, things looking good . . . Lights on . . .
Picking up some dust. . . 30 feet, 2 1/2 down . . . Faint shadow . . . Four forward. Four
forward, drifting to the right a little . . . Contact light. Okay, engine stop."
When the 68-inch probes beneath three of the spacecraft's four footpads touch down, flashing
a light on the instrument panel, Armstrong shuts off the ship's engine.
Значи имало нешто што да ја "дувне".
Некаде на друго место за процедурата прочитав дека ги исклучиле моторите на висина од 3 стапки (90 см.) и
слетале по слободен пад.
За мисиите на Марс кои не успеале го најдов само ова. И јас да ти кажам не знам од кога до кога броеле, и јас не можам да најдам кои се тие 25 мисии. Пишува на крајот Made by Core International 2000. Веројатно 2000 е годината. Кога гледаш вака и во видеото има нелогичности. Јас само кажав што мислам, имаат слетано ама подоцна.