Да полоша е од таа за луѓе затоа не би ја јадел@FLiX - Ако таа паштета е иста со таа за луѓе земи јади ја... И обратно
До Испрати мислење имаш Прикачи датотекаНезнам сликиве како да ги внесам..Ги имам во лаптопов,ама незнам да ги внесам..Ако нешто значи,не си го знам пасвордов на Кајгана,се уклучувам од запомни ме..Помагајте ако знаете..
Ружа што дочека,и на интернет ја има..И ја погоди бојатаи опашката и е иста
![]()
Луѓе бре,што се замарате што е добро што не е добро..Јас за мачката кај мене конкретно,што јадам јас,тоа и давам и нејзе,не и давам ѓубре..Да земам едно кило стек похован да и испржам ако не?.Некогаш салама ќе и пресечам,јогурт,итн..Никако неможам да ја заучам само леб да јаде,ама и ние не јадеме само леб..Прееска пак паштета и намачкав,и си јаде..Ако не е добро за нејзе,нема да јаде сигурно..Еве на пример,благо ич нејаде,тоа знам..Секаква паштета сум и давал,еве дај и ти на твојата свинска паштета,10-20-30 дена,колку сакаш,и ако има било какви последици јас ќе ти купам едно кило кременадли и дај и ги нејзе..И ме нервира што ми ја отвора вратата на собата,сама си научи и ја отвора и вратата на фрижидерот ја гребе..Сето тоа го научила од гледање..Инаку дека велевде паштета нечинело да и се дава на мачката. Прашав ветиринар и ми рече дека поточно свинска паштета не и се дава на мачка, пилешка , мисиркина, паштета од риба слободно можи да му се дава на мачката но не постојано бидејќи има многу повеќе зачин и сол во онаа која ние ја јадиме .
Мачките се карнивори, а лебот е скробна супстанца. Благо доколку јаде мачка може да ослепи. Храната треба да и биде базирана повеќе накај протеини и зеленчук, одошто масти и скроб. Паштетите не е лошо да се дава, али 3-4 пати неделно, не секој ден, зашо содржат адитиви, зачини и други состојки кои ги оптеретуваат бубрезите на мачкатаЛуѓе бре,што се замарате што е добро што не е добро..Јас за мачката кај мене конкретно,што јадам јас,тоа и давам и нејзе,не и давам ѓубре..Да земам едно кило стек похован да и испржам ако не?.Некогаш салама ќе и пресечам,јогурт,итн..Никако неможам да ја заучам само леб да јаде,ама и ние не јадеме само леб..Прееска пак паштета и намачкав,и си јаде..Ако не е добро за нејзе,нема да јаде сигурно..Еве на пример,благо ич нејаде,тоа знам..Секаква паштета сум и давал,еве дај и ти на твојата свинска паштета,10-20-30 дена,колку сакаш,и ако има било какви последици јас ќе ти купам едно кило кременадли и дај и ги нејзе..И ме нервира што ми ја отвора вратата на собата,сама си научи и ја отвора и вратата на фрижидерот ја гребе..Сето тоа го научила од гледање..
Подобро давај и по 50 денари како ЦацкоДа земам едно кило стек похован да и испржам ако не?