Мачки (општи дискусии)

Ангел1997

Мачкар.
Член од
20 март 2011
Мислења
57
Поени од реакции
11
Ќе биде ли проблем МАЧКА и ЖЕЛКИ? Бидејќи чувам две желки дома! :salut:

Ангел1997

Мачкар.
Член од
20 март 2011
Мислења
57
Поени од реакции
11
Грешиш... Овие се огромни! 3 години имаат.. поголеми од дланката ми се :pos2:

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
На мачорчето мое му се менуваат млечните запчиња моментално и во горниот предел од муцето го има и млечниот и трајниот заб еден до друг. Слично како мачево на сликава:

Имал некој некакво слично искуство со мачето? Како што читав на нет, треба да го носам на ветеринар да му го извадат, па ме интересира дали да почекам да му излезат сите запчиња и да видам дали ќе падне ова само или да го носам порано?

Член од
9 декември 2009
Мислења
87
Поени од реакции
25
Јас за ова првпат слушам дека Сијамските мачки несакале да се парат со други мачори осван ако не се Сијамци.
А зошто би ја парел твојата Сијамка со друга раса на мачка?
Ако сакаш јас имам Сијамски мачор, али сеуште е мал, уште неколку месеци да порасне па ако сакаш може да ги спариме.
Сијамските мачки се многу убави, незнам зошто ти твојата Сијамка би ја парел со друга раса на мачка кога може да ја париш со Сијамец и да се родат чисти Сијамски мачиња.
сакав да ја спарам со персиски мачор,вчера почна да бара и ја однесов и несакаше да се пари денес и е втор ден ке ја носам пак и ке видиме баш ме чуди зошто несака да се спари затоа и прашав дали може со други мачори имав слишнато дека бараат само сијамци

L

Lu

Гостин
сакав да ја спарам со персиски мачор,вчера почна да бара и ја однесов и несакаше да се пари денес и е втор ден ке ја носам пак и ке видиме баш ме чуди зошто несака да се спари затоа и прашав дали може со други мачори имав слишнато дека бараат само сијамци
А зошто кога имаш чиста Сијамка не ја спариш со Сијамец, туку ја париш со Персиска ?

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
А зошто да не ја спари со друга раса на мачки? Баш убаво би испаднале микс од сијамец и перса :) Освен ако се за продавање тогаш на миксот му паѓа цената, а ако е само за „задоволство„ на мачката тогаш не гледам проблем :)
Остави и време, дур да го намириса мачорот... не верувај на љубов од прв поглед :)

Ангел1997

Мачкар.
Член од
20 март 2011
Мислења
57
Поени од реакции
11
1. Мачор?
2. Мачка?
:duel:

--- надополнето ---

Еве го и мојот мачор (Кој живее кај тетка ми 5 години)

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.317
Поени од реакции
270
1. Мачор?
2. Мачка?
:duel:

--- надополнето ---

Еве го и мојот мачор (Кој живее кај тетка ми 5 години)

Дете дај бе да му ебам матер пишувај со НОРМАЛЕН ФОНТ не сме ќори да го ебам.Иначе твој избор е дали мачор или мачка ќе земеш.

Ангел1997

Мачкар.
Член од
20 март 2011
Мислења
57
Поени од реакции
11
Добро бе -.- Мене така ми се свиѓа и баш е убаво... Зш да не е вака, по личен е форумот!

Kajgana Shop

На врв Bottom