Мачки (општи дискусии)

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Некој од вас да има мачка доилка? Премногу е итно! Другарка моја нашла маченце фрлено во контењер, го извадила и сега е кај нејзе дома, само проблемот е што сеуште не му се асално отворени очињата и мислам дека не би преживеало без мајка! Ве молам, ако било кој од вас има мачка што дои (во Скопје)- пишете ми. Откако ќе почне да се храни само, мачето ќе си го земе девојкава- битно е да преживее!

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Ве поздравува Хари . Моето прво маче .. кај 10 месеци ќе да старо, живо и здраво да ми е.. Кастриран е педантен мирен, едвај му се слуша глас, кога мјаучи испушта некој чуден минимален звук едвај стига до а од Мјау .. 3 дена заредом ми носи глувче пред врата кај кондурите ги крие и ми покажува се фали , кога сме у близина на местото на злосторот :icon_lol: . Сега му се мислам за на вратот една каишка да му земам, дали има со беџ приверзок дам у пишам име презиме улица број телефон , у случај на недај боже да залута ...

WP_20140318_002.jpg

Член од
9 септември 2010
Мислења
26
Поени од реакции
4
Му ставив на мачето и нео питроид и ампула и уште има буви :mad: Што да му ставам нешто ефикасно да ми предложите?[DOUBLEPOST=1396996659][/DOUBLEPOST]Му ставив на мачето и нео питроид и ампула и уште има буви :mad: Што да му ставам нешто ефикасно да ми предложите?

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Му ставив на мачето и нео питроид и ампула и уште има буви :mad: Што да му ставам нешто ефикасно да ми предложите?[DOUBLEPOST=1396996659][/DOUBLEPOST]Му ставив на мачето и нео питроид и ампула и уште има буви :mad: Што да му ставам нешто ефикасно да ми предложите?
Не поминува од една ампула. Зависи колку долго било изложено на болви, толку повеќе време ќе треба да користиш ампули. Со ставањето на ампули, мачето ти станува предмет за уништување на болвите во домот. Ако не излага надвор и не внесуваш болви на било каков начин дома, евентуално ќе ги снема :)

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Мал инцидент со мој Хари , пред малку се вративме од ветеринар , му ставивме ампула против болви и разно разни инсекти. и успат апче Бихалдон против глисти паразити.. и се помина ок, го враќам у таксито на пат кон дома, почна да се задишува со јазикот од надвор и абре убре поврати на седиштето .. Глуп јас пред да одиме на ветеринар му дадов месце од манџата... од ребро солено, па не го соџвакал убаво цели беа парченцата на седиштето.. е сега прашањето ми е за ова апчето Бихалдон , да не одам повторно до ветеринарката далеку ми е, дали можам у аптека да го најдам? Инаку претпоставувам со месото го повратил и апчето бидејќи инцидентот беше 2-3 минути по примањето на апчето.... WP_20131015_020.jpg

Член од
16 април 2014
Мислења
30
Поени од реакции
28
10151347_1524777054415908_1190431415_n.jpg
Ова е Тајсон. Моментално според мои проценки во Август годинава ќе полни 2 годинки. Сум имал до сега 3 мачки од кои 2 ми ги убија идиоти ... со коли. Но да не ве замарам со тоа. Ова маче е најмирното маче во светот ... не сум видел мачка што толку сака да се гали :)

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Imam eden problem. Macorkata se omaci 4 macinja koi sega imaat 15 dena. No vcera nekoj ja otrul nivnata majka i sega ostanaa sami:( deneska barav nekoja mala cucla ili nesto slicno po prodavnicive za milenicinja,no ne najdov:( ako znae nekoj kaj moze da se najde nesto takvo so koe ke mozam da im davam da pijat mleko kje mu bidam preblagodaren.

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Imam eden problem. Macorkata se omaci 4 macinja koi sega imaat 15 dena. No vcera nekoj ja otrul nivnata majka i sega ostanaa sami:( deneska barav nekoja mala cucla ili nesto slicno po prodavnicive za milenicinja,no ne najdov:( ako znae nekoj kaj moze da se najde nesto takvo so koe ke mozam da im davam da pijat mleko kje mu bidam preblagodaren.
Другар можеш да користиш шприц. Мислам дека поупатениве ќе можат и поубаво да ти објаснат што како и по колку да даваш. Со среќа!

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Другар можеш да користиш шприц. Мислам дека поупатениве ќе можат и поубаво да ти објаснат што како и по колку да даваш. Со среќа!
Probav so spric,zemav tri od zegin ama ne sakaat krut e vrvot od spricot. Znacu treba nesto meko,silikonsko sto ke gi potsetuva na cicinjata od majka im.

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Ќе идеш на ветеринар и ќе им побараш цуцла чим неможеш да најдеш у пет шоп.Исто и дозата зависи од тежината на мачето,сеа незнам како точно беше,најдобро прашај си вет.,не си играј ако немаш искуство.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
И мене еднаш ми се деси вакво нешто, мачката се омачи и ја уби кола... Мачињата ги хранев со цуцла од капки за нос, не знам како се викаа капките, одамна беше ова, имаше баш такво гумено како што бараш..

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
И мене еднаш ми се деси вакво нешто, мачката се омачи и ја уби кола... Мачињата ги хранев со цуцла од капки за нос, не знам како се викаа капките, одамна беше ова, имаше баш такво гумено како што бараш..

Бенил - капки за нос :)

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
I jas vcera taa ideja mi dojde . Zemav sisence od kapki za nos benil se vikaat kapkite:) i masala gledam se naviknuvaat na sisenceto i si shmukaat mlekce:) kolku se slatki samo:) aj nekoj den ke postiram i foto od niv[DOUBLEPOST=1398161226][/DOUBLEPOST]
I jas vcera taa ideja mi dojde . Zemav sisence od kapki za nos benil se vikaat kapkite:) i masala gledam se naviknuvaat na sisenceto i si shmukaat mlekce:) kolku se slatki samo:) aj nekoj den ke postiram i foto od niv
Patem vi blagodaram za pomosta na site:)

Kajgana Shop

На врв Bottom