Мајчинска љубов!

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Оваа го прочитав и морав да го споделам со вас!
Уште ми стои топка во грло и сакам само да кажам:
Мајче моја ми недостигаш најмногу на свет!

Еве го делот:
„Мојата мајка имаше само едно око.Ја мразев...беше срамота за мене.Во нашето школо спремаше храна за учителите и за нас.
Еден ден додека уште бев во тоа основно школо,мајка ми влезе во класот и ме поздрави.Ми беше толку многу срам.Како можеше тоа да ми го направи?Ја игнорирав,и упатив поглед полн со омраза и побегнав.Подоцна сите мои пријатели ми се подсмеваа и ми велеа:Блјак твојата мајка има само едно око!
Пропаднав в земја и посакав мојата мајка да ја нема...Кога повторно ја видов станав и и реков:-Ако повторно мислиш да ме правиш предмет на исмејување подобро ти е да умреш.
Мајка ми ништо не ми одговори..
Не застанав ни за момент да размислам што реков,бев полн со омраза и бес во себе.Бев незаинтересиран за нејзините осеќаи..Едноставно што сакав е да побегнам што подалеку и да немам никаков контакт со неа.

Во касниот живот учев многу и тешко.Така да добив шанса да одам во Сингапур и да студирам...Бев пресреќен!Се оженив,купив куќа и добив свој деца.Бев среќен со својот живот,со своите деца иако живеев во друга земја.

Но еден ден дојде мојата мајка да ме посети...Ме немаше многу години видено,а и внуците исто.Се појави на вратата.Моите деца почнаа да ја исмејуват.Јас почнав да и се дерам како може само така да се појавува непоканета.Се дерев:-Како можеш да доаѓаш туку така и да ми ги плашиш децата?Гони се одтука и да не те гледам!

Мојата мајка само тивко одговори:„Извинете мора да сум ја погрешила куќата„ и замина...

После неколку години дојде писмо кај мене.Повикан сум на матурска.Ја излажав жена ми дека треба да одам на службен пат.После прославата,од радозналост свратив до стариот дом.Кога ме видоа соседите ми рекоа дека е веќе мртва.Нит една солза не пуштив.Ми дадоа едно писмо и ми рекоа дека е од неа...

„Мил мој сине
Мислав на тебе цело време.
Извини што така упаднав во твојата куќа и ти ги исплашив децата.
Ми беше драго дека си успеал во работата и дека ќе дојдеш на просава овде.
Јас можеби нема ни да станам од креветот да те видам.
Жал ми е што секогаш те срамував и ти бев терет.

Гледаш, кога беше мал се случи една несреќа и го изгуби едното око.
Како мајка неможев да поднесам да растеш со едно око.
Докторите те прегледоа и ми рекоа дека е можно.
Тогаш јас ти го дадов моето...
Бев пресреќна кога знаев дека мојот син,го гледа светот за мене со тоа око...

Со љубов,Секогаш за тебе

Твојата мајка„
:place::place::place:

п.с.се извинувам ако е лошо преведено.

Вампирката

Well, I tried to say there's nothing wrong with me
Член од
20 мај 2006
Мислења
3.819
Поени од реакции
95
lele...ne mi se veruva...nikogas ne bi go napravila toa kolku i da m ismejavaat!Imam i jas golemi karanici i so majka mi i so tatko mi alo nikogas ne sum go rekla toa zaso znam kako e! Me kaznuvale duri me brkale i od doma ali nikogas ne bi posakala majka mi da umre...pu pu pu

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Наташа браво за текстов ... а и преведен е супер:wink:
Се наежив, се расплакав, се све! У пи*ку матер колку лоша ситуација. Се надевам дека цел живот ќе се кае синот што ја отфрлал мајка му ... срамота бре.:place::place::cry:

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Леле каква срамота...Како само можел така да ја навредува?! :cry:

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Уууф ме наежи ова додека го читав. Колку бездушен син! Ова никогаш не би го направила.

