Месечината, дали навистина слетавме?

Дали слетавме на месечината?

• Да

Гласови: 223 50,7%
  • Не

Гласови: 217 49,3%

• Вкупно гласачи
    440

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.047
Поени од реакции
7.218
Станува збор за најголемото ривалство во историја на човештвото. Некои работи пари не решаваат. Инаку зошто воопшто студена војна? о_О

Документарци, се базираат на документирани работи. Точно, има теории, како на пример, во документарци за Big Bang. Никој не може да знае како настанал универзумот, ама врз основа на научни истражувања, теоријата засега работи. И секој добар документарец, поради објективност, обично барем споменува други теории, повторно базирано на други истражувања.

Да пишуваш теории базирани на ништо е фантазија. Не е ни научна, стануваш Ден Браун, што воопшто не е лошо. Само не треба да се сваќаш сериозно, а уште помалку да наведуваш луѓе дека си во право.
Па кој рече дека наведувам? Јас 2-3 поста погоре кажав какво е моето мислење засега, не реков дека СИГУРНО Е ТАКА. Исто реков дека сакам да изгледам што повеќе документарни и да прочитам што повеќе статии да ги видам сите факти па конечно да оформам лично мислење. Инаку вториот од тој документарните што ги ставив погоре (What happened on the Moon) го има токму она што го сакам јас. Детално изнесување на факти, теории, со конкретни докази и објаснувања од експерти во своите области. Ептен е долг, има два дела од кои првиот трае 2 часа и 11 мин., а вториот час и пол. Кога ќе ги изгледам двата ќе пишам тука што имало поинтересно :)

O

Orion.

Гостин
А ако навистина било фејк, дали човекот никогаш не слетал на Месечината и зошто не слетал? Нели не е далеку? Дали освен тие тројца астронаути тогаш, никој веќе не слетал на Месечината? Нели денес 21 век ово оно:toe:

D

D_NazGUL

Гостин
Дали освен тие тројца астронаути тогаш, никој веќе не слетал на Месечината? Нели денес 21 век ово оно:toe:
Еве „официјална“ листа на луѓе кои слетале на Месечината:

1. Neil Armstrong
2. Buzz Aldrin
3. Pete Conrad
4. Alan Bean
5. Alan Shepard
6. Edgar Mitchell
7. David Scott
8. James Irwin
9. John W. Young
10. Charles Duke
11. Eugene Cernan
12. Harrison Schmitt

S

Shellshock nam67

Гостин
Браќата Руси имаат видео снимка од слетувањето на америте на месечината пошто пред да стапнат тие русите вејќе има лунарно возило кое ја испитуваше површината на месечината

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.524
Поени од реакции
5.207
Браќата Руси имаат видео снимка од слетувањето на америте на месечината пошто пред да стапнат тие русите вејќе има лунарно возило кое ја испитуваше површината на месечината
Мислам дека на една од снимките на Аполи 11 мисијата, се гледа како прелетува сонда на Русите - Луна...

S

Shellshock nam67

Гостин
Мислам дека на една од снимките на Аполи 11 мисијата, се гледа како прелетува сонда на Русите - Луна...
точно така за влакно им фалело на русите да стигнат први на месечината да не им се зезнала ракетата за неколку месеци само толку фалело не е чудо да било америчка саботажа

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.047
Поени од реакции
7.218
Го изгледав конечно првиот дел од What happened on the Moon и можам да кажам дека ова е токму она што го барав. Детално објаснување на детали од експерти во своите области. Имаше доста интересни работи и се поубеден сум дека слетувањето на Месечината беше ЛАЖНО! Кој сака нека го погледне има што да се види. Ми останува да го изгледам и вториот дел :)

