Мермерно езеро - Прилеп

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.378
Поени од реакции
7.166
мајмуни вода немат видено па се такмичат кој од погоплема глупост ќе направи :tapp:

за брзо ќе има предупредување да не се користи езерото за рекреација,се надевам пред да се случи недајбоже онде.............

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.869
Поени од реакции
10.234
местово плаче за шанк, музиче, пивце...

тибам тапаток тибам

C

cige

Гостин
Баш прееска го видов видеово на Јутуб и можам да кажам дека баш ме израдува. Местото и езерцето личат баш убаво и навистина можат да бидат атракција за сите оние кои сакаат да се одморат. Единствено нешто што не ми се свиѓа е тоа што езерцето е некако мало, длабоко 40 метри, неиспитано што се има под водата, до каде и дали смее да се плива, а веќе луѓето пливаат во водата. Во секој случај се надевам дека нема да го загадат езерцево и да се искачат со кафичи по мермерот:D
Атракција за одмарање.

pacienat

Лабав надуен
Член од
7 септември 2010
Мислења
524
Поени од реакции
718
одлично,гледај што природата ни дала
но ова ме интересира, бидеиќи сте цел ден таму а наоколу нема шума, каде одите на исфрлање течност,
а засега е доста чисто,алал да ви е прилепчани,нема шишиња наоколу.
Сум те сретнал на форумот и ми личиш на тежок трол, шо само во тој случај ти се оправдуваат бисерите кои ги качиш (каде одите на исфрлање течност.). А ако пак не си, господ нека ти е напомош.

Femme fatale

Љубената на Гаро
Член од
13 јуни 2016
Мислења
231
Поени од реакции
183
По постираното видео гледам дека со кола е преголем ризик да се оди, освен ако не ти е пред распаѓање. Ако сакаат ептен да е атракција нека си го асфалтираат патот прво. Јас сум скептик малку, ама изгледа почисто е од тињите во Претор :D

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.378
Поени од реакции
7.166
По постираното видео гледам дека со кола е преголем ризик да се оди, освен ако не ти е пред распаѓање. Ако сакаат ептен да е атракција нека си го асфалтираат патот прво. Јас сум скептик малку, ама изгледа почисто е од тињите во Претор :D
како успеа да споредиш вирче од 30 на 30 метра со Преспанско секоја чест

Femme fatale

Љубената на Гаро
Член од
13 јуни 2016
Мислења
231
Поени од реакции
183
како успеа да споредиш вирче од 30 на 30 метра со Преспанско секоја чест
Подобро во вирчето да се шлапаш од колку во Претор, тоа сакав да кажам ;)

Член од
17 февруари 2015
Мислења
17
Поени од реакции
8
“Прилепското „Памук Кале“ или Мермерното езеро во време на изградбата. Не го направи Крале Марко со боздоганот, туку е производ на осмислен процес на експлоатација по сите стандарди. Теренот е еколошки чист а квалитетот на водата е (испитан во 2011 год.) хемиски и биолошки исправна. Езерото е длабоко 20 метри и содржи 100 000 кубни метри вода. Поздрав до рударите од Рудник Беловодица за посебен допринос при изградбата на оваа прилепска атракција. Ви посакувам на сите пријатни моменти и внимателно пливање во ова прекрасно место”.

Член од
28 октомври 2015
Мислења
926
Поени од реакции
1.236
Бев денес дечки. Првиот поглед на езерцево остава без здив, нешто прекрасно. Одете што побрзо, вреди! Но со напомена, со џип се оди без проблем но со кола никако, патот е катастрофа. Некаде при крајот патот не е добро разгазен и колите не искачуваат по песокта, од тоа место можи и пеш за 15тина мин. до езеро. Имаше кампери со агрегат и добра музика, на некое бате му текнало и да продава пијачка таму. Сок, вода и пиво по пристапна цена.

Водата е како и во секое езеро со тоа што кога ќе позалади времето водата доста е поладна. Високо е и дува ветре од време на време.

Шатори, пичиња, добро друштво, скара, пиво, музика и 2-3 дена да седиш е многу подобар избор од колку Грција и Охрид. Нема 100 души како што пишува по порталиве, беа околу 30 души со тоа што си одеа и идеа нови значи околу 50-60 души дневно.

Јас сум убеден дека за некоја година нема да е испод 1000 души дневно кога ќе се среди патот и кога ќе има некој основни услови крај езеро.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
има ли шанси, наскоро да стане Мермерно море,
по природен пат кога ќе има по илјада посетители дневно,
или по вештачки кога сите би донеле и растуриле во езерото по 1 кгр. морска сол.

Член од
28 октомври 2015
Мислења
926
Поени од реакции
1.236
Требало да му турат сол и да фрлат морско рибче.:)

E

Epsilon

Гостин
има ли шанси, наскоро да стане Мермерно море,
по природен пат кога ќе има по илјада посетители дневно,
или по вештачки кога сите би донеле и растуриле во езерото по 1 кгр. морска сол.
Ти се ретардисуваш одвреме навреме со по некој бисер, се сомневам дека си некој трол, штета ми се уништи сето она форумско минато. :(

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.030
Поени од реакции
954
Neka kaze nekoj definitivno se odi so kola do gore ili ne?

Последниот Мохиканец

Командат -ај лав ју
Член од
3 февруари 2007
Мислења
294
Поени од реакции
61
Бев пред некој ден, многу убо место а исто и доста чисто, воопшто не видов отпад околку езерцето-една голема 5ка за Прилепчани и сите кои го посетуваат.

Kajgana Shop

На врв Bottom