Ела да ти ставам една улошка првите двадена од мензисот, и иди да вежбаш, па кога ќе се вратиш ќе прајме муабет..:smir:Е женцки стварно ли бе кога си со тоа црвеното не треба да вежбаш ? Шо ќе ти биде ако вежбаш ?
Од муабетот на едни друшки: Ај мор на фитнес. - Не можам мор со тетката сум. :smir:
поентата е како вежбаат атлетичарките кога им е период... или пак имаат оправдано отуство, оти до сега немам сретнато ваков случај кај спортистките а еве да кажеме на женски фудбалски натпревар и да речеме дека е финале... има по 16 иргачи од двете екипи значи вкупно 32.... и што ако капитенот или најважниот играч од едната екипа и е дојден периодот, нема да настапува? ко да сакате да кажете дека спортот не е за жени... не велам дека е така, ама така испаѓаЕла да ти ставам една улошка првите двадена од мензисот, и иди да вежбаш, па кога ќе се вратиш ќе прајме муабет..:smir:
Има "финти" со кои се одложува менструацијата. И јас ги имам користено тие финти, но само со помош од стручно лице - гинеколог. А за стомакоболките има апчиња, тоа е најмал проблем. Фудбалерките и да имаат добиено можат да трчаат, а јас? Мојот спорт е во вода.поентата е како вежбаат атлетичарките кога им е период... или пак имаат оправдано отуство, оти до сега немам сретнато ваков случај кај спортистките а еве да кажеме на женски фудбалски натпревар и да речеме дека е финале... има по 16 иргачи од двете екипи значи вкупно 32.... и што ако капитенот или најважниот играч од едната екипа и е дојден периодот, нема да настапува? ко да сакате да кажете дека спортот не е за жени... не велам дека е така, ама така испаѓа
не сакав да ви се мешам, ама ме интересира како ќе ги споите овие две работи
Постојат тампониЕла да ти ставам една улошка првите двадена од мензисот, и иди да вежбаш, па кога ќе се вратиш ќе прајме муабет..:smir:
Мене па баш Венторот ми е најнепроблематичен до сега, брзо дејствува, делеку е поефективен од кафетин или аналгин и доброто е што не предизвикува болки во желудникот како кетоналот.Кај мене спазмекс и кафетин менструал не функционираат.
Можам и сите да ги кркнам и џабе, јок ефект освен лошење. )
Ко шо читам...нема ап без негативен нус ефект, јебига.
Само да глеаш помалите зла да ги одбереш според индивидуалниот организам.
Знае ли некој шо е проблемот со Вентор?
Постојат тампони
Жените го користат периодот како изговор. Дури и за време на менструацијата можеме да се занимаваме со кој било спорт. Кај многу девојки и жени физичката активност има ефект на смирување и опуштање, понекогаш дури може и да ги смири болните грчеви. Тампоните даваат максимална заштита при спортување и др. физички активности, овозможуваат комфорт и слободно движење. И за време на периодот жената може да се движи како и секој друг ден, да вози точак, да трча, па дури и да плива.
Мене па баш Венторот ми е најнепроблематичен до сега, брзо дејствува, делеку е поефективен од кафетин или аналгин и доброто е што не предизвикува болки во желудникот како кетоналот.