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.524
Поени од реакции
5.207
Го изгледав конечно првиот дел од What happened on the Moon и можам да кажам дека ова е токму она што го барав. Детално објаснување на детали од експерти во своите области. Имаше доста интересни работи и се поубеден сум дека слетувањето на Месечината беше ЛАЖНО! Кој сака нека го погледне има што да се види. Ми останува да го изгледам и вториот дел :)
Те лажат друже тие параноиците, те лажат не им верувај. :)
Бидејќи не се работи само за површината на Месечината, во Аполо 11 биле 3 астронаути од кои двајца слетале на Месечината, а третиот кружел околу Месечината, чекајќи ги да се вратат. Притоа има снимено безброј снимки и слики, само што тоа друже не ти го прикажуваат на документарците.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Ти да не беше третиот што знајш толку ? :tapp::tv:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.524
Поени од реакции
5.207
toto22 напиша:
kako e mozno znameto da se vee, a da nema veter
Не е можно и знамето не се вее. Слободно може да погледнеш видеа од слетувањето на Месечината и ќе забележиш дека знамето не се вее, освен кога го поставуваат бидејќи тогаш се ниша.

3.poglednete go neboto. nema nitu edna dzvezda,a treba da ima i toa mnogu. sega ne moze nekoj da se pravda deka bilo oblacno itn bidejki tamu voopsto i nema oblaci
Земи фотоапарат, и сликај го ноќе небото. После провери дали ќе најдиш ѕвезди на сликата.

Прегледај го приврзокот 42398
4. kako e mozno da se napravi stapalovo od covek koga tamu lugeto treba da lebdat
Има доволно гравитација за да може човекот да чекори, да стои на Месечината.

apla se gleda deka slikite se praveni vo nekoe amerikansko studio ili na fotosop
Не е точно, слободно може да ги погледнеш оригиналните, непреработени слики од слетувањето на Месечината.

ПС, го преместив постот во оваа тема. :)

Член од
14 август 2010
Мислења
104
Поени од реакции
22
Не е можно и знамето не се вее. Слободно може да погледнеш видеа од слетувањето на Месечината и ќе забележиш дека знамето не се вее, освен кога го поставуваат бидејќи тогаш се ниша.

Земи фотоапарат, и сликај го ноќе небото. После провери дали ќе најдиш ѕвезди на сликата.

Има доволно гравитација за да може човекот да чекори, да стои на Месечината.

Не е точно, слободно може да ги погледнеш оригиналните, непреработени слики од слетувањето на Месечината.

ПС, го преместив постот во оваа тема. :)
znameto na sekoj slika se vee

da te prasam so sto aparat e slikano tamu,me interesira???

jas kolku sto znam na mesecinata nema voopsto gravitacija,a lugeto ke lebdat deka nema vozduh koj bi pritiskal vrz niv i ne bi trebalo da se napravi otisok od stapalo

Член од
20 април 2010
Мислења
718
Поени од реакции
527

jas kolku sto znam na mesecinata nema voopsto gravitacija,a lugeto ke lebdat deka nema vozduh koj bi pritiskal vrz niv i ne bi trebalo da se napravi otisok od stapalo
Koj te lazel be pile deka nema gravitacija na mesecinata, a?

Ima gravitacija no vo sporedba so ovaa na zemjata e mnogu mala! Najplasticno objasneto kolku da svatis , ako tezis 70Kg, na mesecinata ke tezis 10/11Kg

Znaci ima sila na privlekuvanje ali mnogu malo!

P.S. Se izvinuvam za latinica, taze format !

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.524
Поени од реакции
5.207
Од кај заклучи ти дека се вее? Според сликата?
Ај побарај видео и види дали знамето се вее, освен ако не го нишаат?
Побарај, сигурен сум дека ќе најдеш...

Еве јас ти најдов, гледај го видеово, ќе видиш дека знамето НЕ СЕ ВЕЕ!

Не знам и не е битно, но каков и да е, ѕвездите се премногу мали за да се забележат на апарат. Слободно можеш да провериш со било каков фотоапарат.
Еве ти и слика од Земјата, па види дали на нејзе се гледаат ѕвезди:

Гледаш негде ѕвезди?
Слободно побарај повеќе слики, истражи малце сам :)

Има гравитација али е 6 пати послаба од таа на Земјата.
Ако на Земјата тежиш 60 кг, на Месечината ќе тежиш 10 кг.

