Мачки (општи дискусии)

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
62 до 65 дена трае носењето на мачките. Ако е трудна најмногу се познава по цицињата кои и се јако розеви и набабрени :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
62 до 65 дена трае носењето на мачките. Ако е трудна најмногу се познава по цицињата кои и се јако розеви и набабрени :)
Да, да на мојава и пораснале цициња, ама се познава и во мешето ко буренце е..

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Да, да на мојава и пораснале цициња, ама се познава и во мешето ко буренце е..
Епа сега чекај :) И мојата треба секој ден да се породи едвај чекам :)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.906
Поени од реакции
11.666
Ако е некој заинтересиран за мачиња(4), нека ми пише...родени се на 18ти април, така да за 2-3(макс) недели ќе мора да ги дадам.
Во секој случај ќе ги дадам само доколку се работи за вистински љубители на мачки!
Пишете и резервирајте со време ;D)))

Ангел1997

Мачкар.
Член од
20 март 2011
Мислења
57
Поени од реакции
11
mans, moze li sliki od macinjata??????? rece ke stavis!

V

Vollstandig

Гостин
Сега ке ви се пофалам со мојот “циркус“ пошто посотјано е во движење и не знае да застани :)

Ангел1997

Мачкар.
Член од
20 март 2011
Мислења
57
Поени од реакции
11
Еј брат, одкаде го најде мачево? Да не ти од ОгласникМ ??

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Photo0548.jpg M.jpg

Две слики од тикварот мој,малце поголем сеа,ко аждаја е,исто како порано јаде по 10 пати во ден и доаѓа дома само за спиење,се закача со поголеми мачки гајле си нема,а и често знае да се качува по покриви и да брка гулаби :pos:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.906
Поени од реакции
11.666
Подарувам 4 мачиња (стари се 5 недели) чувани во домашни услови.
Телефон за контакт 070 700 525 или преку email : mihailo@mail.com

Член од
14 мај 2011
Мислења
374
Поени од реакции
388
Имам мачка и многу се сакаме. Кога излегувам в град ме следи како куче до крај на нашето маало. Цело време мјаука, завива, не сака да одам, па ќе стои, стои и на крај тажна се враќа дома. Кога беше мала, беше брлива и хиперактивна. Мајка ми смени три завеси (по 6 месеци ми кратеа пола џепарац за казнена партиципација). Сега е зрела женска, нема проблем, жива елеганција. Кога се омачува сака да сум покрај неа, само ме пули во очи и чека помош како да сум бабица. Најтешко ми е кога татко ми мора да фрли 2-3 од мачилото. Обично задржувам по две за кои до сега за среќа се наоѓаат кандидати да ги вдомат.

ACHQ

hawk
Член од
18 јули 2009
Мислења
702
Поени од реакции
73
Сабајлево прибрав две многу малечки мачиња од улица. Ги малтретира едни дечишта. Е сега прашањето ми е следново. Бидејќи се многу мали (моја проценка е дека имаат 3-4 недели) сеуште незнаат да се хранат самите. Пробувам да им давам кравјо млеко со шприц, но безуспешно. Ве молам за било какви совети, како и со што да хранам, на какво место да ги одгледувам темно-светло сл. Многу полесно ке ми беше мајка им да ја најдев ама сега сум препуштен сам на себе. Благодарам однапред :smir:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.472
Поени од реакции
24.213
ова беше мојата гордост ама за жал ми умре .инаку кој чувал сијамска мачка во случајот мачор знае шо табиет се.главна фаца у мало, самобендисан и тн да не должам.

инаку муабетот ми беше за крлежите.прво и основно не ги вадите со раце со пинцети или со било што кога сме кај тоа, пошто ке им останат пипците во кожата и можи да се затруе животинчето или да се направат како згрутчувања на кожата.
за лекарства евтино и квалитетно и брка работа е најобичен прашок за болви.неопетроид мислам дека се викаше во секоја продавница за миленици го има и околу 100 денари е мислам.не е отровен за топлокрвни животни така да нема опасност од труење. кај што е крлежот ке го напрашите и ке го затриете да допри до кожата и толку.по некое време ке падни сам најверојатно другиот ден ке го нема.

L

Lu

Гостин
^ И јас имам Сијамско мачорче, 7 месеци има.
Деновиве ќе поставам слики од него, ептем е пораснат.

Инаку мојов Сијамец е вистински лудак, се затрчува низ соба и рипа на кревет и вади еден длабок звук МЈАУ :pos2: ама ептем извештачено некако и се газам од смеа така кога прави (незнам можеби така прават и другите Сијамски мачки) баш ако го начекам некогаш така длабоко да мјаука ќе го снимам да ви го пуштам што циркузи е :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom