4-5 години. Сеа зависи ако учиш како што треба... Ако работиш истовремено/не си сериозен со учење, ќе го тераш 6, па и повеќе години.Знам дека факултетов е 4 години ама ме интересира за колку време повеќето од студентите го завршуваат?
Мин 6Знам дека факултетов е 4 години ама ме интересира за колку време повеќето од студентите го завршуваат?
kako toa odlicen matematika a fizika poslabo, toa sekako ne e moznoЗдраво, планирам да се запишам на машински, но се мислам помеѓу моторни возила и индустриски дизајн. Некој да сподели искуства, какви се професорите, мислење за смерот, а може и предлог некој друг смер.
Ме интересира 3д моделирање и работа во CAD, математика сум одличен но физика послабо.
Ви благодарам
На кои премети најмногу да се обрне внимание и совети како да се однесувам за време на студиите ако сакам да го завршам за максимум 5 години?Мин 6
Сега сум 4та година средно ми оди многу математика, физика сум имал 4-5 сите години, колку време неделно ќе треба да посветувам на учење и како треба да се однесувам бидејќи сакам да го завршам за максимум 5 години?4-5 години. Сеа зависи ако учиш како што треба... Ако работиш истовремено/не си сериозен со учење, ќе го тераш 6, па и повеќе години.
Ако сакаш баш да решаваш Математика иди слободно Моторни Возила.. И онака нема ништо друго осим МатематикаЗдраво, планирам да се запишам на машински, но се мислам помеѓу моторни возила и индустриски дизајн. Некој да сподели искуства, какви се професорите, мислење за смерот, а може и предлог некој друг смер.
Ме интересира 3д моделирање и работа во CAD, математика сум одличен но физика послабо.
Ви благодарам
Факултетов имаш шанси да го завршиш за 5 години ако си учиш редовно.. ако не оставаш многу предмети од година за година. Јас имам оставено по некој предмет тука и таму и планирам место 4 години, да го идам 5 години.. Оценки од средно со оценки тука немаат благе везе, таму 5ка тука 6каНа кои премети најмногу да се обрне внимание и совети како да се однесувам за време на студиите ако сакам да го завршам за максимум 5 години?
Автоматски споено мислење:
Сега сум 4та година средно ми оди многу математика, физика сум имал 4-5 сите години, колку време неделно ќе треба да посветувам на учење и како треба да се однесувам бидејќи сакам да го завршам за максимум 5 години?
Автоматски споено мислење:
Дали постојат професори кои и се да знаеш ќе те тераат да преполагаш предмет со години и поради нив ќе го учиш 7-8 години факултетот?