Мачки (општи дискусии)

H

HoT IcE

Гостин
Еве ги моите minions. Едното е ќумбе(црното), другото е Марко(газдата). На сликава не се убаво излезени затоа што Марко е мачориште у буквална смисла на зборот, тежок е прилично многу, и секогаш е гладен. Додека Ќумбе е повеќе предаторски настроено и опасно ги брка глувците од подрум. Како и да е, јас си ги сакам многу, и се многу интересни, два мачори се и се тепаат кој да се гали повеќе. Мада на сликава ми се намќорат за повеќе храна, ама нема.:D
20140308_155043-1.jpg 20140308_155056-1.jpg 20140308_155101-1.jpg

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
^^Црно белиот на лошотилук личи:)
Имав јас еден скоро ист ко овој,а сеа синчето негово го чувам
SDC15716.JPG

Столе : За греотка ,прво некој ми го фрли во двор кога имаше само неколку недели и беше многу див ,се припитоми и порасна ,прво го удри кола и шината му беше ногата ,после беше пукан со дијабола и имаше многу длабока рана која едвај се среди ,после пак го удри кола и задната десна нога не му работеше правилно т.е. не можеше да се чеша со нејзе и стално на врат и позади уво сакаше да го чешкаат. И за на крај да го отрујат заедно со уште 3мачки и сите беа наредени една до друга во градинкава.Ете од таков психопат ми отиде Столе ,значи отрул 4мачки и ги наредил една до друга во градинка каде има 500+деца

А воа е Коки ,синот на Столе и Кики
Фотографија0807.jpg

И воа е Топ ,ми го фрлија во двор ,го земав во кутија и го фрлив и јас ,по еден месец ете ти го пак дошло и си остана
IMG_20131109_131205.jpg

Сестра ми сум ја постирал тука мислам ,али таа лепота мора да се гледа
IMG_20140120_154507.jpg

H

HoT IcE

Гостин
Убави се, иначе баш тој црно белиот е ленштина, а црново е пали куќа.
Иначе, зошто ги оставате бе мачките кои ќе ви ги дадат? Јас немам срце да однесам мачка некаде за да не ја чувам. Чував 9 мачки во истовреме, нормално целиот комшилук помагаше со храна, ама сепак неможам да ги оставам така.:)
good guy hot ice

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Убави се, иначе баш тој црно белиот е ленштина, а црново е пали куќа.
Иначе, зошто ги оставате бе мачките кои ќе ви ги дадат? Јас немам срце да однесам мачка некаде за да не ја чувам. Чував 9 мачки во истовреме, нормално целиот комшилук помагаше со храна, ама сепак неможам да ги оставам така.:)
good guy hot ice
Во тој момент само што се породи последен пат кики ,и не можев со него да се замарам, но ете го се врати и си остана.

Член од
9 септември 2010
Мислења
26
Поени од реакции
4
Сигурно некој прашал и сте кажале ама неможев да најдам, дали нео питроидот е безбеден за мачките? Има буви мојата, сакам да и ставам па ми е страв да не е штетно нешто зошто сигурно ќе се лиже одкако ќе и ставам ? :confused:

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Јас кога го земав мачето ветринарот ми рече на два пати да ја попрашам со нео-петрид,пошто имаше косопади,и после видов неколку буви испаднаа откога ја попрашив.Сеа не ми текнува дали се лижеше,али сигурно се лижела ипак мачка е,чим ми е здрава и жива ваљда не е толку отровно.Само што крзното неколку дена ќе им биде ко да галиш гума :D

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Сигурно некој прашал и сте кажале ама неможев да најдам, дали нео питроидот е безбеден за мачките? Има буви мојата, сакам да и ставам па ми е страв да не е штетно нешто зошто сигурно ќе се лиже одкако ќе и ставам ? :confused:
Слободно стави и, неопетроидот не е отровен за топлокрвни животни, мислам дека и на него пишува дека се користи во ветеринарната медицина.

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Мачорот мој непрекинато се врти во круг, трча по опашката и си ја каса :cautious: Разбирам си игра понекогаш ама ова веќе нон стоп го прави, некогаш дури си ја прегризува.. да не е некоја болест се плашам, знае некој? :cautious:

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Ретардиран е изгледа :icon_lol:,и мојов чат-пат така прави.Али најчесто бега,брка,чека у заседа и се бори со невидливи непријатели.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Ни на крај памет дека мачка ќе чувам дома, иако сакаме сите дома животни. Го најдов во двор со ептен длабока инфекција (шуга) на ушите, некаде септември.. беше маче, полека прераснува во Мачор и Дизел е петтиот член во фамилијата веќе 6-7 месеци :)

Член од
6 јуни 2013
Мислења
36
Поени од реакции
18
1495931_10200503631832161_506058909_o.jpg DSCN7935.JPG Еве го и мојот шериф Лаки која вчера неславно загина,го прегази еден будала,и сега ми е многу криво а бев многу приврзан за него.Кога станам го тражам на старото место каде што си спиеше,и пред вратата на собата ме чекаше секое утро.Беше многу мирен и паметен,и многу си играше со се и сешто и со мравки по дворот,буквално што мрда со тоа :D Секогаш ме чекаше во некоја си негова заседа и да ми рипне на нозе,а најголеми другарчиња му беа моите две кучиња,едниот е голем а другото мало и се си играа и се бореа :D Имаше си една маана не слушаше,беше глув и од мало го учев да не оди на улица да не го згазе некоја кола.И на крај што се случи ми го згазија во дворот,а и оно не се плашеше од ништо и пред мене напад на колата ми правеше и заседи,ама го знаев дека ќе рипне врз колата и застанам да го тргнам.И ете се случи. :( :( :(

Kajgana Shop

На врв Bottom