Машински Факултет

Член од
8 ноември 2009
Мислења
263
Поени од реакции
146
Здраво јас не планирам цела тема да ја читам затоа ќе ве прашам. Јас сум дипломиран информатичар во работен однос надвор од мојата струка. Сега сакам да запишам машински. Дали е можно да се истера факултетов без редовно присуство, зш јас можам да одсуствувам од работа ама најмногу еден до два дена во неделата? Ве молам без сеир фаќање
БЕз редовно присуство ќе ти треба цела вечност да завршиѓш, значи има предмети каде МОРАШ да присуствуваш на вежби за потпис. Вондредно студирање заборави.....укинато е пред неколку години..

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.826
Поени од реакции
4.532
БЕз редовно присуство ќе ти треба цела вечност да завршиѓш, значи има предмети каде МОРАШ да присуствуваш на вежби за потпис. Вондредно студирање заборави.....укинато е пред неколку години..
Значи не правиме муабет за вонредно, правиме муабет за да идам еднаш до два пати неделно

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Значи не правиме муабет за вонредно, правиме муабет за да идам еднаш до два пати неделно
Jas sea zavrsuvam prva I za ovie dva semestri mozam da ti kazam deka da,ke mozes so den dva,ke odis koga ti se vezbite,obichno vo ist den se poveketo

Sent from my HTC Desire X using Tapatalk

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.379
Поени од реакции
9.648
Здраво јас не планирам цела тема да ја читам затоа ќе ве прашам. Јас сум дипломиран информатичар во работен однос надвор од мојата струка. Сега сакам да запишам машински. Дали е можно да се истера факултетов без редовно присуство, зш јас можам да одсуствувам од работа ама најмногу еден до два дена во неделата? Ве молам без сеир фаќање
Можно е. Чим си дипломирал информатика, можно е да ти признаат одредени предмети и без полагање (математики и програмирање). А за другите како ќе се договориш со професори/асистенти. Имаш огромна разлика во толерантноста на професорите и асистентите од различни смерови, смерот ќе ти има големо влијание на шансите.

Член од
29 октомври 2013
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво,

Дали можда некој продава книги Машински Елементи 1, 2... оригинал, не копирани или пак има информација од каде може да се набават нови?

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.205
Поени од реакции
1.232
Има ли некој предмет на машински што се вика Квази-механика или така нешто ?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
:facepalm:[DOUBLEPOST=1403034267][/DOUBLEPOST]
Здраво,

Дали можда некој продава книги Машински Елементи 1, 2... оригинал, не копирани или пак има информација од каде може да се набават нови?
prasaj go simonovski[DOUBLEPOST=1403054186][/DOUBLEPOST]
мислиш на квантна механика?
таков предмет нема на машински
а има техничка механика и аналитичка механика

Последно уредено:
Член од
8 ноември 2009
Мислења
263
Поени од реакции
146
koga se polaga tehni4ki i pogonski matrejali kaj ljubica petrusevska?
мислам дека треба да се вратиш во 1 одд да научиш правило на пишување, а полсе да полагаш погонски материјали,....неписмена раја..

Член од
24 септември 2009
Мислења
245
Поени од реакции
35
Здраво,

Јас ја купив позади архитектонски, eден голем паркинг има и таму нешто Завод за испитување на материјали мислам беше, 200 ден.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
ИТНО ми треба помош имам проблем со електротехника 1, заглавив на 2 задачи дали му оди на некој електротехника 1? ??? задачите се со тевененова теорема !!

Член од
12 јуни 2014
Мислења
4
Поени од реакции
0
Најпрво поздрав до сите машинци. Оваа година сакам да се запишам на машински и би сакал да знам како би ми успеало мене како еден лош математичар, на овој факултет(морам вака да се изразам бидејќи цело средно образование го поминав "лабаво" :) , со колку труд и поминати часови "над книга" би го совладал материјалот( btw планирам да земам и приватни часови). На кој смер би поминал со помалку труд од другите( без оние 3 годишни професионални студии, значи сакам да се запишам на акадамеските 4 годишни). Исто така би сакал да знам какви се кретиреиумите на професорите, дали баш сите онака бараат многу знаење, помагаат ли итн. И дали ќе ме примат со среден успех од средно образование(гимназија, инаку не ги знам точните бодови за упис јас завршив средно пред две години).
Би му бил благодарен на еден од вас кој ќе се "нафати" да ми одговори на ова мое долго прашање <3

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Најпрво поздрав до сите машинци. Оваа година сакам да се запишам на машински и би сакал да знам како би ми успеало мене како еден лош математичар, на овој факултет(морам вака да се изразам бидејќи цело средно образование го поминав "лабаво" :) , со колку труд и поминати часови "над книга" би го совладал материјалот( btw планирам да земам и приватни часови). На кој смер би поминал со помалку труд од другите( без оние 3 годишни професионални студии, значи сакам да се запишам на акадамеските 4 годишни). Исто така би сакал да знам какви се кретиреиумите на професорите, дали баш сите онака бараат многу знаење, помагаат ли итн. И дали ќе ме примат со среден успех од средно образование(гимназија, инаку не ги знам точните бодови за упис јас завршив средно пред две години).
Би му бил благодарен на еден од вас кој ќе се "нафати" да ми одговори на ова мое долго прашање <3
значи на кој смер и да се запишеш математика не ти бега
е сега, машински факултет ти е се поврзано со математика ФАКТ
ако не сакаш да си изгубиш +2-3 години на овој факултет тогаш запиши се и бори се, не спиј, нервирај се плакај приватни професори итн
а ако веке си одлучил цврсто дека одиш на овој факултет тогаш најлесно ке поминеш на индустриски дизајн
критериумите на професорите се од полабави до екстремни како и на сите факултети, но овде пак ке ти кажам тоа лабаво кај нас, е еднакво на екстремно кај некои

Член од
24 јуни 2014
Мислења
73
Поени од реакции
6
среќно на сите што ќе се запишуваат на машински :D да се најде некој да ми објасни како да го најдам Институтот за моторни возила и хомологација? утре има настан некој па да не бидам ко изгубен германец :p немам одено до сега, ако добро разбрав, факултетов во иста зграда е со електро, или не. хелп :S

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
среќно на сите што ќе се запишуваат на машински :D да се најде некој да ми објасни како да го најдам Институтот за моторни возила и хомологација? утре има настан некој па да не бидам ко изгубен германец :p немам одено до сега, ако добро разбрав, факултетов во иста зграда е со електро, или не. хелп :S
да факултетот е во истите здради со електро, односно електро плака кирија на машински, а хомолагација е во големата жолта зграда до ми- да моторс и бараките , значи одма позади воена болница

Kajgana Shop

На врв Bottom