Мачки (општи дискусии)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Шала на страна, мачката ти е сигурно бајаги полничка :)

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.559
@FLiX - Ако таа паштета е иста со таа за луѓе земи јади ја... И обратно

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.559

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Незнам сликиве како да ги внесам..Ги имам во лаптопов,ама незнам да ги внесам..Ако нешто значи,не си го знам пасвордов на Кајгана,се уклучувам од запомни ме..Помагајте ако знаете..

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Да полоша е од таа за луѓе затоа не би ја јадел :) и онака не сум фан на паштета.
А зошто би била паштетата за луѓе е лоша за мачките ? не ја разбирам причината?

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.559
Незнам сликиве како да ги внесам..Ги имам во лаптопов,ама незнам да ги внесам..Ако нешто значи,не си го знам пасвордов на Кајгана,се уклучувам од запомни ме..Помагајте ако знаете..
До Испрати мислење имаш Прикачи датотека

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
RUZA 1.jpg RUZA 2.jpg RUZA 4.jpg

ФАЛА МНОГУ..Еве ја бе Ружа,што и фали..Малку ми се стари сликите,сега е малку послаба,веројатно оти се митари..Сликите имаат може 3-4 месеци..

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Инаку дека паштета нечинело да и се дава на мачката. Прашав ветиринар и ми рече дека поточно свинска паштета не и се дава на мачка, пилешка , мисиркина, паштета од риба слободно можи да му се дава на мачката но не постојано бидејќи има многу повеќе зачин и сол во онаа која ние ја јадиме .

Последно уредено:

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Инаку дека велевде паштета нечинело да и се дава на мачката. Прашав ветиринар и ми рече дека поточно свинска паштета не и се дава на мачка, пилешка , мисиркина, паштета од риба слободно можи да му се дава на мачката но не постојано бидејќи има многу повеќе зачин и сол во онаа која ние ја јадиме .
Луѓе бре,што се замарате што е добро што не е добро..Јас за мачката кај мене конкретно,што јадам јас,тоа и давам и нејзе,не и давам ѓубре..Да земам едно кило стек похован да и испржам ако не?.Некогаш салама ќе и пресечам,јогурт,итн..Никако неможам да ја заучам само леб да јаде,ама и ние не јадеме само леб..Прееска пак паштета и намачкав,и си јаде..Ако не е добро за нејзе,нема да јаде сигурно..Еве на пример,благо ич нејаде,тоа знам..Секаква паштета сум и давал,еве дај и ти на твојата свинска паштета,10-20-30 дена,колку сакаш,и ако има било какви последици јас ќе ти купам едно кило кременадли и дај и ги нејзе..И ме нервира што ми ја отвора вратата на собата,сама си научи и ја отвора и вратата на фрижидерот ја гребе..Сето тоа го научила од гледање..

K

Kacar

Гостин
Луѓе бре,што се замарате што е добро што не е добро..Јас за мачката кај мене конкретно,што јадам јас,тоа и давам и нејзе,не и давам ѓубре..Да земам едно кило стек похован да и испржам ако не?.Некогаш салама ќе и пресечам,јогурт,итн..Никако неможам да ја заучам само леб да јаде,ама и ние не јадеме само леб..Прееска пак паштета и намачкав,и си јаде..Ако не е добро за нејзе,нема да јаде сигурно..Еве на пример,благо ич нејаде,тоа знам..Секаква паштета сум и давал,еве дај и ти на твојата свинска паштета,10-20-30 дена,колку сакаш,и ако има било какви последици јас ќе ти купам едно кило кременадли и дај и ги нејзе..И ме нервира што ми ја отвора вратата на собата,сама си научи и ја отвора и вратата на фрижидерот ја гребе..Сето тоа го научила од гледање..
Мачките се карнивори, а лебот е скробна супстанца. Благо доколку јаде мачка може да ослепи. Храната треба да и биде базирана повеќе накај протеини и зеленчук, одошто масти и скроб. Паштетите не е лошо да се дава, али 3-4 пати неделно, не секој ден, зашо содржат адитиви, зачини и други состојки кои ги оптеретуваат бубрезите на мачката :)

Kajgana Shop

На врв Bottom