Me interesirase iskustvoto na Acid kupil li masina i kakva,vo megjuvreme,veruvam del od onie sto minatite godini davaa soveti,sega mozebi i samite treba da kupat masina.Inaku,i jas sum za kupuvanje,pa site ovie mislenja mozebi malku pomognaa,a i jas imam sopstveni iskustva.Na pr.i jas od Gorenje ne sum zadovolen,ja otepav od popravanje,pred 5 godini kupiv VIVAX,se rasipa maticnata ploca pred 5 meseci(toa bese vrv),inaku uste na tretiot den od kupuvanjeto go viknav servisot,ja menuvaa kaisnicata,koja ja cekav mesec dena da stigne od Hrvatska,posle uste nekolku defekti,cetkici,pumpa,kaisnica-pak,(inaku vivaksot e u stvari MIDEA),imam susara BEKO,posle dve godini i kaj nea mi se rasipa maticnata ploca(pred 2-3 nedeli,dojdoa od servisot Makedonija-toa e vtoriot servis na Beko,prviot e VIDEO DATA- nezadovolni musteriite od toj servis,pa Neptun gi smenile so servis Makedonija),i posto imase uste edna godina od garancijata,mi ja smenija plocata.Taka sto mislam deka i servisot e vazen(ama ako idat sekoj mesec,ke ti odmilat),Beko ima 5 god garancija,isto i Panasonic vo Setek.