Менструација

Член од
4 декември 2007
Мислења
515
Поени од реакции
22
Е женцки стварно ли бе кога си со тоа црвеното не треба да вежбаш ? Шо ќе ти биде ако вежбаш ?
Од муабетот на едни друшки: Ај мор на фитнес. - Не можам мор со тетката сум. :smir:

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.822
Поени од реакции
20.237
Е женцки стварно ли бе кога си со тоа црвеното не треба да вежбаш ? Шо ќе ти биде ако вежбаш ?
Од муабетот на едни друшки: Ај мор на фитнес. - Не можам мор со тетката сум. :smir:
Ела да ти ставам една улошка првите двадена од мензисот, и иди да вежбаш, па кога ќе се вратиш ќе прајме муабет..:smir:

bezobrazna

...Paste
Член од
7 август 2008
Мислења
440
Поени од реакции
27
зависи кога како,ама немам јаки болки! таблети во принцип не пијам,а во исклучителни случаи само далерон и толку. според постовиве погоре имам срека голема изгледа...

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Никогаш не сум имала потреба од пиење било што против болки. Што знам што женско ќе бев, никогаш не ме болел стомакот. :) Благо сакам мнооогу, безобразна сум појќе од вообичаеното, ми се јаде во 3-4 посабајлечки, бааги, и тоа е. Среќно си живееме со женските проблеми. Се мразиме едино преку лето, кога ми се сака голотија, а и не е баш така едноставно. :icon_lol:

Инаку, немам проблеми ни со вежбање ни со спорт. 1. Неќам, грдо ми е. 2. Го кажувам како изговор кога ме мрзи да се правдам. :icon_lol:

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
.. не разбирам шо им е на мушкиве...зарем толку сакате да виите како е? епа ела да се сменимо...:nerv:
..мн мразма кога ќе добијам..ауу заш два дена пред да дојде тета црвена :pos2: мн јадем..поготов благо..ауу ама за среќа не сум ко другарка ми..хих 20 пута на ден јаде...инаку за болке..не ме боле мене мноогу..и да ме боле никад не пијам апчиња....:toe: само чајчиња :pipi:

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
добив летото за 8одд....и (да чукнам у дрво) лесно си поминувам кога имам добиено, немам обилни крварења, може само првиот ден да се напијам кетонал и тоа е....иначе по совет од мама кога имам добиено пијам премногу течности....

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Ах, болната моја тема... Не го ни отварав топиков до сега, од гнев. :) Не пошто сум ПМС-бич, далеку од тоа, добра сум како лепче.:pipi: Работата е во тоа што ми е премногу нередовна. Рекордот на недобивање ми заврши денес, под присила. Значи, немав добиено од почетокот на јуни. Морав да пијам апчиња за да ми дојде. Порано, кога ми била поредовна сум ја мразела, и еве прв пат сега се радувам што имам добиено. Прв пат се радувам на стомачните болки. “Секогаш повеќе ги цениме работите од како ќе ги изгубиме.“ :pos:

Член од
4 јули 2008
Мислења
230
Поени од реакции
9
:nesvest:Nepodnoslivi bolki. :toe:. Ne e vazno koga dobiv ama citam sto ste pisale, i se setiv dek i mene prvite godini koga mi dojde ne me bolese. Sestra mi(postara) se vitkase i placese, se onesvestuvase. Nikad ne sum ja razbirala(moram da priznaam). No...

Posle prva godina sredno, vo vtora pocnav da imam nepodnoislivi bolki. :kesa:I jasno mi e od sto mi bea. Vo sredno pocnav da ne pazam na moeto zdravje, poveke moda, slabo se oblekuvav, na minus 20 stepeni odev so kratki suknjicki, paltenca i slicno. Od toa mi e sega ova. Ovie nepodnoslivi bolki. Taka da ke moram da si gi trpam i ublazuvam so ketonalcinja:toe:

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Ела да ти ставам една улошка првите двадена од мензисот, и иди да вежбаш, па кога ќе се вратиш ќе прајме муабет..:smir:
поентата е како вежбаат атлетичарките кога им е период... или пак имаат оправдано отуство, оти до сега немам сретнато ваков случај кај спортистките а еве да кажеме на женски фудбалски натпревар и да речеме дека е финале... има по 16 иргачи од двете екипи значи вкупно 32.... и што ако капитенот или најважниот играч од едната екипа и е дојден периодот, нема да настапува? ко да сакате да кажете дека спортот не е за жени... не велам дека е така, ама така испаѓа

