Драги сопственици на мачки. Ми треба ваш совет!
Чувам сијамски мачор, стар веќе скоро 9 месеци.... Пред 3 недели донесовме уште едно сијамско маче, женка, малечко...
Прво имавме проблем додека ги запознаеме, се напаѓаа, си мјаукаа, си ржеа и така натака, но сега пааа можам да речам дека е ок, мада не ....
Единствено се ок кога спијат. Големиот мачор, потполно се смени со однесување... стана по агресивен, постојано рчи како да е нервозен, а сепак него повеќе внимание му посветуваме... меѓутоа со носењето на малото маче се освести дека треба да се пари (што особено ме нервира) и постојано се вртка околу малото. Малото пак сака да си игра, постојано му скока, го гризе, го гребе и тука станува хаос... осеќам дека се несреќни. За да ја поправиме ситуацијата бидејќи само 3 недели се заедно, решивме малото маченце да го подариме на една особа која ја познаваме и сигурно ќе и обезбеди убав живот... Ме интересира... што Вие препорачувате? Дали ќе постапиме исправно ако го дадеме малото маченце и дали големиот мачор ќе се врати во нормала, мирен и среќен како што си беше, зошто секој ден се тепаат и не се среќни како што гледам....
П.С. некој да има сијамска женка за парење?