Член од
7 март 2009
Мислења
1.193
Поени од реакции
873
Ми имаат кажано дека се тоа го има изрежирано Стенли Кјубрик, а како претставник на армијата бил Колин Пауел(да, на Буш соработникот) После целото снимање сите биле убиени, само Кјубрик останал жив. Затоа сега тој живее изолиран во огромен дворец во Велика Британија. Ама се ова е шпекулација, така да...
Да,постои цела заедница на интернет која го дели истото мислење,имајќи го предвид талентот на Кјубрик за снимање на генијални научно-фантастични филмови.Сомнежот го подгрева и фактот за чудната повлеченост и мистериозна изолација на Кјубрик.
Според мене,главни докази(покрај другите) за неслетувањето на човекот на месечината се:
1. Жиците кои се гледаат на повеќе снимки,а на кои се закачени астронаутите на филмската локација >>> 2. Големината на џипчето со кое се возеа астронаутите по месечината т.н."moon buggy",просто неверојатно е како успеале да го сместат во месечевиот модул.
3. Кој ги сликал видеото и сликите? На една од Аполо-мисиите на НАСА,се гледаат сите астронаути како си подигруваат со разни предмети,се шетаат итн. но се поставува прашањето кој ги снима,дали е можно да е направен таков банален превид,друго е кога еден астронаут би отсуствувал,но тука на снимките се сите.Уште кога би нашле видео-доказ на кој се мрда камерата,додека сите астронаути од модулот се во кадарот,тогаш тоа би било непобитен доказ дека сето тоа е една обична местенка на НАСА.Од НАСА се правдаат дека камерата била поставена на трипод-за камери,но тоа е недоволно убедително.

Зошто НАСА би правела вакви местенки,би се запрашале сите ние? Па,одговорот лежи пред се во тоа да се прикаже супериорноста на амариканската технологија(психолошка војна) и со тоа дасе придобијат што повеќе пријатели низ светот(сите сакаме да се дружиме со победниците нели,никој не сака да излегува со лузери),и втората,според мене,најбитна причина е перење на пари т.е. легално молзење на пари од американскиот буџет и даночни обврзници.Тоа ќе му дојде слично како кога нашите влади прават тендери кои се однапред наместени а парите се знае каде ќе завршат.Ако знаеме дека буџетот на НАСА за фискалната 2009 бил фамозни 17.6 милијарди долари,тогаш работите пополека стануваат јасни.Се сомневам дека сите тие милијарди се потрошени за истражување на вселената и за др. проекти.Па луѓе-ентузијасти на Discovery channel со буџет од милион долари,направија авион со човечки екипаж кој се вивна до границите на нашата хемисфера.
Вистината е тука некаде,а ќе исплива на видело во некој иден Wikileaks,се надевам искрено.Поздрав :smir:

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Да,постои цела заедница на интернет која го дели истото мислење,имајќи го предвид талентот на Кјубрик за снимање на генијални научно-фантастични филмови.Сомнежот го подгрева и фактот за чудната повлеченост и мистериозна изолација на Кјубрик.
* * *
Вистината е тука некаде,а ќе исплива на видело во некој иден Wikileaks,се надевам искрено.Поздрав :smir:
Замисли за момент дека ова што го пишуваш е вистина.

Аполо Мисијата на НАСА вработуваше илјадници луѓе кои работеа во стотици тимови на катаљон комплексни задачи кои бараат неверојатна прецизност во координација и постојани пресметки врз основа на податоци добивани во вистинско време.

НЕВОЗМОЖНО е:

1. Сите овие вработени да се дел од заверата.

2. Никој од овие вработени да не забележи дека игра у филм.

А Кјубрик отсекогаш беше полуфрик. Бујрум и интересен осврт на неговиот личен животи верувања.

Kajgana Shop

На врв Bottom