не сакав да ви се мешам, ама ме интересира како ќе ги споите овие две работи

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
поентата е како вежбаат атлетичарките кога им е период... или пак имаат оправдано отуство, оти до сега немам сретнато ваков случај кај спортистките а еве да кажеме на женски фудбалски натпревар и да речеме дека е финале... има по 16 иргачи од двете екипи значи вкупно 32.... и што ако капитенот или најважниот играч од едната екипа и е дојден периодот, нема да настапува? ко да сакате да кажете дека спортот не е за жени... не велам дека е така, ама така испаѓа

не сакав да ви се мешам, ама ме интересира како ќе ги споите овие две работи
Има "финти" со кои се одложува менструацијата. И јас ги имам користено тие финти, но само со помош од стручно лице - гинеколог. А за стомакоболките има апчиња, тоа е најмал проблем. Фудбалерките и да имаат добиено можат да трчаат, а јас? Мојот спорт е во вода.
Досега 3-4 пати си ја имам одложено менструацијата, но само поради многу важни натпревари, а не за маалски турнири.:smir:

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
Постојат тампони :)

Жените го користат периодот како изговор. Дури и за време на менструацијата можеме да се занимаваме со кој било спорт. Кај многу девојки и жени физичката активност има ефект на смирување и опуштање, понекогаш дури може и да ги смири болните грчеви. Тампоните даваат максимална заштита при спортување и др. физички активности, овозможуваат комфорт и слободно движење. И за време на периодот жената може да се движи како и секој друг ден, да вози точак, да трча, па дури и да плива.

Кај мене спазмекс и кафетин менструал не функционираат.

Можам и сите да ги кркнам и џабе, јок ефект освен лошење. :))

Ко шо читам...нема ап без негативен нус ефект, јебига.
Само да глеаш помалите зла да ги одбереш според индивидуалниот организам.
Знае ли некој шо е проблемот со Вентор?
Мене па баш Венторот ми е најнепроблематичен до сега, брзо дејствува, делеку е поефективен од кафетин или аналгин и доброто е што не предизвикува болки во желудникот како кетоналот.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.822
Поени од реакции
20.237
Постојат тампони :)

Жените го користат периодот како изговор. Дури и за време на менструацијата можеме да се занимаваме со кој било спорт. Кај многу девојки и жени физичката активност има ефект на смирување и опуштање, понекогаш дури може и да ги смири болните грчеви. Тампоните даваат максимална заштита при спортување и др. физички активности, овозможуваат комфорт и слободно движење. И за време на периодот жената може да се движи како и секој друг ден, да вози точак, да трча, па дури и да плива.

Мене па баш Венторот ми е најнепроблематичен до сега, брзо дејствува, делеку е поефективен од кафетин или аналгин и доброто е што не предизвикува болки во желудникот како кетоналот.

Напротив јас неможам со тампони во никој слујчај, може да ама последниот ден, има страшно обилна менструација, значи имам користиено тампони и трчав у купатило на секој пол час за да сменам...Јас ама воопшто не се осеќам пријатно со нив, можеби ти си имаш нормлаен циклус и ти држат тампоните кај мене во никој случај, затоа и горе наведениот цитат ми е со спомената влошка:smir:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
И јас не сум многу по тоа тампоните бе. Сум пробала неколку пати, ама не ми е удобно, цело време ги осеќам во себе, се потресувам да не пропуштат и слично. :)
Влошка си е сепак најдобро.

Инаку тоа дека девојките не можат да спортуваат додека се во периодот е глупост. Ништо не ги спречува да трчаат или да прават било каква физичка активност, освен во случај да чувствуваат јаки болки во стомакот.
Значи, точно е дека го користат мензисот како изговор. :kesa:

Инаку порано менструацијата ми беше многу нередовна, еднаш на два месеца, едно лето воопшто немав добиено 3 месеца. А минатата година па ми се случи да добијам преку 6 пати во 3 месеца. Нон-стоп со добиено, мислев дека ќе искрварам до смрт. :icon_lol: Дур се решам да отидам на гинеколог, се среди проблемот.
Последниве 6-7 месеца ми е точна ко швајцарски саат. Се среди некако. Ама вака па полошо, еден ден да ми закасни, одма се потресувам да не е нешто што не сакам... :icon_lol:

Член од
16 септември 2008
Мислења
34
Поени од реакции
1
Lele me boli stomak tri dena pred da dobijam,pa i prviot den otkako ke dobijam!!!Nemam nekoi uzasni bolki ama me boli!!!I iskreno kazano nie kolku i sto se zalime moze i da se falime so toa!!!Pa nie kakvi bolki trpime sekoj mesec,a maskive nedaj boze da gi zaboli stomak pagjaat vo koma!!!I posle ke recat maskite se po izdrzlivi,epa ne se bas!!!

Ve molam maskite bez navred!!!Poradi toa sto mislam deka vo poveke od slucaite se pokazalo deka e vaka!!!

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Вториот ден имам неподносливи болки...само то го знам

Kajgana Shop

На врв Bottom