Машински Факултет

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Околу 170 на Академски и околу 40 на Професионални студии... односно многу малку.

Член од
20 декември 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
Со колку студенти најмалце може да се реализира наставата..?

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
Со колку студенти најмалце може да се реализира наставата..?
нема везе тоа и еден студент да е сам на некој смер ќе си остане така на смерот
се мешаат повеќе смерови во групи и така заеднички ги слушате предметите

иначе годинава зградава на машински и електро полупразна , али пак на финки ќе биде преполна

F

fantomX

Гостин
Прашање од еден комшија мој кој не можел да се снајди на сајотот на МФ: Кога е поднесувањето на документи за примените кандидати, 30ти и 31ви или 31ви и 1ви?

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Гледам на Сител сега, убав пречек направиле за бруцошите :)

Член од
29 август 2010
Мислења
11
Поени од реакции
1
Ako moze nekoj da mi kaze podetalno koja e razlikata pomegu part-time i full-time postdiplomski studii na masinski fakultet, po moznost nekoj sto e zapisan na postdiplomski...pozz
Едните ти се едногодишни,другите двегодишни. Кај едногодишните семестар ти е 1000 евра ( 2 х 1000 ) , а кај двегодишните 4 х 500 евра . Во предметите или било што друго .нема никаква разлика.

Член од
3 октомври 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Јас се запишав оваа година на АФИ и ме интересира дали има нешто како форум / сајт / група од овој смер за размена на искуства, материјали и сл. (На пр. студентски прашања на катедрата за англиски јазик и книжевност на Филолошки имаат група на Facebook каде може лесно да се информираш за се), има ли вакво нешто за АФИ или за МФ?

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.387
Поени од реакции
9.672
Јас се запишав оваа година на АФИ и ме интересира дали има нешто како форум / сајт / група од овој смер за размена на искуства, материјали и сл. (На пр. студентски прашања на катедрата за англиски јазик и книжевност на Филолошки имаат група на Facebook каде може лесно да се информираш за се), има ли вакво нешто за АФИ или за МФ?
Има група за АФИ на Facebook,ама има само 8 члена :D А за машински општо има поголема група,ама нема таму некои значајни новости.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.125
Поени од реакции
8.069
сакам да се запишам следната година на машински па ако можи некој да ми кажи кои предмети да ги одберам на матура..

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.387
Поени од реакции
9.672
сакам да се запишам следната година на машински па ако можи некој да ми кажи кои предмети да ги одберам на матура..
Математика,англиски,физика,хемија,информатика. Бирај :)

Член од
9 декември 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Четврта година сум и сакам да се запишам на индустриски дизајн па сакам некои информации околу смерот...матура не знам што да правам сакам да полагам македонски,англиски,информатика и ликовно,проектна физика не знам дали е тоа добар избор...се запишуваат ли мн студенти на смерот???и дали лесно се влегува во државна квота???...математика и физика ми идат..од прва до сеа сум со сите 5ки..помагајте:)

Kajgana Shop

На врв Bottom