Мајчинска љубов!

Член од
6 јуни 2006
Мислења
26
Поени од реакции
0
Toa e majka...kakov covek...taa sepak ne mu zamerila za nisto...duri i mu se izvinuva sto otisla da go poseti i mu gi uplasila decata :((

*SnAkE*

~Snake`Bite~
Член од
10 јуни 2006
Мислења
113
Поени од реакции
0
Stvarno mnogu tazno ova :place::place::place::( :( :(
Znaci sekakvi ima na svetov ccc..Sramota ej!!! Kakva i da e-majka ti e i te saka, bas ako e takva ke i pruzam poveke griza i ljubov :wink:

love

The one and only
Член од
2 мај 2006
Мислења
716
Поени од реакции
1
Navistina tazna prikazna.:cry::cry::cry:Neznam dali e vistina ili ne,ama vistina e deka majcinata ljubov e bezuslovna i neogranicena.Voshituvacki e toa so majkata e spremna da si go dade zivotot za da mu obezbedi podobar zivot na svoeto dete,podgotvena e da pretrpi najgolemi maki,stradanja i ponizuvanja,a za vozvrat da ne ocekuva nisto,osven da go vidi svoeto dete srekno i zadovolno,iako e neblagodarno i surovo sprema nea.Veruvam deka postojat slicni primeri i vistinski situacii,a veruvam i deka postojat i vakvi moroni koi ne se vo sostojba da ja sogledaat pozrtvuvanosta i goleminata na vakvata majcina ljubov.

K

kicodarker

Гостин
pa ja ima nekoj slusano od metallica MamaSaid?

mummy she has told me well she told me when i was Young son your life is and opne book don't close it for is done branners flames is quicked that what i heard to say son hard is open to mothers i must find my way
mama let my hearth go let your son grow mummy let this hearh bee still
forever my new last name while blood in my vanes deep in the strengs around my kneck what mama said i s done
mama now I comming home not I all you wished to me MOTHERS LOVE FOR SON SPOKEN LET ME BEAT AND I TOOL YOU LOVE FOR GRANTED AND ALL THE THINGS YOU ASID TO ME CAN'T SEE ALL AROUND ME THE GHOST IS ALL I SEE ] mama let your son grow and I muist find my way...
i ovaa e altologiska akusticnanumera koja e opisana zagubara na Hetfild na svojata majka i majcinata ljubov kon sinot]
se nadevam deka vi se dopadna

Член од
29 јуни 2006
Мислења
63
Поени од реакции
0
Лелее, никогаш така не би постапила колку и да ме срами! А на крај што испадна дека заради него е со едно око! Тоа ти е...

Член од
20 декември 2005
Мислења
179
Поени од реакции
1
Наташа напиша:
Оваа го прочитав и морав да го споделам со вас!
Уште ми стои топка во грло и сакам само да кажам:
Мајче моја ми недостигаш најмногу на свет!

Еве го делот:
„Мојата мајка имаше само едно око.Ја мразев...беше срамота за мене.Во нашето школо спремаше храна за учителите и за нас.
Еден ден додека уште бев во тоа основно школо,мајка ми влезе во класот и ме поздрави.Ми беше толку многу срам.Како можеше тоа да ми го направи?Ја игнорирав,и упатив поглед полн со омраза и побегнав.Подоцна сите мои пријатели ми се подсмеваа и ми велеа:Блјак твојата мајка има само едно око!
Пропаднав в земја и посакав мојата мајка да ја нема...Кога повторно ја видов станав и и реков:-Ако повторно мислиш да ме правиш предмет на исмејување подобро ти е да умреш.
Мајка ми ништо не ми одговори..
Не застанав ни за момент да размислам што реков,бев полн со омраза и бес во себе.Бев незаинтересиран за нејзините осеќаи..Едноставно што сакав е да побегнам што подалеку и да немам никаков контакт со неа.

Во касниот живот учев многу и тешко.Така да добив шанса да одам во Сингапур и да студирам...Бев пресреќен!Се оженив,купив куќа и добив свој деца.Бев среќен со својот живот,со своите деца иако живеев во друга земја.

Но еден ден дојде мојата мајка да ме посети...Ме немаше многу години видено,а и внуците исто.Се појави на вратата.Моите деца почнаа да ја исмејуват.Јас почнав да и се дерам како може само така да се појавува непоканета.Се дерев:-Како можеш да доаѓаш туку така и да ми ги плашиш децата?Гони се одтука и да не те гледам!

Мојата мајка само тивко одговори:„Извинете мора да сум ја погрешила куќата„ и замина...

После неколку години дојде писмо кај мене.Повикан сум на матурска.Ја излажав жена ми дека треба да одам на службен пат.После прославата,од радозналост свратив до стариот дом.Кога ме видоа соседите ми рекоа дека е веќе мртва.Нит една солза не пуштив.Ми дадоа едно писмо и ми рекоа дека е од неа...