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Neznam,neznam..leeee..tekstov isto i mene me rasplaka i me naezi..e*ati sinot,kako moze nekoj taka da se odnesuva kon majka si be!Majka mi e licnosta koja najmnogu ja sakam vo zivotot,majka mi znae se vo vrska so mene,se bi napravila za mene,sekogas e so mene..Nemozam da sfatam kako moze nekoi poedinci da ne se bliski so svoite majki..jas nemozam da zidrzam a da ne i kazam se sto mi se slucuva na majka mi.

eve nesto za majkite:

-Majkite na nasiot duh mu davaat toplina,a tatkovcite svetlina(Pol Zan)
-Sekoja covecka ljubov mora da se pridobie,da se osvoi, da se vrednuva i pokraj site precki da se zacuva.Samo majcinata ljubov nitu se pridobiva nitu se vrednuva(Bertloj Oerbih)
-Sekoj drug odnos megu lugeto moze da se promeni,no majkata sekogas ostanuva majka(Zofka Kvedrova)
-Majka mi mi ja zapali zajblagorodnata svetlina sto ovoj svet ja poznava:ljubovta kon covekot(Carli Caplin)
-Majkite nikogas ne stareat!Mojata majka e mlada.Majkite se sekogas mladi
-Jas za mojata majka sekogas sum dete.Za nea nikogas nema da ostaram(Branko V. Radicevvic)

p.s.SRAM DA MU E NA ONOJ STO I NAPRAVIL TAKA DA MAJKA SI.SE PRAVEL FRAER,SEGA NEKA SE KAE I NEKA JA NOSI NA SOVEST CEL ZIVOT!

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Sinov stvarno ic nemal cuvstva,pa kakva i da e majka mu e.Da se odnesuvala loso so nego do nekade bi bilo dozvoleno ama samo zaradi eden nedostatok da ja mrazi toa e stvarno loso i sigurno ke go grize sovest do kraj na zivot.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Подоцна сите мои пријатели ми се подсмеваа и ми велеа:Блјак твојата мајка има само едно око!
Па ова, па ова ... како може да каже дека тие што му се подсмевнуваат на мајка му, му се пријатели? Ги помешал типов сите дефиниции ...

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Текстов:(:(:(:(:(
Ме потсети на еден расказ, ама не е важно.
Ме наежи текстов, не знам што да кажам. Како може некој да се срами од својата мајка? Зар постојат такви бесчувствителни суштества кои се однесуваат толку грубо со оној кој ги донесол на свет? Каква сака нека е. Ај се изнервирав

Steve Vai

Guitar Wizzard
Член од
14 декември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
7
Шо, као текстов озбилен е???:icon_lol: Извинете, мене баш не ми стои дека е озбилен.

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
Лелееее колку само се наежив и расплакав!
Наташа....браво!=(

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
mornici mi pominaa niz celo telo, ete kolku sopstven sin moze da bide bezdushen....

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
FortunE напиша:
Текстов:(:(:(:(:(
Ме потсети на еден расказ, ама не е важно.
Ме наежи текстов, не знам што да кажам. Како може некој да се срами од својата мајка? Зар постојат такви бесчувствителни суштества кои се однесуваат толку грубо со оној кој ги донесол на свет? Каква сака нека е. Ај се изнервирав
ej Fortune i mene me potseti tekstov na eden raskaz od mnogu odamna..Mislam deka bese so edno dete Joze koe e od selo a uci vo grad.Eden den ide majka mu da go poseti za da mu donese pari i obleka,taa go ceka pred skoloto,onaka siromasna,so golemi maski cizmi i sosema kalliv fustan.Joze izleguva od skolo,ja zdogleduva majka si i se vrti na drugata strana bidejki mu e sram od izgledot na svojata majka,a eden od drugarite mu veli:Ej,pa ona e majka ti!Toj ne se ni svrtuva,tuku samo sodovara so edno studeno:Ne,toa ne e majka mi!Posle toa,koga se vraka vo stanot tamu go ceka majka mu so parite koi gi stedela ne hranejki se so denovi,samo da mu ovozmozi da ostane da se skoluva vo grad.Posle sleduvaat kaenjeto na Joze za toa sto go storil,poso stanuva svesen deka majka mu e svesna za nejzinata nistoznost vo pogled na uglednite gragani,megutoa deka taa seto ona go pravi za nego!:wub:

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Точно еci^^^, на тој расказ мислев со златникот. Само не сакав да навлегувам во детали.

F

FrAnKEnsTEiN

Гостин
Се наежив и очите ми се насолзија!!!Многу трогателно:cry:

Kajgana Shop

На врв Bottom