Во кој дворец живее Кјубрик?Crazy напиша:Ми имаат кажано дека се тоа го има изрежирано Стенли Кјубрик, а како претставник на армијата бил Колин Пауел(да, на Буш соработникот) После целото снимање сите биле убиени, само Кјубрик останал жив. Затоа сега тој живее изолиран во огромен дворец во Велика Британија. Ама се ова е шпекулација, така да...
SteF напиша:брат па ти мислиш дека америка е нај веле сила поради такви факти не ради амерички филмови,
први кои и се стаиле на вселената се русите, а први кои "стапнале" не месечината се Американците (амерички филм)
btw не ги гледав клипчињата зш ме е слаб нетот , едино шо сум причул за знамето , демек се вееело кога го забиле на месечината, ама ко за беља месечината нема атмосвера па да има ветре шо ке го вее Америчкото знаме :lud:
Затоа убаво стои на почеток "Ми имаат кажано...". Значи само ја пренесов информацијата во интерес на темата, за разлика од некои кои изглеа само сакаат сеир да пукаат. :baeh: А тоа дека е мртов ОК, моја грешка, не сум проверил дали човекот е уште жив.humanoid напиша:Во кој дворец живее Кјубрик?Баш би сакал да го запознаам тој неверојатен човек.
За жал, Кјубрик е починат пред 7 години.
Проверувајте пред да напишете нешто.
Инаку што мислите? Кога американците не би слетале на месечината и кога би го претставувале тоа како лага, како би реагирале русите во таа војна за освојување на вселената? Би молчеле дека сето тоа е фарса? Ако е така, тогаш овде русите се страшно глупи.На сите тие докази дека демек американците не слетале, сите конкуренти молчат дека сето тоа не е вистина?
Не знам зошто ги сметате американците за толку глупи и наивни. Ги имаат ското сите најдобри светски научници, водечки се во технологијата...
Сега да, ама во шеесетите САД не беа толку технолошки моќни. Целата трка, кој ќе стаса прв на Месечината се случи брзо и затоа има скепицизам дали навистина тој настан се случил или е фабрициран... Сомнително е дека после Аполо мисиите НАСА не направи уште мисии на месечината...humanoid напиша:Не знам зошто ги сметате американците за толку глупи и наивни. Ги имаат ското сите најдобри светски научници, водечки се во технологијата...
Баш тогаш биле најмоќни, затоа што најголемите научници, најпаметните луѓе од Германија, и пред и после војната, пребегаа во Америка - Wernher von Braun, Bernhard Tessmann, Arthur Rudolph, Hans von Ohain, Alexander Lippisch.. точно овие 5 научници, а најмногу Wernher von Braun се заслужни за создавањето и успехот на американската вселенска програма (=Bada Bing! напиша:Сега да, ама во шеесетите САД не беа моќни толку технолошки моќни. Целата трка, кој ќе стаса прв на Месечината се случи брзо и затоа има скепицизам дали навистина тој настан се случил или е фабрициран... Сомнително е дека после Аполо мисиите НАСА не направи уште мисии на месечината...
Јас искрено мислам дека Американците слетаа на месечината, но не со првата Аполо мисија. Односно дека бродот орбитираше околу Земјата ги сними познатите снимки и се врати. Сите останати снимки се снимени во Студио на неоткриена локација.
ЕДИТ: Сите технички грешки што можат да се најдат се занемарливи затоа што тоа е све можно да се исценира и тоа не тешко (зборам за техничкиот студиски дел, не за целата "лага"). Но мене ми паѓа чудно зошто Русите не се спротиставија доколку навистина увидоа недоследности. Или можеби имало политика во тоа? Како и да е, јас си го искажав мислењето.![]()
Авион не направија. Али затоа не Месечината слетаа. :wink:Great Planes that Never Happened : The Boeing 2707 SSTIn the early 1960s, it seemed aviation and airplanes would continue to develop into the future, the same as they had done in the 60 years before. The logical area of improvement was in the realm of speed - early jets in the 1950s flew twice as fast as the propeller powered planes they replaced; and now the expectation was to double (or more) the speed again. This new increase in speed would mean exceeding the speed of sound (about 660 mph), which brought about unique new design challenges. Full of confidence, aircraft builders in Britain, Europe, the Soviet Union and the USA all set about designing supersonic transports (SSTs).Best known today is the project to develop the Concorde, started in 1962. But at the same time that the British and French were pursuing their plans for a plane that would fly at more than twice the speed of sound (ie 1350 mph, Mach 2.04) and carry 100 passengers 3700 miles, American companies also began to pursue designs for a bigger better SST.National pride was involved in such a prestigious undertaking, and a Congressional Committee studied America's needs and how to develop such a plane. It was decided that the FAA would coordinate the program, with assistance from NASA and the Dept of Defense. A 1961 report projected sales of 100-200 SSTs, with government funding much of the development costs, and these investments to be repaid in the form of a royalty on each plane sold.The FAA coordinated a national design competition for the best plane, and before it had even selected a design winner, it started selling $100,000 options on future planes to the airlines, with 45 orders being received within a few months of the options going on sale in 1963. The design competition was to close in 1964, but specifications and requirements were repeatedly revised and the final results were not announced until 1967. The US was falling further and further behind the Concorde and Russian Tu-144 projects.Six companies submitted designs. Boeing won the competition, with a proposal for a swing-wing plane that would carry 300 passengers for 4400 miles at 1800 mph, what it called the Boeing 2707.The US Government's funding for the project was never very certain, and environmental groups were lobbying strongly for the project to be cancelled completely. Meanwhile, Boeing's swing-wing design proved impractical, and its revised fixed wing design did not offer the same high performance as its earlier proposal.Eventually, in 1971 funding was cancelled for the program. Some $1 billion had already been spent on the project (by the government), and although two prototype planes were already partially built, when the government withdrew its financial support, Boeing gave up on the project also. Any chance of a US supersonic plane was lost.