„Мил мој сине
Мислав на тебе цело време.
Извини што така упаднав во твојата куќа и ти ги исплашив децата.
Ми беше драго дека си успеал во работата и дека ќе дојдеш на просава овде.
Јас можеби нема ни да станам од креветот да те видам.
Жал ми е што секогаш те срамував и ти бев терет.

Гледаш, кога беше мал се случи една несреќа и го изгуби едното око.
Како мајка неможев да поднесам да растеш со едно око.
Докторите те прегледоа и ми рекоа дека е можно.
Тогаш јас ти го дадов моето...
Бев пресреќна кога знаев дека мојот син,го гледа светот за мене со тоа око...

Со љубов,Секогаш за тебе

Твојата мајка„
:place::place::place:

п.с.се извинувам ако е лошо преведено.
Od se sto se slucuva vo zivotov nekoj den ke dobijam infarkt:place::place::place::cry::place::place::place::place::cry:-navistina zalno no vistinito.Cene ti gi roditelite dodeka gi imate zasto koga ke zagubite eden veke e kasno da se kaete.

Wuppy

۞HyperBaby۞
Член од
22 мај 2006
Мислења
467
Поени од реакции
1
Ајјјјј,очиве ми се насолзија.До толку ли и да умре, колку и да му се исмејуваат,нц нц нц неам зборови..а она била со едно око само заради него па добро бе мајка му била каква таква МАЈКА Е.

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
kicodarker напиша:
mummy she has told me well she told me when i was Young son your life is and opne book don't close it for is done branners flames is quicked that what i heard to say son hard is open to mothers i must find my way
mama let my hearth go let your son grow mummy let this hearh bee still
forever my new last name while blood in my vanes deep in the strengs around my kneck what mama said i s done
mama now I comming home not I all you wished to me MOTHERS LOVE FOR SON SPOKEN LET ME BEAT AND I TOOL YOU LOVE FOR GRANTED AND ALL THE THINGS YOU ASID TO ME CAN'T SEE ALL AROUND ME THE GHOST IS ALL I SEE ] mama let your son grow and I muist find my way...
i ovaa e altologiska akusticnanumera koja e opisana zagubara na Hetfild na svojata majka i majcinata ljubov kon sinot]
se nadevam deka vi se dopadna
Omilena mi e pesnava. A inaku luge bez majcina ljubov nisto ne biva, verujte bez nasata "mama" nisto ne e isto. :)

Член од
8 јули 2006
Мислења
173
Поени од реакции
2
Усште сум растревозена!
Јас сфакам како малецок додека не сфакал ама кога пораснал... тоа е толку дебилно и несфатливо.

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
It`s my life напиша:
Усште сум растревозена!
Јас сфакам како малецок додека не сфакал ама кога пораснал... тоа е толку дебилно и несфатливо.
Abe nekoi luge ne znaat kako e bez majka da zivees

Член од
8 јули 2006
Мислења
173
Поени од реакции
2
Во право си највероватно.
Ама и таа требала да го седне и да му казе а не така...

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Не е важно за мајката, тоа што го дала окото, за своето дете. Страшно е неговото отсуство, од нејзиниот живот.Страшно е нејзиното страдање без своето дете, да го гледа, на очи да и расте. Да му се најде,да му помогне.
Мачна е во целата приказна, нејзината жртва и повлекување од животот на сопственото дете,само за да биде среќно.

Нејзиниот син бил среќен без неа. И таа тоа го прифатила и му го овозможила.
Тоа прават мајките. Ги сакаат своите деца,без резерва!!!

Тоа што нејзиниот син,се срамел и бегал од неа,не е ништо необично.Децата и младите умеат да бидат многу сурови,особено кон своите родители.
Тоа што се покајал,по сознанието е исто така неважно,во целата работа.

Тоа, што ќе страда до крајот на животот,затоа што не ја почувствувал љубовта и грижата и прегратката на својата мајка е страшната казна,која се чита од писмото,дека ја доживува.

marga_k

HONEY
Член од
6 март 2006
Мислења
347
Поени од реакции
5
se naeziv i ocite mi se so solzi.treba kako bumerang da mu se vrati i da go pocustviva istoto na sebe.jas skoro ne se sekavam na tatko mi ,umrel koga sum imala 6 godini, no oko bi dala da mozam da go imam i sega.

Член од
16 јули 2006
Мислења
312
Поени од реакции
4
covece ova e nesto fantasticno. se naeziv i rasplakav. tekstov e nesto tolku mn ispoleto so custva a jas sum mn sentimentalna. pa kako mozel toj taka da napravi. taa bescustvitelnost. pa kolku i da e grda pa ona mi darila zivot a ne celo oko i ke ja sakam i vo dobro i vo zlo

marga_k

HONEY
Член од
6 март 2006
Мислења
347
Поени од реакции
5
Sega veke i majka mi ja nemam.
Kolku i da ve nerviraat nekogas, bidete srekni dodeka gi imate:(

Kajgana Shop

На врв Bottom