Мачки (општи дискусии)

L

Lu

Гостин
Што пари е ова гелов ако знаеш ?
Да го купам да ми биде безбеден мачорот за секој случај пошо цел ден е надвор,а дома доаѓа само за јадење и спиење :)
Тоа не е гел туку е Ампула (членот shadow_rr погрешно напишал) и кошта околу 350/400 денари.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Јас на мојава досега имам истаено околу 3-4 крлежи, сите и ги ваѓав со раце.. Имам слушнато имало некое ремче и се редело одколу врат, незнам како дејствувало ами ни крлеж ни вошка идало кај мачката ама страв ми е да купам зш многу игра и се качува на дрва па дане се обесит на неке дрво со ремчето.

Член од
20 февруари 2011
Мислења
56
Поени од реакции
16
До сега го барав повторно излегол надвор. Додека не го извадам не го ни пуштам да влезе дома ќе пробам со пинцета, а имам слушнато дека крлеж може да се вади и со стапче ако загрееш на огин и да го ставиш директно на крлежот.
Фала за одговорот.
Немој да пробуваш со тоа , да не ја изгориш , да се уплаши па да избега.Многу пати мачорот мој се враќал со крлежи и најлесно се вадат со пинцета.Едноставно фати го добро крлежот , пинцетата нека биде колку што може повеќе залепена на кожата и тргај наеднаш со силно стегната пинцета .Гледај да не фатиш многу влакненца за да не ја боли многу . Ако од прво не успееш , после потешко ќе ти биде затоа што мачката ќе ти бега.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Јас на мојава досега имам истаено околу 3-4 крлежи, сите и ги ваѓав со раце.. Имам слушнато имало некое ремче и се редело одколу врат, незнам како дејствувало ами ни крлеж ни вошка идало кај мачката ама страв ми е да купам зш многу игра и се качува на дрва па дане се обесит на неке дрво со ремчето.
Има едни ампули им се капнува на вратот и после едно 4 месеци не фаќаат ни крлежи ни болви.

Член од
20 февруари 2011
Мислења
56
Поени од реакции
16
Многу е мала веројатноста дека ќе се обеси , ама ако не навикниш маче уште од мало да носи ремче , после тоа е потешко.Јас и купив на мојата мачка на година и пол , и другиот ден се врате без него . Не знам како , ама некако си го извадила од вратот самата. Не троши за џабе пари. :)

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Тоа не е гел туку е Ампула (членот shadow_rr погрешно напишал) и кошта околу 350/400 денари.
Е де, апмула која содржи гел кој се нанесува на мачорот/мачката. Ампулата е само амбалажата, која го содржи frontline гелот - ништо погрешно не напишав. :)

Инаку, за мачорот мој пред 3-4 месеци зедов некоја словенска/хрватска варијанта на Frontline и беше 380 денари, а самиот Frontline беше 450 денари.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Мачкава ми е трудна подолго време не знам точно колку, па да прашам за 20 дена или 2 месеци се пораѓаат, зашо нешто чудна ми е денес, ако се пораѓаат за 20 дена можно е да му е дојдено времето..

Член од
20 февруари 2011
Мислења
56
Поени од реакции
16
Мачкава ми е трудна подолго време не знам точно колку, па да прашам за 20 дена или 2 месеци се пораѓаат, зашо нешто чудна ми е денес, ако се пораѓаат за 20 дена можно е да му е дојдено времето..
НЕЕЕЕ , нема шанси да се пораѓаат за 20 дена :nenene:.Тоа е многу кратко време .Некаде од 2 до 3 месеци ги носат мачињата.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
НЕЕЕЕ , нема шанси да се пораѓаат за 20 дена :nenene:.Тоа е многу кратко време .Некаде од 2 до 3 месеци ги носат мачињата.
Уф, фала ти, се стресв јас мислев сега ќе ми се породи..

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Па можеби од порано е трудна .Ако не знаеш од кога точно е трудна , чекај ја секој ден . :)
Не, ете сила нека е 1 месец трудна поќе не е... Таткото го знам убав мачор, мојава е лепотица, и знам дека мачината ќе се многу убави..

L

Lu

Гостин
Е де, апмула која содржи гел кој се нанесува на мачорот/мачката. Ампулата е само амбалажата, која го содржи frontline гелот - ништо погрешно не напишав. :)

Инаку, за мачорот мој пред 3-4 месеци зедов некоја словенска/хрватска варијанта на Frontline и беше 380 денари, а самиот Frontline беше 450 денари.
Ампулата не содржи гел, туку содржи течност :smir:

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Ампулата не содржи гел, туку содржи течност :smir:
Епа мојата содржеше гел, ваљда словенската варијанта е различна од оригиналниите Frontline, или па имаме различна перцепција за границата помеѓу гел и течност. :)

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Овој сеа се прибра дома и со пинцета му го тргнав крлежот од муцката, ама после кога гледам закачил уште 4-5 по опашката ли не знам дека...
Го истерав надвор нека преспие утре ќе му купам нешто да ги отстранам. Прв пат му е да закачи крлеж, а не пак 4-5...
Ќе видам од Frontline гелот овде кај мене дали го продаваат.
А има ли некоја алтернатива во случај да го нема тој гел?

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
[video]http://frontline.us.merial.com/prd_apply.asp[/video]

Еве нешто корисно, мислам дека ќе ви се најде. Аплицирање на ампула кај мачки е прикажана некаде на крајот.

Kajgana Shop

На врв Bottom